Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Domyślnie

Ja śmiało polecam ze swojej strony torbę Inverse 200 używam jej na rower (zapinam ją w pasie i przez ramię paskiem naramiennym) bardzo wygodnie się z nią jeździ, a na co dzień używam jej jako klasycznej torby, wtedy pas biodrowy mam schowany. mieszczę body z gripem + 3 obiektywy + lampa i jakieś piedoły. Wystarczająco jak na małą torbę. Solidnie wykonana jak to zresztą jest w Lowepro.
    polecam raz jeszcze, aha i kupiłem na torbylowepro.pl
    pozdrawiam,

Domyślnie

Tam jest o plecakach a ja plecaki raczej odrzucam (mam plecak) Przejade się na ostrą - tam jest jakiś sklep czy coś? Jak otwarty?
    D600 S10-20 N50 T28-75 N70-300VR SB900 YN460II

Domyślnie

A no i apropos ostrej to na stronie LowePro jest napisane "Pod powyższym adresem nie prowadzimy sprzedaży detalicznej." ale może da się obejrzeć sprzęty? Macie jakieś informacje (czy da się tam zobaczyć, pomacać te torby)

Domyślnie

Nie wiem, czy odpowiadasz na moją wiadomość (niestety fora internetowe są zaprzeczeniem logiki i funkcjonalności); po słowie "plecak" wnoszę, że tak. Wątek, do którego podałem odnośnik rzeczywiście jest o plecakach - od tego zacząłem, ale w trakcie wyszło mi, że najlepszy będzie "pas biodrowy Lowepro Off Trail. Przeglądając pod kątem takich rozwiązań ofertę Lowepro znalazłem jeszcze torbę na pasie Inverse 100 AW. Ma kilka plusów w porównaniu do Off Trail: kieszenie, chyba lepsza tylna część, pokrowiec przeciwdeszczowy, uchwyty na statyw lub kurtkę. Ma też wady: ciężar (0,8 kg wobec 0,5 kg), rozmiar (nieco większy) i cena (30 % większa). No i na początku w przypadku Off Trail mógłbym wozić tylko kaburę bez pokrowców na obiektywy, co jeszcze bardziej zmniejszyłoby ciężar i rozmiar".

Teraz mogę dodać, że nawet Lowepro Inverse 100 jest za duża na sam aparat z obiektywem. Inverse 200 to już przerost formy na treścią w przypadku roweru.

Domyślnie

Na bazie własnych doświadczeń chciałbym odradzić wożenie sprzętu na przedniej kierownicy, lub na w jakikolwiek sposób na sztywno przymocowane do roweru. W zeszłym roku na Mazurach wykończyłem w ten sposób Tamrona 17-50 (
    pzdr
    goblinos
    Fuji

Domyślnie

Dziękuje za rzeczowe rady Rzeczywiście nie doczytałem o tych pasach w Twoim wątku. A jak ocenił byś jeszcze kwestię dostępu do sprzętu w obydwu torbach? Dla mnie najważniejsze żeby zmieściła się lampa + aparat + standard zoom + jeszcze jakieś szkiełko no i żeby dostęp był możliwy z roweru podczas jazdy bądź b. krótkiego postoju (bez zsiadania z roweru.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pic1985 Zobacz posta
    Dziękuje za rzeczowe rady Rzeczywiście nie doczytałem o tych pasach w Twoim wątku. A jak ocenił byś jeszcze kwestię dostępu do sprzętu w obydwu torbach? Dla mnie najważniejsze żeby zmieściła się lampa + aparat + standard zoom + jeszcze jakieś szkiełko no i żeby dostęp był możliwy z roweru podczas jazdy bądź b. krótkiego postoju (bez zsiadania z roweru.
    Wszystko zależy od tego jaka lampa, jaki zoom. Tutaj http://products.lowep-http://products.lowepro.com/product/Off-Trail-2,1981,7.htm. Sam mam D90, N 18-105 i Metza 58. O ile obiektyw z korpusem zmieści się do kabury, to lampa chyba raczej do pokrowca na obiektyw nie wejdzie. Można oczywiście dokupić większy. Przeczytaj może jeszcze wątek http://groups.google.com/group/pl.re...0b77dda7849781. Jest tam kilka ciekawych uwag. Oglądałem Inverse 100 i 200 w sklepach (Off Trail nie udało mi si znaleźć poza internetem) i wydają mi się za duże na rower (jak na moje potrzeby). Ale jestem raczej minimalistą i wolę wygodę na plecach zamiast dużej ilości klamotów.

Domyślnie

no i żeby dostęp był możliwy z roweru podczas jazdy bądź b. krótkiego postoju (bez zsiadania z roweru.
    Chcesz robić zdjęcia lustrem w trakcie jechania na rowerze??? Próbowałeś już tej sztuki z gatunku cyrkowych czy dopiero planujesz? Bo IMHO to bardzo, bardzo kiepski pomysł. Szanse na zrobienie dobrego zdjęcia w okolicach zera, za to znacznie większe na zbierania sprzętu z gleby. Nawet małym, obsługiwanym jedną ręką kompaktem byłoby to wyzwaniem.

Domyślnie

A no i apropos ostrej to na stronie LowePro jest napisane "Pod powyższym adresem nie prowadzimy sprzedaży detalicznej." ale może da się obejrzeć sprzęty? Macie jakieś informacje (czy da się tam zobaczyć, pomacać te torby)
    Cześć, na ostrej jest salon wzorcowy firmy F-System. Można tam także dokonać zakupu detalicznego jak ktoś się uprze
    Mają tylko krótko czynne 9-16:30. Odezwij się na ich adres: [email protected] lub 379-22-90 i poproś panią Asię - ona odpowiada za wzorcownię, fajna kobitka i da się z nią wszystko załatwić.

Pozdrawiam,

Domyślnie

Ja mam LowerPro Nova AW 160 - lustrzanka z obiektywem + 2 stalki sie mieszcza.
    Ma otwory do paska i jestem w trakcie robienia paska tak zeby przyczepic torbe do kierownicy z przodu
    Dostep idelany - mam nadzieje bedzie
    Nikus DeTrzysta'S i szklarnia z owocami Sigmusia i Nikusia oraz malutkiej Tokinki - do tego blyszczyk na 9setce

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów