Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Domyślnie

Oj, kobiety też mają takie problemy. Mimo, że nie jestem gruba to mam bardzo duży problem, aby kupić spodnie. Albo wybrana para jest w rozmiarach dla anorektyczek albo w biodrach jest mi dobra a w pasie dużo za duża i na odwrót.
    Kobieta z Sonnarem też może

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Orkaniusz Zobacz posta
    Ale jak najbardziej poważne:
    Gdzie kupujecie ubrania? No już mnie krew zalewa - chcę kupić spodnie jakieś krótsze i cienkie na upały - no na mój rozmiar nie ma (180 wzrost / gdzieś 120 w pasie).
    To samo koszulki itd. Są specjalne sklepy dla grubasów, ale tam z kolei za duże.
    Może jakiś sklep w sieci polecacie? Wiem, że jest coś tam na alledrogo, ale wolałbym żeby ktoś jakiś konkret polecił, bo boję się dostać ostatni szmelc robiony przez małe dzieci gdzieś na Madagaskarze...

A ja powiem podobnie jak kilku kolegów wyżej...

Od 14 lat, kiedy to "szczęśliwie" przekroczyłem setkę, borykam sie z tym problemem...
    Ostatnie lata z wagą ok 120-128 kg dobijały mnie brakiem odpowiedniej garderoby, bo i rozmiarówka XXXL zaczynała cisnąć tu i tam.
    W momencie kiedy bezradni sprzedawcy zaczęli polecać mi sukienki, w dodatku ciążowe, postanowiłem coś z tym zrobić. Egejn...

I jest nieźle. Dieta Dukana. Jak na razie początek ale 7 kilo w 20 dni robi wrażenie. Na samym pasku dało to oszczędność jakiś 5 cm

Wiem, ze to dość przewrotna odpowiedź, zalatująca OT-em z kilometra, ale warto. Naprawdę warto o tym pomyśleć...

A żeby nie było całkiem nie na temat, to w kilku marketach są sklepy pochodzenia niemieckiego. Tam mają solidne wymiary, bo i germańcy do szczupłych się nie zaliczają. Nazw niestety nie pamiętam. Po łbie telepie mi się Vogel, czy jakoś tak...
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez acidjazz Zobacz posta
    Wiem, że to nie jest odpowiedź na pytanie ale czy nie lepiej zamiast szukać XXXXL schudnąć?...
    Pewnie, że lepiej i większość "grubasów" robi to regularnie (piszę nie tylko z własnego doświadczenia). Problem w tym, że co innego schudnąć w ramach diety, a co innego schudnąć na zawsze.

Mam za sobą wiele sukcesów (największy to 25 kg), ale z czasem (wcześniej lub później) waga zaczyna powracać (efekt jojo).

Sklep w Sopocie znam i nawet czasem tam coś kupowałem. Ciuchów mają sporo, ale eleganckich (bądź fajnych) już dużo mniej.

W Warszawie jest sklep Big and Tall (ul. Orla 8, 00-143 Warszawa).

W Niemczech jest natomiast sklep Hirmer - drogo, ale jakość pierwsza klasa.

C&A również ma w swoich sklepach Dział XXL - wybór niestety niewielki (w niemieckich sklepach jest nieco lepiej).

Po ostatnich sukcesach w odchudzaniu pozbyłem się wszystkich dużych ciuchów. Teraz po cichu odkupuję.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Zbanowany
    Miasto
    Dolnyśląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Pewnie, że lepiej i większość "grubasów" robi to regularnie (piszę nie tylko z własnego doświadczenia). Problem w tym, że co innego schudnąć w ramach diety, a co innego schudnąć na zawsze.

Mam za sobą wiele sukcesów (największy to 25 kg), ale z czasem (wcześniej lub później) waga zaczyna powracać (efekt jojo).
    Święta prawda.
    Wydałem trochę kasy na dietetyka zrzuciłem 15 kg przez dietę + wspomagacz w postaci Meridii - po pół roku gdy odstawiłem wspomagacz - dietę już nie wystarczyła, powoli wracałem do swojej starej wagi...
    Porobiłem później badania i okazało się min, że mam problemy z wątrobą i alergię pokarmową i gdybym miał jeść to co mi faktycznie wolno to musiałbym żyć o samej wodzie a i to nie byle jakiej bo nisko mineralizowanej....o.O

Czasem się zastanawiam nad zmniejszeniem żołądka ale szczerze, boje się iść do szpitala w Polsce...
    A poza tym koszty takiej operacji są dosyć spore, a nie zawsze efekt jest taki jakby się można było spodziewać...

Coś jednak trzeba zrobić bo w naszym społeczeństwie wylansowanym na szczupłość w którym z gazet i tv na każdym kroku bije przekaz "chcesz być szczęśliwy, kochany, szanowany i mieć dobrą pracę - musisz być szczupły" - grubas urasta rangą do zjawiska nadprzyrodzonego i to niestety w złym tego słowa znaczeniu...
    Grubas na plaży/basenie wzbudza większą sensację niż UFO.

O związkach nawet nie wspomnę...
    No może trochę...
    Z góry skazane na niepowodzenie bo zaraz "wspaniali" ludzie zaczną gadać, że on/ona jest z nim/nią dla kasy bo jak można być z taką grubą poczwarą, bo może ma niskie poczucie wartości i nie znalazł/znalazła kogoś normalnego a może po prostu lituje się nad nim/nią...
    Od 7 lat doskwiera mi przez to makabryczna samotność...

Od lat już nie byłem nad morzem, na plaży czy właśnie na basenie... Nie czuje się za dobrze będąc w centrum uwagi...

Do tego te chore stereotypowe myślenie .:

Dlaczego grubas jest grubasem ? Bo dużo je. A dlaczego dużo je ? Bo jest nieudacznikiem i nie potrafi się kontrolować. Jest leniem, śmierdzi potem, nie uprawia sportu a weekendy spędza na romantycznych kolacjach w KFC/McDonaldzie.
    Mało kto potrafi zrozumieć, że otyłość to często wynik chorób a nie wpierniczania czipsów przed tv.

Ehhh nieważne - musiałem się wyżalić a przy tym OT zrobiłem....
    Ostatnio edytowane przez tomek-GL ; 21-07-2010 o 10:35

Domyślnie

holahola.pl
    Największe ubrania na osiedlu
    Nikon Fx

Domyślnie

No właśnie, może sklepy z odzieżą 'dla hiphopowców'? Często można trafić rzeczy szerokie, nie koniecznie z krokiem w kolanach. Koszulki też czasem całkiem fajne, tylko z ceną trzeba się zazwyczaj liczyć. Spodnie poniżej 120-130 to chyba rzadkość, często koło 200zł. Koszulki w granicach 70-80zł. Polecam zajrzeć, może akurat coś przypadnie do gustu.
    Pozdrawiam.
    Darek Bagiński.
    Blog

Domyślnie

Długo ostatnio łaziłem za spodniami na lato (np długimi) i naprawdę byłem już zdesperowany..... Trafiłem jednak do Cammel Active, gdzie mają naprawdę spore rozmiary tych ciuchów, a jakością jednak przewyższają to, co na Tuszynie można spotkać... Ceny też nie jakieś horrendalne, zwłaszcza w okresie promocji.
    Kiedyś Zenit, później Nikon i Canon, obecnie Leica wspierana Sony RX100 mk2 wraz z analogami.
    Prywatnie: http://lopal/blogspot.com

Domyślnie

Ciuchy sportowe - North Face

Camel Active - OK do pierwszego prania.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Apropos rozmiarówki to faktycznie. Ostatnio mierzyłem spodnie w reserved i croppie więc stwierdzam, że albo ja jestem jakiś niewymiarowy (ok. 96 w pasie, 186 cm), albo teraz weszła jakaś dziwaczna moda. Jak spodnie są dobre w pasie, to z kolei nogawka mi pęka. Natomiast gdy nogawka jest ok, to w pasie musiałbym się wiązać sznurkiem do wieszania prania, żeby portek nie zgubić. O tym, że jak są dobre to są zwykle za długie nie wspomnę.

Kiedyś ważyłem 127 kg, teraz udało mi się zejść do 94-95 kg i znam ten problem z kupowaniem ciuchów.
    |D383s|F80|Szkliwa, czasem jaśniejsze, czasem ciemniejsze|Sabinka z bałuckiego rynka|

Oszczędny w słowach Awatar MariuszB
    Miasto
    Kabaty - Łorsoł

Domyślnie

Mam 196 cm wzrostu, i jakieś 130kg, kupuję spodnie firmy Helikon, koszulki zresztą też, niektóre bluzy oferują również w rozmiarach XXXL i jest to uczciwe XXXL, kurtka czy bluza domyka się na bębnie. Na szczęście mam taką pracę że mogę sobie w bojówkach paradować.
    Kupowałem też ciuchy w sklepie Nietypowy Pan, ale tam trzeba koniecznie przymierzać...
    Za to kupienie butów to jest dla mnie niezłe wyzwanie... rozmiar 47 stopa szeroka i wysoka w podbiciu...
    Cała masa producentow kończy rozmiarówkę na 45, bo po co robić większe?? no i tu też mogę schudnąć??
    De80

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów