Szukaj
Ładnie, czysto, klasycznie, bardzo dobre zdjęcia. Przydałoby się dla urozmaicenia coś węższego.
Ostatnio edytowane przez Agraf ; 13-05-2010 o 20:09
Fajne dobre zdjęcia . Portrety dla każdego dziecka jeszcze potem z księdzem i pięknie . Kościół to nie rodeo aby udziwniać w czasie komunii . Ksiądz może wywalić a rodzicom się nie spodobać nowe podejście . To tradycyjna uroczystość . No chyba że ksiądz pozwoli na dwóch fotografów i da swobodę . Bardzo przyjemne ujęcia . Są plusy i minusy użycia pełnej kaltki (głebia ostrości) . Tutaj aż chce się patrzeć
Bardzo dobra robota.![]()
OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.
Nie podoba mi się dlatego, że płaskie światło z lampy zmiażdżyło klimat na 2,4 i 6. Nie podoba mi się niestabilność WB, nie podobają mi się przechyły kadrów, które ewidentnie wyglądają na przypadkowe, nie podoba mi się ścięcie głowy na 8, uciachane buty na 10, i zasadniczo kadry, które w moim odczuciu pokazują bardzo dużo i jednocześnie nic. Sorry, ale jak przeczytałem, że jest to bardzo dobre to musiałem to napisać. Oczywiście - każdy ma prawo do swojego zdania i nikt nie musi się ze mną zgadzać![]()
Muszę się zgodzić z kolegą Archibald, że światło flasha trochę popsuło efekt, a przy takiej niewielkiej ilości zdjęć można pokusić się o staranne dobranie WB na każdym zdjęciu bo różnice są spore. Zresztą użycie lampy też się do tego przyczyniło... Dysponując jasnym obiektywem i D700 użycie iso200+lampa błyskowa to raczej nieporozumienie...Co do kadrów to jak na zdjęcia albumowe jest ok, choć jakiś wzlotów to tutaj nie ma. Miałem okazję fotografować na Komunii i wiem że łatwo nie jest...
Myślę, że jak będzie ci kiedyś dane robić zdjęcia podczas uroczystości I Komunii, czy jako fotograf komercyjny, czy rodzic, to potwierdzisz, że nie tak łatwo jest połączyć doskonałość twoich skąd innąd słusznych założeń teoretycznych z praktyką.
Szerzej napisałem w innym wątki komunijnym więc nie będę się powtarzał.![]()
OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.
Skontaktuj się z nami