Close

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 98

Wątek: A za oknem...

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

tragicznie to wygląda...

Obraz, który utkwił mi w głowie z powodzi w 97 roku, to centrum Raciborza, Dworzec PKP/PKS, a dokładnie ten typowy dworcowy zegar, zawieszony kilka metrów nad gruntem. Woda doszła dokładnie do połowy zegara... Jak opadła to długo jeszcze przechodził przez niego błotny ślad...

I jeszcze reportaż Wiernikowskiej z okolic hotelu obok elektrowni w Opolu, który zalany był do 2 piętra. Dzień wcześniej mieszkałem na parterze

Źle się dzieje, że to wszystko teraz wraca...
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

Tak to wygląda w Opolu

Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Nie chce palcem pokazywać, ale za odebranie pieniędzy na modernizacje infrastruktury przeciwpowodziowej są odpowiedzialne konkretne nazwiska w Rządzie.
    W szczególności mam na myśli projekty przygotowane dla Podkarpacia i Małopolski.

A tak w temacie. Potoczek który ma w lecie 5-15 cm głębokości wody(koryto pogłębiono 10 lat temu do 1.5m i szerokość 1m) dziś nad ranem zamienił się w rzekę szeroką na 50-70metrów i głęboką na 70cm. Dziś siedzę w domu bo nie mam się jak do pracy dostać ponieważ jedyna przejezdna droga biegnie wzdłuż "potoczka".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Nikt się nie spodziewał - po prostu wały poszły się j... Podobnej sytuacji można się w tej chwili praktycznie spodziewać wszędzie w bezpośredniej okolicy Wisły.
    Masz racje woda na Wiśle jest tak olbrzymia że cofnęła do mniejszych rzek i wały nie wytrzymują tak było w okolicy gdzie mieszkają moi rodzice ale to pikuś mając widok na wał wiślany który jest tak w okolicy niecałe 2 Km od domu w linii prostej przez który woda grozi przelaniem. I ci ch****ni dowcipnisie którzy wszczynają panikę.
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

Wisła ma swoje prawa bo to w końcu spora rzeka jest...
    Ale, że w Jaworzu koło Bielska-Białej, w małym i niegroźnym (do niedawna) potoczku topi się człowiek, to już spore przegięcie jest.
    Dwie rzeczy Bogu na pewno nie wyszły: starość i pogoda w maju...
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

Frostic masz racje ale żeby od powodzi w 74 kiedy Wisła roz***ła wały w okolicy Szczucina i nic nie zrobić od tamtej pory to już zakrawa na farsę. 97 r. wytrzymały później jeszcze jedną bodajże 2002 ale nie jestem pewien daty. Gdzie indziej też puszczały teraz tam sa nowe wały albo po remoncie a u nas sito przez które cieknie jak cho****ra.
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

Nikt się nie spodziewał - po prostu wały poszły się j... Podobnej sytuacji można się w tej chwili praktycznie spodziewać wszędzie w bezpośredniej okolicy Wisły.
    Lipa, płasko tam u Ciebie. Mieszkanko chociaż wyżej gdzieś?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Lipa, płasko tam u Ciebie. Mieszkanko chociaż wyżej gdzieś?
    Mieszkanko jest na 3 i 4 piętrze, więc (o ile nie będzie potopu) nic mu nie zagraża. Musiałem stamtąd spieprzać, bo wyłączyli prąd i było ryzyko, że woda załatwi samochód i odetnie nas od świata. Osiedle ZTCW narazie nie jest jeszcze zalane więc nie jest tragicznie, ale woda już je odcięła od świata, wrócić się nie da i cholera wie co będzie dalej...

Domyślnie

Mieszkanko jest na 3 i 4 piętrze, więc (o ile nie będzie potopu) nic mu nie zagraża. Musiałem stamtąd spieprzać, bo wyłączyli prąd i było ryzyko, że woda załatwi samochód i odetnie nas od świata. Osiedle ZTCW narazie nie jest jeszcze zalane więc nie jest tragicznie, ale woda już je odcięła od świata, wrócić się nie da i cholera wie co będzie dalej...
    No tak, przy dużym pechu możecie 2-3 dni czekać na opadnięcie wody, ale skoro osiedle odcięte, ale nie zalane, to jednak jakieś wzniesienie jest. Marne pocieszenie, ale zawsze. Tylko potem cholera problemy z wodą, kanalizacją, mediami. Współczuję
    Ostatnio edytowane przez fIlek ; 19-05-2010 o 14:03

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów