Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Komunia...

Domyślnie

Ja przepraszam, ale tu nie ma co oceniać :/...

1. Poprawnie ale szkoda, że mała się nie uśmiecha.
    2. Poprawnie ale szkoda, że mała się uśmiecha.
    3. Jakoś zamydlone. Ostrość gdzieś zwiała.
    4. Poprawne
    5. Straszny bałagan w kadrze. Ogólnie niezbyt przemyślane ujęcie.
    6. Bez sensu .

Przepraszam za słowa krytyki ale niestety nie urzekł mnie ten set. Widziałem znacznie ciekawsze zdjęcia komunijne. 1,2 i 4 są typowe do Pamiątki z Pierwszej Komunii więc jeśli o to chodziło to jest ok. Może gdybyś pokazał trochę reporterki z tej komunii, to wyszło by lepiej.
    Teoretycznie praktyka jest zgodna z teorią... Praktycznie tak nie jest.

Domyślnie

dwójka tylko u mnie wygląda na przepaloną?

Domyślnie

Tło, tło i jeszcze raz tło. Robiąc zdjęcie staraj się spojrzeć również co masz w tle.
    W 1 - pierwsze co rzuca się w oczy to... kosz na śmieci.
    Na ostatnim - buty w mocnym punkcie.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

fotografia ślubna wciąga, pozwala pokazywać i zamrażać emocje, może dlatego stała się ona moją pasją, fotografując dwa razy chrzty już miałem problem, to wydarzenie nie niesie zazwyczaj takich emocji jak ślub, jest krótsze, o wiele mniej dynamiczne, podobnie jest z komunią, chrzest i komunia to na prawdę cieżka sprawa żeby to pokazać w taki sposób, że ludzie będą mówić "o łał ale bomba!"... poddawanie w ocenę takiego wydarzenia jest ryzykowne, ja kiedyś podjąłem takie ryzyko i wstawiłem chrzest jaki ostatnio fotografowałem na forum (jest na moim blogu), ale generalnie unikam zarówno fotografowania takich uroczystości jak i poddawania ich ocenie innym, rzeczywiście o Twoich zdjęciach ciężko jest cokolwiek pisać, ot komunia...
    ..Nikon...

Domyślnie

zdjęcia są w porządku, komunia to na tyle skromne wydarzenie, że nie powinno w nim być zbyt wiele ekstrawagancji.

Rodzina powinna być zadowolona.
    www.monikowska.pl
    blog.monikowska.pl
    Kanon fotografii to Nikon

Domyślnie

Kościół w którym były robione w/w pokazane zdjęcia jest kościołem polowym na terenie jednostki wojskowej w Kazuniu.
    Miejsca strasznie mało tak więc nawet nie miałem za bardzo jak się ruszyć;/
    Dobrze, że tylko 11 dzieci było

Dzięki za uwagi

Domyślnie

Jak dla mnie zdjęcia z uroczystości na "+", a z pleneru na "-".

Rozumiem, że robiłeś zdjęcia wszystkim dzieciom?
    Jeżeli takie zdjęcia z uroczystości oddasz wszystkim rodzicom to na pewno będą zadowoleni, a krytykantom powiem tak: komunia to nie ślub.
    W zdjęciach komunijnych są inne priorytety a przede wszystkim inna jest percepcja i możliwość skupienia się u dziecka, niż u osób dorosłych.

Jeżeli robimy zdjęcia kilkunastu, kilkudziesięciu mniej lub bardziej skoncentrowanym dzieciakom, mamy obowiązek oddać po kilka dobrych, ostrych zdjęć tych dzieci z najważniejszych momentów ceremonii. Tam nie ma czasu na zabawę z GO i szeroko pojęty artyzm i nikt tego nie oczekuje. Każde z rodziców jednak oczekuje, że dostanie pakiet w którym będą zdjecia ich dziecka z ładną minką, bez zamkniętych oczu itd. itp.

Co innego jak już robimy indywidualnie plener jakiegoś dziecka z naszej rodzinny, tu już mamy znacznie większe pole do popisu.
    Chyba tydzień temu ktoś tu wstawił przepiękne zdjęcia plenerowe z komunii.

Także powtórzę, jak dla mnie uroczystość na "+", plener na "-".
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monikowska Zobacz posta
    zdjęcia są w porządku, komunia to na tyle skromne wydarzenie, że nie powinno w nim być zbyt wiele ekstrawagancji.

Rodzina powinna być zadowolona.
    To trzeba było oglądać dzisiaj TVN. Limuzyny podwożące dzieciaki do kościoła, w tym Hummer, bale z wodzirejem, suknie ślubne w małym rozmiarze, kłady jako prezenty i koszty w okolicy 10k.
    Właściwie nic wielkiego - skromne wydarzenie
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    To trzeba było oglądać dzisiaj TVN. Limuzyny podwożące dzieciaki do kościoła, w tym Hummer, bale z wodzirejem, suknie ślubne w małym rozmiarze, kłady jako prezenty i koszty w okolicy 10k.
    Właściwie nic wielkiego - skromne wydarzenie
    czytałam i widziałam za moich czasów tego nie było

kolega downunder świetnie ujął temat !!
    www.monikowska.pl
    blog.monikowska.pl
    Kanon fotografii to Nikon

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów