Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 86

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mazilis Zobacz posta
    Film reklamowy dokładnie widać, że Nissan wcisnął na hamulec przed zatrzymaniem się. Co nie zmienia faktu, że na co dzień taki Patrol ma napęd tylko na tył
    A po co w takim samochodzie napęd na cztery do zwykłej codziennej jazdy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    To nie Nissan się zatrzymał, a kierowca zahamował. Nawet koła mu nie boksowały.

http://www.youtube.com/watch?v=m_ogv...eature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=F6-dj...eature=related
    Aby na pewno to były seryjne Nissany i z tym samym silnikiem? No i coś żółty ten śnieg...

A po co w takim samochodzie napęd na cztery do zwykłej codziennej jazdy?
    Jechałeś kiedyś?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta

Jechałeś kiedyś?
    Mój szwagier miał Subaru Forester 2.0 boxer, więc czasami jeździłem, a sam obecnie jeżdżę terenowym Isuzu Trooper, więc twierdzę, że do normalnej jazdy po suchym nie potrzebuję stałego napędu na dwie osie.
    Gdy jest mokro lub ślisko załączam 4x4 z tzw. momentem na żądanie, które zaczyna działać, gdy przednie koła tracą przyczepność.

Domyślnie

Jechałeś kiedyś?
    Stałe 4x4 jest dobre na mokrym i śliskim w naprawdę mocnym aucie - to się sprawdza w audicy, mesiu czy subarynie, natomiast w czymś "bardziej dla ludzi" tylko hałasuje, zamula i zwiększa zużycie paliwa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Stałe 4x4 jest dobre na mokrym i śliskim w naprawdę mocnym aucie - to się sprawdza w audicy, mesiu czy subarynie, natomiast w czymś "bardziej dla ludzi" tylko hałasuje, zamula i zwiększa zużycie paliwa.
    De Fresz ma sportowe zacięcie. A ja na ogół turlam się w trasie na nadbiegu 100km/h autem o długości blisko 5m do którego moja żona ma problem wsiąść, bo progi są wysoko i mam wszystko w nosie.

Domyślnie

Jeśli Disco z Td5 uznać za "naprawdę mocne auto"... Po szosie prowadzi się genialnie, nawet po suchym w zakrętach idzie pewniej niż niejedna osobówka. No ale z drugiej strony jeśli ktoś lubi jeździć w stylu "na emeryta" (zupełnie no offence), to pewnie dla niego to rozwiązanie będzie miało więcej wad niż zalet. Dla mnie różnica w trakcji jest na tyle pozytywna, że uważam iż warto poszukać czegoś z pernamentnym 4x4, a przynajmniej samemu sprawdzić jak się czymś takim jeździ.

Edyta: i nie, nie uważam się za godnego nastęoce Hołowczyca czy Hakkinena, a ulic nie traktuję jak OS-ów czy toru wyścigowego.
    Ostatnio edytowane przez de Fresz ; 14-07-2010 o 11:41

Domyślnie

De Fresz ma sportowe zacięcie. A ja na ogół turlam się w trasie na nadbiegu 100km/h autem o długości blisko 5m do którego moja żona ma problem wsiąść, bo progi są wysoko i mam wszystko w nosie.
    Przy sportowym zacięciu nie kupuje się terenówek

Domyślnie

Ale nie wszyscy chyba o tym wiedzą. Chcą mieć dwa w jednym.

Domyślnie

Jeśli Disco z Td5 uznać za "naprawdę mocne auto"... Po szosie prowadzi się genialnie, nawet po suchym w zakrętach idzie pewniej niż niejedna osobówka. No ale z drugiej strony jeśli ktoś lubi jeździć w stylu "na emeryta" (zupełnie no offence), to pewnie dla niego to rozwiązanie będzie miało więcej wad niż zalet. Dla mnie różnica w trakcji jest na tyle pozytywna, że uważam iż warto poszukać czegoś z pernamentnym 4x4, a przynajmniej samemu sprawdzić jak się czymś takim jeździ.

Edyta: i nie, nie uważam się za godnego nastęoce Hołowczyca czy Hakkinena, a ulic nie traktuję jak OS-ów czy toru wyścigowego.
    Powiem tak - jechałem po suchym Mitsubishi L200 i Outlanderem, które mają Superselecta i gdzie można sobie to usrojstwo wyłączyć - no więc zdecydowanie lepiej się jechało bez dołączonej przedniej osi: w kabinie ciszej, a autko zdecydowanie żwawsze. Jedno i drugie było mulaste, więc trakcja nie była specjalnie istotna, zresztą L200 wogóle nie ma trakcji i niezależnie od przeniesienia napędu w łukach legitymuje się gracją mastodonta.
    Natomiast w zimie - pod wyciągiem narciarskim, na śliskich górskich serpentynach czy przy nieodśnieżonym podjeździe - 4x4 to genialna sprawa, bez dwóch zdań.

Domyślnie

Jak nie, jak tak: (test na asfalcie i w błotku)

To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów