Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancur
    (...)Co do roweru, to zdarzyło mi się, że w Inwerse 200 AW puściło mi zapięcie biodrowe i jak sprzęt się potoczył po ulicy to miałem miękko... Tak więc zawsze trzeba mieć założony pasek na ramię. To zapięcie puściło mi też w górach ale to było znacznie mniej traumatyczne. Na szczęście nic nie stało się sprzętowi (albo fart albo znakomita jakość torby ). (...)
    Co Twoim zdaniem spowodowało te zdarzenia?? Kiedyś myślałem o kupnie tej torby, ale po przeczytaniu Twojego posta mam mieszane uczucia...

Domyślnie

Moim zdaniem trochę za mocno ścisnąłem paski (lubię jak torba czy plecak dość dobrze przylegają do ciała), bo po jakimś czasie, przynajmniej mam wrażenie, że torba jakby lekko opada. Zapięcie paska biodrowego Invwerse po prostu puściło. Jak masz założony pasek przez ramię to no problemo... Może on zawsze powinien być założony, bo przecież torba z aparatem trochę waży. Zresztą nawet kiedy w domu mocno ściągałem pasek biodrowy to zapięcie potrafiło puścić. Kiedy jest lekko luźniej nie ma żadnego problemu i torba dobrze się trzyma w sumie. Z drugiej strony pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, bo w plecakach górskich nigdy mi się nic takiego nie działo...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goblinos Zobacz posta
    Na bazie własnych doświadczeń chciałbym odradzić wożenie sprzętu na przedniej kierownicy, lub na w jakikolwiek sposób na sztywno przymocowane do roweru. W zeszłym roku na Mazurach wykończyłem w ten sposób Tamrona 17-50 (
    pzdr
    goblinos
    Moim zdaniem aparat w mapniku (torba na kierownicy), to było najlepsze rozwiązanie, zawsze dostępny i w miarę bezpieczny. Nie sądziłem jednak, że wstrząsy mogą tak zmasakrować sprzęt i choć jeżdżę po drogach ew. po lasach, to pomyślę chyba nad dodatkową redukcją drgań.

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Chcesz robić zdjęcia lustrem w trakcie jechania na rowerze??? Próbowałeś już tej sztuki z gatunku cyrkowych czy dopiero planujesz? Bo IMHO to bardzo, bardzo kiepski pomysł. Szanse na zrobienie dobrego zdjęcia w okolicach zera, za to znacznie większe na zbierania sprzętu z gleby. Nawet małym, obsługiwanym jedną ręką kompaktem byłoby to wyzwaniem.
    Robiłem 90 z gripem i 18-105, może szczytem artyzmu nie były, ale się da, choć osobiście nie namawiam, bo nie chce mi się odkupywać komuś puchy.
    D90+BP, N18-105, N80-200 AF f/2.8, N35 AF-s f/1.8, N50 AF f/1.8, N50 MF f/1.8E, M58 AF-1, M808RC4, GP YH324C, Zenit, Helios i dużo innych szpargałów.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów