Było triala brać najpierw![]()
Na razie tylko umiem skopiować globalnie tą ramkę, jednak bez ręcznej aplikacji tylko pierwsze zdjęcie jest z zoomem![]()
Szukaj
Było triala brać najpierw![]()
Na razie tylko umiem skopiować globalnie tą ramkę, jednak bez ręcznej aplikacji tylko pierwsze zdjęcie jest z zoomem![]()
Teraz mam traila tej najlepszej wersji i też nie można zastosować do wszytskich zdjęć stylu... Google przeszukuje już 10 raz i nikt nie miał takiego problemy jak ja wcześniej.. Czyżby nikt nie chciał korzystać w pełni z tego co oferuje ten program?/;/
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 21-04-2011 o 11:54 Powód: orto. ("kożystać")
Oprocz przejsc, na calosci mozna operowac tlem i warstwami. Mozna tez skorzystac z "Randomize Motion Effects". Pozostale opcje (najprawdopodobniej) da sie ustawic wylacznie dla konkretnego slajdu. Niezaleznie od tego ile zaznaczymy klatek, okno "Slide Options" zawsze w lewym dolnym rogu pokazuje liczbe wszystkich slajdow. Tam tez sa strzaleczki do poruszania sie pomiedzy slajdami -- nieco to przyspiesza prace, ale nadal to nie jest hurt.
To, co widzisz, nie jest tym co widzisz.
A jest może jakiś inny program który też ma tak bogatą palete opcji wyświetlania obrazów i który umożliwia stosowanie ich do wszytskich obrazów naraz??
Chyba niestety nie przewidzieli takiej opcji. W istrukcji jest napisane mniej więcej, że możesz tylko powielać transitions, a nie efekty klatki, tam wszystko robi się pojedyńczo. Proponują zachowanie 'w razie gdy spędzisz pół godziny nad tworzeniem Slide, zachowaj go sobie etc.etc.' jednak ich powielenie na inne klatki musi być dokonane ręcznie.
Co do innych programów, swegoczasu bawiłem się w Nero ..Photo Show chyba się to nazywało, jednak czy on Ci zaoferuje to co sobie życzysz to nie pamiętam.
pozdrawiam
mati
Mam ten program, myślałem że znalazlem odpowiedź na Twoje pytanie, Slide Options/Slide/Slide Settings. W prawym dolnym rogu nad OK i Cancel są cztery ikonki, ostatnia po prawej umożliwia kopiowanie ustawień pomiędzy slajdami. Ale nie działa to tak, jak myślałem. Kopiowanie Stylu faktycznie nie działa, właściwie nic nie działa.
Jest taka strona http://www.proshowenthusiasts.com/, gdzie dzialaja milosnicy tego programu, ci wiedza o nim wiecej niż jego autorzy. Może oni by Ci pomogli. Oraz oczywiście Support Photodexa.
Znalazłem to na tym amerykańskim forum: How to apply one style to all slides at once?
The answer to your question is "not really". The slide styles are applied to a particular slide. It takes very little time to click apply and use the advance arrow in the lower left corner to move to the next slide and repeat.
Thank You Vernon,
No problem. I can live with that.
I tak należy trzymać.
Musisz sprecyzować pytanie. Wineta w PSP ( bo takiego używam w PSG jest chyba podobnie) to maska warstwy , która został ułożona na stosie w prezentacji. Odpowiednie jej ułożenie powoduje odkrywanie lub zasłaniania odpowiednich partii obrazu w prezentacji. Jeżeli mówisz o wsadowym dodaniu winety to musisz wiedzieć czego chcesz. Każdy styl jak i jego składowe możesz kopiować do innych stylów tak samo jest z motion.
Po otworzeniu panelu Slide Options w zakładce Layers / Layers settings możesz skopiować do innego stylu te ustawienia które potrzebujesz.
Uploaded with ImageShack.us
To samo możesz zrobić z warstwami ( w tym przypadku np. maska warstwy z winetą)
Możesz też przejść do zakładki Layers / editing i tam sobie dostosować jedną z warstw ze zdjęciem wg potrzeb ( mowa tu oczywiście o winecie. No i oczywiście możesz znów sobie skopiować te ustawienia do innego slide i tak w kółko...
To jest naprawdę intuicyjny program jak załapiesz co co kaman. Możesz tworzyć od podstaw lub edytować już powstałe style zarówno w zakresie image i motion. Najważniejszą rzeczą jest iż na początku pracy powinieneś sobie określić cel ( to co chcesz osiągnąć ) a nie w trakcie szukać rozwiązania. To tak jak z fotografią. Nie robisz przecież zdjęcia a potem myślisz co można z tym w PS zrobić tylko określasz sobie cel który potem realizujesz.
Zobacz jeszcze tutaj : http://www.photodex.com/share/debngar/9bck6mg4. Takich stron jest kilka. Szukaj i podpatruj a efekty same przyjdą.
PSP jest bardzo rozbudowanym programem i daje prawie nieograniczone możliwości. Gdybym był jeszcze Ci pomocny to pytaj.
Pozdrawiam