Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Ja dopiero raczkuje w prezentacjach a i w fotografii też. Nie wiem jak wyglądają profesjonalne prezentacje ale póki co wkładam obrobione zdjęcie do prezentacji i aby stłumić jego boki stosuje winietę. Póki co nie chcę za bardzo "upiększać" prezentacji gotowymi stylami choć nie powiem że brakuje mi styli do pojedynczych zdjęć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzant
    a nie łatwiej przygotowac fotki do slide w innym programie ? winiety, kolory, kadry itp zapodać do osobnego folderu, a z niego gotowe do PSG. Ja tak robię od zawsze.
    Pewnie tak, ale kolega 'raczkuje' i jak wcześniej to przygotuje w np. PS to już nic z tym potem nie zrobi ponad to co już przygotował. A w tej sytuacji może jeszcze dokonać pewnych zmian.
    Taki Slideshow nazwijmy profi to jak pisanie książki... Musisz mieć gotowy plan co w nim będzie, jak będzie wyglądał, jaka będzie dynamika itd... Musisz zaplanować ( to ważne słowo ZAPLANOWAĆ ) wszystko, od muzyki po zdjęcia. Aby zgrać muzykę ze zdjęciami nie wystarczy ją wstawić. Przejścia powinny mniej więcej ale z naciskiem na więcej odpowiadać taktom muzyki. Odpowiedni dobór muzyki też jest bardzo ważny. itd, itd. Ale pewnie o tym wiesz.

manfred
    napisał, że się uczy więc próbuje wielu sposobów w dotarciu do celu. Pewnie z biegiem czasu wyrobi sobie swoja technikę czego mu życzę.

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Ja dopiero raczkuje w prezentacjach a i w fotografii też. Nie wiem jak wyglądają profesjonalne prezentacje ale póki co wkładam obrobione zdjęcie do prezentacji i aby stłumić jego boki stosuje winietę. Póki co nie chcę za bardzo "upiększać" prezentacji gotowymi stylami choć nie powiem że brakuje mi styli do pojedynczych zdjęć.
    Zobacz sobie np. tę stronę http://choicebackgroundsserver.com/articles.php?tPath=2 ( Masz tam zarówno gotowe style jak i kilka Video Tutoriali ). Co prawda takie sobie ale może Ci się przydadzą.
    Osobiście polecam oryginalne z Photodexa ( http://www.photodex.com/products/stylepacks ). Jak 'obczaisz' edycje stylów to masz nie skończoną bazę dla Swoich prezentacji.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez step.tom Zobacz posta
    Pewnie tak, ale kolega 'raczkuje' i jak wcześniej to przygotuje w np. PS to już nic z tym potem nie zrobi ponad to co już przygotował. A w tej sytuacji może jeszcze dokonać pewnych zmian.
    Taki Slideshow nazwijmy profi to jak pisanie książki... Musisz mieć gotowy plan co w nim będzie, jak będzie wyglądał, jaka będzie dynamika itd... Musisz zaplanować ( to ważne słowo ZAPLANOWAĆ ) wszystko, od muzyki po zdjęcia. Aby zgrać muzykę ze zdjęciami nie wystarczy ją wstawić. Przejścia powinny mniej więcej ale z naciskiem na więcej odpowiadać taktom muzyki. Odpowiedni dobór muzyki też jest bardzo ważny. itd, itd. Ale pewnie o tym wiesz.

manfred napisał, że się uczy więc próbuje wielu sposobów w dotarciu do celu. Pewnie z biegiem czasu wyrobi sobie swoja technikę czego mu życzę.

Pozdrawiam
    Pelna zgoda
    ff

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Witam ponownie. Mam pytanie czy jest możliwość zapisać prezentacje na penie a następnie odtworzyć ją na stacjonarnym dvd czy trzeba wypalać płytę? Za pomoc dzięki

Domyślnie ProShow Gold - Slide Styles - POMOCY!

Cytat Zamieszczone przez manfred
    Witam ponownie. Mam pytanie czy jest możliwość zapisać prezentacje na penie a następnie odtworzyć ją na stacjonarnym dvd czy trzeba wypalać płytę? Za pomoc dzięki
    Witaj

W zakładce Output masz różne tryby wyjścia.
    DVD to gotowa prezentacja zapisywana na DVD z plikiem samowykonawczym exe + katalogi ze zdjęciami oraz muzyką oraz pliki konfiguracyjne PSP LUB PSG. Po wsadzeniu nagranej płyty w jakikolwiek odtwarzacz DVD powinna ruszyć.
    Dla takich opcji o jakich mówisz jest opcja albo Flash albo Video( z opcją HD) albo PC exe.
    Zapisujesz wtedy gotowy slideshow w jednym plików albo flash albo MPEG4 lub exe dla PC. Kopiujesz na pena i odpalasz na innym kompie. Tyle tylko, że flash i MPEG4 to gotowe i zamknięte pliki; klikasz play i gra. Natomiast PC exe wymaga uruchomienia w tym miejscu gdzie zaznaczyłeś tworząc plik PC exe w swojej prezentacji w oknie 'Create menu'

O to chodziło?

Pozdrawiam

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Właśnie o to mi chodziło. Po prostu zanim wypalę prezentację chcę zobaczyć na tv jak to będzie wyglądać. A nie chce za każdym razem tracić płytę dvd. Pozdrawiam

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Witam ponownie czy ktoś zna linki gdzie można pobrać proste darmowe style do pojedynczych slajdów? Za pomoc dzięki

Domyślnie ProShow Gold - Slide Styles - POMOCY!

Cytat Zamieszczone przez manfred
    Witam ponownie czy ktoś zna linki gdzie można pobrać proste darmowe style do pojedynczych slajdów? Za pomoc dzięki
    Witaj

Kilka postów wcześniej podełem Ci link do strony z darmowymi ekatrasami dla PSG i PSP. A tak na marginesie to może warto zainwestować te 19 € w oryginalny pakiet. Jak sam pewnie wiesz darmowe ekstrasy są raczej mało wyszukane...

Na stronie Photodex w galerii masz różne slideshow.Jest tam opcja przeszukiwania wg kategorii Zobacz który Ci się podoba i kup sobie konkretny pakiet.

Pozdrawiam

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Wiem że można kupić i nawet przeglądałem stronę producenta. Tylko że prezentacje robiłem dziś i dosłownie choć nie muszę chciałem coś odświeżyć w pojedyńczych slajdach. Nie mniej dzięki.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów