Szukaj
Ja przepraszam, ale tu nie ma co oceniać :/...
1. Poprawnie ale szkoda, że mała się nie uśmiecha.
2. Poprawnie ale szkoda, że mała się uśmiecha.
3. Jakoś zamydlone. Ostrość gdzieś zwiała.
4. Poprawne
5. Straszny bałagan w kadrze. Ogólnie niezbyt przemyślane ujęcie.
6. Bez sensu.
Przepraszam za słowa krytyki ale niestety nie urzekł mnie ten set. Widziałem znacznie ciekawsze zdjęcia komunijne. 1,2 i 4 są typowe do Pamiątki z Pierwszej Komunii więc jeśli o to chodziło to jest ok. Może gdybyś pokazał trochę reporterki z tej komunii, to wyszło by lepiej.
Teoretycznie praktyka jest zgodna z teorią... Praktycznie tak nie jest.
dwójka tylko u mnie wygląda na przepaloną?
Tło, tło i jeszcze raz tło. Robiąc zdjęcie staraj się spojrzeć również co masz w tle.
W 1 - pierwsze co rzuca się w oczy to... kosz na śmieci.
Na ostatnim - buty w mocnym punkcie.
Tutaj jest... podpis
fotografia ślubna wciąga, pozwala pokazywać i zamrażać emocje, może dlatego stała się ona moją pasją, fotografując dwa razy chrzty już miałem problem, to wydarzenie nie niesie zazwyczaj takich emocji jak ślub, jest krótsze, o wiele mniej dynamiczne, podobnie jest z komunią, chrzest i komunia to na prawdę cieżka sprawa żeby to pokazać w taki sposób, że ludzie będą mówić "o łał ale bomba!"... poddawanie w ocenę takiego wydarzenia jest ryzykowne, ja kiedyś podjąłem takie ryzyko i wstawiłem chrzest jaki ostatnio fotografowałem na forum (jest na moim blogu), ale generalnie unikam zarówno fotografowania takich uroczystości jak i poddawania ich ocenie innym, rzeczywiście o Twoich zdjęciach ciężko jest cokolwiek pisać, ot komunia...
..Nikon...
zdjęcia są w porządku, komunia to na tyle skromne wydarzenie, że nie powinno w nim być zbyt wiele ekstrawagancji.
Rodzina powinna być zadowolona.
Kościół w którym były robione w/w pokazane zdjęcia jest kościołem polowym na terenie jednostki wojskowej w Kazuniu.
Miejsca strasznie mało tak więc nawet nie miałem za bardzo jak się ruszyć;/
Dobrze, że tylko 11 dzieci było
Dzięki za uwagi
Taki tam byle jaki amator fotografii ?
Stowarzyszenie dla pacjentów z chorobami kardiologicznymi - Serce na Banacha
Jak dla mnie zdjęcia z uroczystości na "+", a z pleneru na "-".
Rozumiem, że robiłeś zdjęcia wszystkim dzieciom?
Jeżeli takie zdjęcia z uroczystości oddasz wszystkim rodzicom to na pewno będą zadowoleni, a krytykantom powiem tak: komunia to nie ślub.
W zdjęciach komunijnych są inne priorytety a przede wszystkim inna jest percepcja i możliwość skupienia się u dziecka, niż u osób dorosłych.
Jeżeli robimy zdjęcia kilkunastu, kilkudziesięciu mniej lub bardziej skoncentrowanym dzieciakom, mamy obowiązek oddać po kilka dobrych, ostrych zdjęć tych dzieci z najważniejszych momentów ceremonii. Tam nie ma czasu na zabawę z GO i szeroko pojęty artyzm i nikt tego nie oczekuje. Każde z rodziców jednak oczekuje, że dostanie pakiet w którym będą zdjecia ich dziecka z ładną minką, bez zamkniętych oczu itd. itp.
Co innego jak już robimy indywidualnie plener jakiegoś dziecka z naszej rodzinny, tu już mamy znacznie większe pole do popisu.
Chyba tydzień temu ktoś tu wstawił przepiękne zdjęcia plenerowe z komunii.
Także powtórzę, jak dla mnie uroczystość na "+", plener na "-".
OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.
Skontaktuj się z nami