Close

Strona 35 z 121 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Pebal, to może będziesz sponsorem 5-tej edycji zabawy w RAWki - albo w postaci jak jest, albo właśnie z ograniczeniem do użycia w procesie wywołania sns-a ? Obecna 4-ta się nie nadaje, bo bierzesz w niej udział

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_G Zobacz posta
    Pebal, to może będziesz sponsorem 5-tej edycji zabawy w RAWki - albo w postaci jak jest, albo właśnie z ograniczeniem do użycia w procesie wywołania sns-a ? Obecna 4-ta się nie nadaje, bo bierzesz w niej udział
    Nie ma problemu, mogę ufundować licencję wersji Pro za pierwsze miejsce i licencję wersji Home za drugie miejsce w 5-tej edycji konkursu.
    Fajnie jednak byłoby, gdyby została utworzona jakaś specjalna edycja konkursu w której należałoby złożyć obraz z większej ilości ekspozycji. Bardzo dobrze nadają się do tego celu zdjęcia wnętrz. Jednak w żadnym wypadku nie ograniczałbym w takiej edycji możliwości użycia innego oprogramowania.

Domyślnie

Jestem właśnie po pierwszych, wstępnych testach wersji Lite. Programik bardzo fajny, jednak (u mnie przynajmniej) prędkością nie zabija... Jest też nieco nieobliczalny pod względem uzyskania kolorów - raz zrobi lekką desaturację (coś jak opuszczenie Vibrance w LR) a raz wręcz przeciwnie - podbija kolory (zwłaszcza w zakresie zieleni)
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Jestem właśnie po pierwszych, wstępnych testach wersji Lite. Programik bardzo fajny, jednak (u mnie przynajmniej) prędkością nie zabija...
    Jeżeli masz wolniejszego kompa, możesz dwukrotnie redukować rozmiar obrazu parametrem -x2. Obliczenia będą trwały czterokrotnie krócej.

Jest też nieco nieobliczalny pod względem uzyskania kolorów - raz zrobi lekką desaturację (coś jak opuszczenie Vibrance w LR) a raz wręcz przeciwnie - podbija kolory (zwłaszcza w zakresie zieleni)
    Możesz pokazać jakiś przykład?
    Program bardziej dba o odpowiedni odcień koloru, aniżeli o jego nasycenie, jednak nasycenie powinno mieścić się w akceptowalnych granicach.

Domyślnie

Przed:

Po:

Widać efekt desaturacji zwłaszcza na ubraniu, włosach.

Choć może to specyfika konkretnego zdjęcia, bo np tutaj bardzo ładnie programik sobie poradził - podbite niebo przypomina nieco efekt jak przy zastosowaniu polara, do tego ładnie wyjęte szczegóły ze wzgórz i trawy.

Domyślnie

Przed:
    Chmm... przepuściłem to zdjęcie przez SNS-HDR Lite (v1.1.12) i wyszło mi tak:

Jak widać kolory są raczej ok.
    Jakiej wersji programu użyłeś? Czy jesteś pewien, że nie podmieniłeś gdzieś po drodze profilu koloru?

Domyślnie

Szło przez 1.1.12. Hmm może i możliwe, że profile się pozmieniały, ale nie za bardzo wiem, w jaki sposób, bo po prostu RAW został przeciągnięty na ikonkę programu..

Domyślnie

Szło przez 1.1.12. Hmm może i możliwe, że profile się pozmieniały, ale nie za bardzo wiem, w jaki sposób, bo po prostu RAW został przeciągnięty na ikonkę programu..
    Jeżeli obraz był wołany z RAW to jest możliwe, że obraz będzie miał mniejszą saturację. Wynika to ze sposobu w jaki obraz jest wywoływany w programie.
    Popracuje nad tym.

Domyślnie

Pebal, szykuj fotkę na specjalną 5-ta edycję zabawy w RAWki. Jeśli nie masz pomysłu - to będziemy szukać czegoś odpowiedniego. Sloan i Kundzior to pomysłodawcy i organizatorzy zabawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_G Zobacz posta
    Pebal, szykuj fotkę na specjalną 5-ta edycję zabawy w RAWki. Jeśli nie masz pomysłu - to będziemy szukać czegoś odpowiedniego. Sloan i Kundzior to pomysłodawcy i organizatorzy zabawy
    Poszukajcie czegoś odpowiedniego u mnie z dobrymi fokami krucho.

Strona 35 z 121 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów