Dostępna jest wersja 1.1.10 programu SNS-HDR
1. Przyspieszono mapowanie tonów.
2. Poprawiono ochronę koloru w wysokich światłach.
Szukaj
Dostępna jest wersja 1.1.10 programu SNS-HDR
1. Przyspieszono mapowanie tonów.
2. Poprawiono ochronę koloru w wysokich światłach.
Przy zachowywaniu obrobionego zdjęcia jako TIFF, jest opcja "Zachowaj dane SNS". Czy możesz przybliżyć, o co chodzi i jaki jest skutek zachowania danych lub nie?
Krzysztof W.
D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
nick-on.photler.com
W pliku obrazu zapisywane są dwie dodatkowe warstwy, przechowujące dane uzyskane podczas wstępnych obliczeń w programie SNS-HDR. Dodatkowo zapisywane są ustawienia parametrów.
Obraz zapisany w takim formacie można wczytać do programu SNS-HDR bez ponownych obliczeń. Niestety, dodatkowe informacje zajmują sporo miejsca i taki format należy traktować jako przejściowy.
Format ten jest przydatny, gdy chcemy zachować zdjęcia, które będą jeszcze w programie SNS-HDR obrabiane.
Format ten bardzo ułatwia pracę w wersji Pro, gdyż w wersji tej w tle można uruchomić proces przetwarzania wsadowego, który będzie przeliczał zdjęcia i zapisywał je w tym właśnie formacie. W tym czasie do programu można szybko wczytywać zdjęcia, które już zostały w procesie wsadowy wstępnie przeliczone.
Czy dobrze rozumiem w takim razie, że zdjęcie takie po zachowaniu danych SNS-HDR można ponownie otworzyć programem i program nie obrabia go na nowo, tylko otwiera w takim stanie, w jakim został zachowany?
Krzysztof W.
D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
nick-on.photler.com
Dostępna jest wersja 1.1.12 programu SNS-HDR
1. Poprawiono mapowanie koloru.
2. Zaktualizowano dcraw do wersji 9.02
3. Zredukowano zużycie pamięci.
powiem tak, wywołałem kilkanaście przykładowych nefów zrobionych w przeróżnych warunkach oświetleniowych tym cudem i w większości przypadków zaliczyłem opad szczęki. subtelność działania tego automatycznego algorytmu (bo działam na razie z wersją darmową) jest wprost genialna. odległa o lata świetlne od przegiętych cukierkowych przykładów podawanych często jako wzorcowe hdry. czapki z głów. respect Pebal!tylko skąd tu wziąć kasę na pełną wersję...
Gio! Chyba przesadzasz - wersja pełna niekomercyjna to 30 eur - za przeproszeniem tyle co dobry filtr uv do obiektywu albo bateria do Twojego d700
Pebal - pytania mam do Ciebie dwa:
Pytanie nr1.
SNS-HDR Pro - 85 euro (cena zawiera VAT).
Rozbudowana wersja programu posiadająca graficzny interfejs użytkownika.
SNS-HDR Home - 30 euro (cena zawiera VAT).
Rozbudowana wersja programu z graficznym interfejsem użytkownika, bez modułu przetwarzania wsadowego. Wersja ta posiada ograniczenie licencji do niekomercyjnych zastosowań domowych.
No właśnie na czym polega różnica? Może odgapisz od konkurencji i innych producentów i wsadzisz wszystkie 3 wersje w tabelkę? Opis masz tak enigmatyczny, że przeciętny (L)user, nie informatyk ani grafik jak ja nie rozumie.
Pytanie nr 2.
Zakładając że to co ma wersja pro jest jeszcze fajniejsze niż to co w wersji home ( widzisz a nie mówiłem ze nie rozumiem) a mam już wersję home to czy jest u Ciebie coś takiego jak upgrade do pro?
Ostatnio edytowane przez Grzesiek_G ; 24-06-2010 o 20:50
A można jeszcze dostać zniżkę
Wersja Home to w zasadzie wersja Pro bez modułu przetwarzania wsadowego. Moduł przetwarzania wsadowego pozwala przyspieszyć pracę w przypadku obróbki większej ilości zdjęć.
Zdaję sobie sprawę, że opis na stronie jest taki trochę dziwny, jednak jest on po części wymuszony przez sposób w jaki tłumaczy tekst Google Translator. Umożliwiłem tłumaczenie strony na inne języki i staram się aby przynajmniej tłumaczenie na język angielski było w miarę poprawne.
Możliwy jest upgrade wersji Home do wersji Pro.
Zdecydowanie polecam wszystkim wersję Pro (jeszcze raz dzięki, Pebal!). Przetwarzanie wsadowe jest genialne. Grupuję zdjęcia, które chcę tak samo wywołać, ustawiam parametry, włączam przetwarzanie, zostawiam kompa w spokoju na jakiś czas, wracam i mam wszystko zrobione, jak trzeba. Prosto, skutecznie i przede wszystkim pięknie!
Krzysztof W.
nick-on.photler.com
Skontaktuj się z nami