Close

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 98

Wątek: A za oknem...

Domyślnie

W Sandomierzu masakra też, dzwoniłem do znajomych - zbierali ich z balkonu ich domu, zalane wszystko z samochodem włącznie i domem do 1 piętra

Domyślnie

Ciekawe jak to będzie wyglądać we Wrocławiu, jak dojdzie. Ma dojść w piątek...
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Ciekawe jak to będzie wyglądać we Wrocławiu, jak dojdzie. Ma dojść w piątek...
    Miejmy nadzieję, że będzie lepiej. Chociaż straszą, że w zbiornikach retencyjnych wody przybywa szybciej, niż w '97 roku Co za jakiś porąbany rok...

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frostic Zobacz posta
    Obraz, który utkwił mi w głowie z powodzi w 97 roku, to centrum Raciborza, Dworzec PKP/PKS, a dokładnie ten typowy dworcowy zegar, zawieszony kilka metrów nad gruntem. Woda doszła dokładnie do połowy zegara... Jak opadła to długo jeszcze przechodził przez niego błotny ślad...
    W tym roku w Raciborzu się udało. Niepozorny polder w Bukowie uratował tyłek miastu, jak wały nie puszczą, to będzie ok. Ale wioski za miastem (gdzie nie ma wałów) to jest kompletna maskara.

Link do Google Maps
    Obszar zaznaczony na niebiesko to jest wczorajszy stan Odry, normalny stan jest na zdjęciu satelitarnym.

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    W tym roku w Raciborzu się udało.
    Uffff... To dobrze!

A jak temat w Opolu? W nocy miało być nerwowo...
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frostic Zobacz posta
    A jak temat w Opolu? W nocy miało być nerwowo...
    W Opolu też się udało.
    Wały wytrzymały, mocno było zagrożone osiedle Metalchem, ale strażacy dali radę
    Szczyt fali przypadł na godzinę około 22, potem sie zatrzymał a teraz lekko spada.
    Most, z którego robiłem wczoraj na szybko foty został zamknięty - droga z jednej strony trochę zalana.
    Jest to moja droga dojazdowa do pracy, na szczęście jedna z dwóch
    U mnie na osiedlu w piwnicach jest problem, bo wody gruntowe sie podniosły i woda sie pokazuje -podłoga sie poci.
    Na szczęście u mnie w domu wszystko OK.
    W Ozimku i Krasiejowie większy problem, bo puścił wał.
    Siostra teraz ma domek jak na Mazurach, woda- jezioro 1,5 od tarasu, ale do domu nie weszła
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kęty/Diest

Domyślnie

Dziś obeszłem moją rzeczkę, która nieźle poniszczyła w obrębie wąwozu w którym płynie. Powalone drzewa, osówiska. Po stanowisku zimorodka nie ma śladu. I tylko na drzewach i krzakach masa pozawieszanych worków, kawałków foli, kupa śmiecia. Do jasnej cholery, rzeczka była w swoim korycie, wylała tylko w jednym miejscu na 3 metry, ale mam wrażenie, że ludzie korzystali jak mogli z dużej wody i ładowali śmiecia ile się da...

Domyślnie

Właśnie u mnie w pracy pracowników mieszkających na lewym brzegu Wisły wypuszczono do domu - podobno o 16.00 mają zamknąć wszystkie przeprawy przez Wisłę. A za oknem słońce, lekki wiatr...

Domyślnie

A za oknem... piździ jak w kieleckim. Normalnie -700. Brr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magda.K Zobacz posta
    Komuś trochę wody może ? Bo ja mam aż za dużo, sąsiad też...
    Woda jak woda,(praw fizyki pan/pani nie zmienisz.Ale ta dziura w płocie,wygląda jak zaproszenie,(byłem sąsiadem)

"Piździ" czyli wiatr "damski",są jeszcze:męski i damsko męski

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów