Close

Strona 37 z 113 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Ach sory, nie spojrzałem na typ Twojego procesora. Wersja 1.2 programu wykorzystuje instrukcje SSE2, których Twój procesor niestety nie wspiera.
    No to może zostawić gdzieś u ciebie na stronie jakąś starszą wersję programu, którą obsłużą starsze procesory?
    No i zaznaczyć na stronie, że te nowsze wersje obsługują procesory powyżej xxx dla AMD czy Intela...
    D7200+D90+N10-24+N18-105VR+N70-300VR+S17-50+S50-150+N35+N85+N105+J135+T200, SB800 i parę drobiazgów

Domyślnie

Chciałem zobaczyć co ten soft wygeneruje mi z pierwszego lepszego obrazka z trzema różnymi dodatkowymi ekspozycjami zmienionymi w PS wyskakuje taki oto błąd:
    Kod:
    Aligning images......
    Wyjątek nieobsłużony: System.Runtime.InteropServices.SEHException: Składnik zewnętrzny zgłosił wyjątek.
       w SNS_HDR.HDREngine.Average(NativeAligner** aligner, Byte* bitmap, Int32 stride, Single* average)
       w SNS_HDR.ImageAligner.SortedList()
       w SNS_HDR.ImageAligner.Alignment()
       w SNS_HDR.HDR.<>c__DisplayClass13.<ThreadGenerateHDR>b__7()
       w System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart_Context(Object state)
       w System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
       w System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart()
    gdy dodaję opcję -da
    Kod:
    Merging images...
    Wyjątek nieobsłużony: System.Runtime.InteropServices.SEHException: Składnik zewnętrzny zgłosił wyjątek.
       w SNS_HDR.HDREngine.Average(NativeAligner** aligner, Byte* bitmap, Int32 stride, Single* average)
       w SNS_HDR.ImageLoader.Sort(List`1 files, IProgress progress)
       w SNS_HDR.HDR.ThreadGenerateHDR(IProgress progress)
       w SNS_HDR.HDR.<>c__DisplayClass19.<GenerateHDR>b__18()
       w System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
    z rawa wypluło takie coś:
    Kod:
    Converting RAWs................................................................
    Merging images...
       w SNS_HDR.HDREngine.NewHDR(Int32 width, Int32 height, Int32 left, Int32 right, Int32 top, Int32 bottom, Boolean align, Boolean hdr, Boolean raw, Boolean single, StructHDR** str, Int32 cores)
       w SNS_HDR.HDR_RAW.<>c__DisplayClass25.<Step>b__20()
    System XP Pro, .Net 3.5 SP1 oraz 4, 1GB Ramu, Athlon XP 2800+, SNS-HDR Lite 1.2.0
    Ostatnio edytowane przez ksviper ; 27-07-2010 o 21:50 Powód: info o rawie
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ksviper Zobacz posta
    Chciałem zobaczyć co ten soft wygeneruje mi z pierwszego lepszego obrazka z trzema różnymi dodatkowymi ekspozycjami zmienionymi w PS wyskakuje taki oto błąd:
    Spróbuj zainstalować ręcznie biblioteki Visual C++. Nie wiem dlaczego, ale instalator SNS-HDR ich czasami nie instaluje.

Domyślnie

po instalacji biblioteki VC++ i restarcie kompa wyskakuje takie coś:
    Kod:
    Merging images...
       w SNS_HDR.ImageLoader.Sort(List`1 files, IProgress progress)
       w SNS_HDR.HDR.ThreadGenerateHDR(IProgress progress)
       w SNS_HDR.HDR.<>c__DisplayClass19.<GenerateHDR>b__18()
    Może za stara wersja procka, który nie obsługuje wszystkich zbiorów instrukcji multimedialnych. Everest pokazuje że obsługuje takie: x86, MMX, 3DNow!, SSE.
    SSE2 i SSE3 nie obsługuje, może to ma jakieś znaczenie? Może jest gdzieś problem z uruchomieniem wątku (procesu)?

Domyślnie

No to się wszystko wyjaśniło Szkoda, że nie mogę wypróbować Ale może w robocie na służbowym sprawdzę jak to śmiga.

Domyślnie

czy jest taka szansa, że twój program będzie otwierał pliku formatu openEXR? Już nie mówię o zapisywaniu.
    Piotr Piątek / producent, retuszer, fotografik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fridayimage Zobacz posta
    czy jest taka szansa, że twój program będzie otwierał pliku formatu openEXR? Już nie mówię o zapisywaniu.
    Program od dawna otwiera pliki w tym formacie. Zapisywać ich raczej nigdy nie będzie, bo program nie tworzy liniowych obrazów HDR.

Domyślnie

Pebal na Viście mi wszystko śmiga a na XP SP2 z Microsoft .NET Framework 2.0 oraz Microsoft Visual C++ 2010, procesor obsługuje SSE2 nie działa. W light pokazuje się okno konsoli a zaraz potem komunikat , że wystąpił problem z aplikacją i zostanie ona zamknięta. Co trzeba robić w takiej sytuacji?
    Pojawia mi się taka sygnatura błędu
    EventType : clr20r3 P1 : sns-hdr.exe P2 : 1.2.0.2 P3 : 4c49dea6
    P4 : sns-hdr P5 : 1.2.0.2 P6 : 4c49dea6 P7 : 1fa P8 : 0
    P9 : system.io.filenotfoundexception
    Ostatnio edytowane przez ayu ; 03-08-2010 o 00:30
    D90 szkiełka i błyskotki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    Pebal na Viście mi wszystko śmiga a na XP SP2 z Microsoft .NET Framework 2.0 oraz Microsoft Visual C++ 2010, procesor obsługuje SSE2 nie działa. W light pokazuje się okno konsoli a zaraz potem komunikat , że wystąpił problem z aplikacją i zostanie ona zamknięta. Co trzeba robić w takiej sytuacji?
    Program wymaga Microsoft .NET Framework 3.0 SP1

Domyślnie

No tak tylko wszystkie linki do jakiegokolwiek ustrojstwa z Redmond są u mnie niedostępne i jak to zainstalować ?
    D90 szkiełka i błyskotki

Strona 37 z 113 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów