Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 60

Smile Pytanko d40 czy.....

Znowu być albo nie byc czyli nikon d40 czy Pentax ist DL2 +18-55 +50-200 ?

Wiem że forum jest tylko o nikonie ale... Szukam maszynki dobrej jakościowo, Pentax też jest japoński i do tego w takiej cenie z 2 szkłami!!! Porównując d40 to ma chociażby wiecej pól autofokusa. Pytanie kieruję do speców, prosze napiszcie w co warto zainwestować, nie biorę pod uwagę d50 i d70s powód cena i wielkość, pozdrawiam
    www.marekpauli.com - zapraszam miłośników podróżowania

Domyślnie

przy tego typu konstrukcjach nie sugerowałbym się pierdołami typu "ilość pól AF"
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Smile Jestem laikiem w lustrzankach

please nie rugajcie mnie tylko poradźcie.....

Domyślnie

wątków w tym temacie powstało circa: 40 więc nic nowego nie wymyślimy tutaj...

Pamiętaj że piszesz na forum NIKONA, ale i tak polece D40 - nie mam, duzo czytałem o tym aparaciku i jest to bardzo udane maleństwo - dla mnie to raczej małpka taka - ale jednak lustro...jeśli cena gra dużą role i chcesz lustro to bierz D40 (chociaż dołożysz 300zł i masz już półprofesjonalne D70s) - Twoja wola

powodzenia!

Smile Chodzi głównie o to że za cenę...

2100 mamy pentaxa porównywalnego z d40 wraz z dwoma obeiktywami dlatego zapytałem sie na forum tutaj czy polecacie tego pentaxa może ktoś miał z nim doświadczenia, oto link do jego parametrów
    http://www.allegro.pl/item154877406_...ce_krakow.html

Domyślnie

to może lepiej będzie zapytać na forum pentaxa jak się sprawuje, tam będziesz miał większe szanse na znalezienie użytkownika tego Pentaxa...

Domyślnie

Ze specyfikacji raczej niczego sie nie dowiesz bo w teorii obie puszki sa bardzo podobne moim zdaniem lepszy jest jednak d40 ale z drugiej strony w pentaxie dostajesz jakby 2 obiektyw gratis nikkor 55-200 kosztuje jednak te 600zl. W pentaxie raczej na bank bedzie wolniejszy af dodatkowo te pentaxowe kolorki wyraznie inne niz u nikona czy canona. Ciezko cos wiecej powiedziec o tym modelu bo nie znalazlem zadnej recenzji tego sprzetu a jedynie pare sampli. Natomiast jesli chodzi o nikona to na necie moznesz juz naprawde sporo o nim przeczytac dodatkowo ma juz go pare osob (w tym ja) i raczej nie slyszalem zeby ktos byl niezadowolony.

Domyślnie

Pentaxa nie znam, a co do D40 to stanowcze NIE. Co to za lustrzanka, do której nie pasują obiektywy?
    TJD
    Z50 | N16-50/3.5-6.3 | V85/1.8 | V23/1.4 | FTZ [S17-50/2.8 | N50/1.8G AF-S | N35/1.8G AF-S] | M42 [Industar 61 L/Z]

Domyślnie

ale pod wzgledem szumow i jakosci obrazu jest naprawde bardzo dobrze. zadziwiajaco dobrze, ale coz sie dziwic, nowy produkt.

Domyślnie

TJD nie wprowadzaj kolegi w błąd. Starsze obiektywy pasują do D40, tylko AF nie działa. Skoro mulder napisał, że jest laikiem to raczej nie ma kolekcji szkieł bez własnego napędu. Gdy bym sam był w takiej sytuacji brał bym D40. Na początek 18-55 wystarczy. Z czasem można go wymienić go na 18-70, dokupić 70-300VR itd itp, a obiektywów AF-S (i HSM) będzie coraz więcej na rynku wtórnym. Jedyne czego żal to tanie stałki, ale nie każdy z nich korzysta.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów