Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Domyślnie Lustrzanka + rower

Witam
    Mam 2 pasje - fotografowanie i kolarstwo, bardzo chce oba połączyć ale stosunkowo ciężko robić zdjęcia z roweru lustrzanką (sam mam d80) ze względu na to że na ogół mam aparat w przyczepoce, sakwach bądź w plecaku.

Macie może jakiś pomysł bądź samodzielny patent na bezpieczne trzymanie aparatu podczas jazdy tak żeby był do niego jednocześnie łątwy i szybki dostęp?
    D600 S10-20 N50 T28-75 N70-300VR SB900 YN460II

Domyślnie

Plecak typu SlingShot? Torba biodrowa (Jak juz jestesmy pry LowePro, to seria Inverse).
    Marcin "emgieb" Brzozowski
    Jest: kupa klamotow
    Moje fotki: TrekLens

Domyślnie

Ja bym wybrał (i wybrałem jak jeszcze chciało mi się więcej pedałować) torbę biodrową - slingi nie mają żadnych wymyślnych systemów wentylacji pleców, a te na rowerze potrafią się ładnie spocić. Już torba biodrowa daje w cieplejsze dni popalić, acz ja miałem ciutkę za dużą - Oriona AW i jednak radziłbym coś mniejszego, a ew. nadmiar rzadziej używanych akcesoriów przytroczonych gdzieś do roweru.

Rozmowny Awatar d80
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja jeżdżę z Wrocławia na Ślężę z Fastpackiem 250 i żyję

Domyślnie

kumpel też ma Fastpack-a tylko 200 chyba w każdym bądź razie wersja bez miejsca na lapka i miga z tym na crosie, rowerze i lata po mieście, nie narzeka ale jak jest ciepło to trochę nie wygodnie
    Ostatnio edytowane przez wosik ; 07-07-2010 o 09:14 Powód: literówka

Domyślnie

Ja mam podobny "problem" i przymierzam się to torby zapinanej w szynę, która z kolei jest montowana na uchwyt pod siodełkiem. Po zamontowaniu uchwytu i torby całość wygląda jak zgrabny pakunek na bagażniku. Torba jest wykonana z dobrego materiału nie przepuszczającego wody i jeśli dobrze pamiętam można w niej regulować przestrzeń zakładkami. Torba zapinana jest do tego bagażnika (uchwytu) na coś w rodzaju klips, czy też zatrzask. ma pasek na ramię, więc po odpięciu dość wygodnie się nosi.

Nazwa: Topeak MTX TrunkBag DX

Domyślnie

WIdze że się troszkę rozwinęło - ja mam fastpacka 250 czy 350 z miejscem na lapka i jest po pierwsze za wielki po 2gie ciężko wyjąć aparat jadąc na rowerze. Ostatnio też znalazłem sakwę na kierowniće z przegródkami foto - tylko jeden minus - wygląda to prawie jak koszyk wiklinowy Tu link do czegoś co chyba będzie najlepsze http://www.allegro.pl/item1111809325...ice_klick.html

Domyślnie

Obejrzałem te biodrówki i rzeczywiśćie http://www.lowepro.com.pl/Products/B...se_200_AW.aspx jest b. fajna tylko trzeba chyba zobaczyć na żywo - nie chce kupić za dużej a musze móc zabrać aparat + lampe (obiektyw)

Domyślnie

Podjedz na ul. Ostra 8 to jest wilanów, tam możesz obejrzeć torby Lowepro.

W Twoim przypadku Inverse to bardzo dobre rozwiązanie. Sam używałem 100 na rower, tyle że w terenie i sprawdzała się bardzo dobrze.

Pozdrawiam,

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów