Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Domyślnie

A ja tylko dodam, że w D50 też brak wstępnego podnoszenia lustra i jakoś znaleźli się chętni, i to chyba całkiem sporo.

Smile Dzięki

Bardzo dziękuję za wszystkie posty na temat, który zapodałem wyżej. Chyba zdecyduję się jednak na nikona d40 jak się znudzi albo będzie potrzebne inne szkło to go po prostu sprzedam. Chętnych do zobaczenia prac laika z aparatu olympusa mju zapraszam do zakupu troszkę brukowej gazetki Życie na GOrąco numer 3, będzie tam artykuł o mojej wyprawie do Syrii z 10 zdjęciami. Z drugiej strony zastanawia mnie fakt, że w żadnym z komisów fotograficznych w 3mieście nikt prawie od roku nie miał żadnej lustrzanki cyfrowej na sprzedaż, albo cieszą się wielką popularnością albo nie opłaca się ich sprzedawać, zresztą allegro też im odbiera rynek. Pozdrowienia
    www.marekpauli.com - zapraszam miłośników podróżowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noktoto Zobacz posta
    A ja tylko dodam, że w D50 też brak wstępnego podnoszenia lustra i jakoś znaleźli się chętni, i to chyba całkiem sporo.
    wątek dotyczył porównania D40 z Pentaxem, a że D50 nie ma MLU-to już kiedyś na ten temat "rzucałem gromy"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GTM Zobacz posta
    Ktos ci placi za te brednie? moze jestes halndlarzem i zalegaja ci stare modele w magazynie? Bo inaczej nie widze powodu zebys mial opluwac ten BARDZO DOBRY sprzet. Mam d40 i nie boli mnie ze brakuje w nim srobokreta, ty za to nie masz (pewnie nawet nie macales) tegoz aparatu a wieszasz na nim psy.
    Niestety. Macałem - klęknąłem na kolanach i Bogu podziękowałem, że zdążyłem z zakupem D50.

PS. Handlarzem nie jestem.
    TJD
    Z50 | N16-50/3.5-6.3 | V85/1.8 | V23/1.4 | FTZ [S17-50/2.8 | N50/1.8G AF-S | N35/1.8G AF-S] | M42 [Industar 61 L/Z]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    wątek dotyczył porównania D40 z Pentaxem, a że D50 nie ma MLU-to już kiedyś na ten temat "rzucałem gromy"
    Powinienem napisać, że D50 podbnie jak D40 nie ma MLU i to dla wielu żaden problem, może byś się nie przyczepił.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moulder Zobacz posta
    (.....) Z drugiej strony zastanawia mnie fakt, że w żadnym z komisów fotograficznych w 3mieście nikt prawie od roku nie miał żadnej lustrzanki cyfrowej na sprzedaż, albo cieszą się wielką popularnością albo nie opłaca się ich sprzedawać, zresztą allegro też im odbiera rynek. Pozdrowienia
    No sam sobie odpowiedziałeś. Jak ktoś ma alternatywę, że aparat będzie leżał w komisie przez pół roku i zapytają o niego trzy osoby na krzyż, albo wystawi na allegro gdzie będzie miał kilkadziesiąt (kilkaset) wejść na aukcję dziennie - to co wybierze? W Krakowie jest to samo dawno nie widziałem cyfrówki w komisach.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

... Chyba zdecyduję się jednak na nikona d40 jak się znudzi albo będzie potrzebne inne szkło to go po prostu sprzedam...
    Nie przesadzajmy jest pare szkielek w stosunkowo niskich cenech do tego nikona tyle ze to raczej temat tabu :P

nikkor 18-55 tego zapene kupisz
    nikkor 18-70 mozna kupic za okolo 900zl
    nikkor 18-135 1200zl
    nikkor 55-200 600zl

Za lepsze swiatlo tak czy siak trzeba dac grubo powyzej tysiaka (oprocz stalek ktore nie kazdemu podchodza) wiec napewno nie bede sie pchal w takie wydatki.

Domyślnie

Bardzo dziękuję za wszystkie posty na temat, który zapodałem wyżej. Chyba zdecyduję się jednak na nikona d40 jak się znudzi albo będzie potrzebne inne szkło to go po prostu sprzedam. Chętnych do zobaczenia prac laika z aparatu olympusa mju zapraszam do zakupu troszkę brukowej gazetki Życie na GOrąco numer 3, będzie tam artykuł o mojej wyprawie do Syrii z 10 zdjęciami. Z drugiej strony zastanawia mnie fakt, że w żadnym z komisów fotograficznych w 3mieście nikt prawie od roku nie miał żadnej lustrzanki cyfrowej na sprzedaż, albo cieszą się wielką popularnością albo nie opłaca się ich sprzedawać, zresztą allegro też im odbiera rynek. Pozdrowienia
    Przed zakupem najlepiej udać się do dużego sklepu ze sprzętem foto żeby pomacać i porównać (warto zwrócić uwagę np. na prace AF czy wielkość i jasność wizjera - z tego się korzysta non stop, a nie okazjonalnie). Jeśli planujesz pstrykać podczas kolejnych wypraw to z pewnością docenisz duże LCD (ku przerażeniu kolegi TJD) bo wątpie żebyś kompa ze sobą taszczył.

Domyślnie

Jest jeszcze do dostania D50 w wielu sklepach. Wtedy masz znacznie większy dostęp do taniej szklarni także warto go jednak brać pod uwagę.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noktoto Zobacz posta
    D70(s) też nie ma. Inna sprawa ze duże grono go kupiło, bo nie miało za bardzo innej alternatywy. D100 był na wymarciu a cenę trzymał niezłą, D2h był koszmarnie drogi.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów