Co Twoim zdaniem spowodowało te zdarzenia?? Kiedyś myślałem o kupnie tej torby, ale po przeczytaniu Twojego posta mam mieszane uczucia...Zamieszczone przez mancur
Szukaj
Co Twoim zdaniem spowodowało te zdarzenia?? Kiedyś myślałem o kupnie tej torby, ale po przeczytaniu Twojego posta mam mieszane uczucia...Zamieszczone przez mancur
Moim zdaniem trochę za mocno ścisnąłem paski (lubię jak torba czy plecak dość dobrze przylegają do ciała), bo po jakimś czasie, przynajmniej mam wrażenie, że torba jakby lekko opada. Zapięcie paska biodrowego Invwerse po prostu puściło. Jak masz założony pasek przez ramię to no problemo... Może on zawsze powinien być założony, bo przecież torba z aparatem trochę waży. Zresztą nawet kiedy w domu mocno ściągałem pasek biodrowy to zapięcie potrafiło puścić. Kiedy jest lekko luźniej nie ma żadnego problemu i torba dobrze się trzyma w sumie. Z drugiej strony pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, bo w plecakach górskich nigdy mi się nic takiego nie działo...
Moim zdaniem aparat w mapniku (torba na kierownicy), to było najlepsze rozwiązanie, zawsze dostępny i w miarę bezpieczny. Nie sądziłem jednak, że wstrząsy mogą tak zmasakrować sprzęt i choć jeżdżę po drogach ew. po lasach, to pomyślę chyba nad dodatkową redukcją drgań.
Robiłem 90 z gripem i 18-105, może szczytem artyzmu nie były, ale się da, choć osobiście nie namawiam, bo nie chce mi się odkupywać komuś puchy.![]()
D90+BP, N18-105, N80-200 AF f/2.8, N35 AF-s f/1.8, N50 AF f/1.8, N50 MF f/1.8E, M58 AF-1, M808RC4, GP YH324C, Zenit, Helios i dużo innych szpargałów.
Skontaktuj się z nami