Witam! (pierwszy post)
Temat D3000 to temat rzeka. Każdy z doświadczonych na forum powie ci że to totalne g... Wszyscy doradzają żebyś kupił używany z wyższej pułki. Oni po prostu nie zdają sobie sprawy (może już nie pamiętają, a może mieli od początku) co to jest przejście z kompaktu na lustrzankę. Kupując używaną i biorąc ją pierwszy raz w ręce tak naprawdę nie wiesz co masz. CO do czego służy. Robiąc kolejny 1k zdjęć będziesz się dopiero uczył poszczególnych funkcji. Ja zrobiłem 5k zdjęć mają D3000 i nadal nie widzę różnicy między zdjęciami aparatów z wyższych półek. Jedyna różnica jaką będziesz miał jako początkujący to mniej przełączników na korpusie przy D3000. Uwierz mi, minie trochę czasu zanim zaczniesz o tych przełącznikach myśleć. Moim zdaniem zamiast pakować się w super-duper klamot powinieneś skupić się na robieniu zdjęć. A jeżeli już zdecydujesz się na używkę, to zabierz ze sobą wyżej wypowiadających się użytkowników pro-lustrzanek żebyś kupił ten "dobry" egzemplarz o którym mówią.
A propos do użytkowników D3000. Wy też tak macie, że na imprezach lub wypadach na miasto lub nawet przed kościółkiem każdy użytkownik tych 5 letnich pro-lustrzanek patrzy na was z wielkim politowaniem?
Pozdrawiam. Udanych zakupów.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami