Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Domyślnie

Zgadza się, bazylika jest ciemniejsza. Tutaj, co już wyjaśniliśmy, nie wykorzystałem możliwości ISO, jakie daje 700tka.
    Zdjęcie bez lampy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ruppel Zobacz posta
    Zdjęcie bez lampy.
    Od razu przyjemniej Mógłbyś mi wysłać nefa z tym ostatnim zdjęciem?.. Na PW wyślę Ci resztę info

Domyślnie

RUPPEL, jakich używałeś obiektywów i jakich najczęściej? Też mam komunię w tą niedzielę a nie chce brać niepotrzebnego sprzętu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dareknik Zobacz posta
    RUPPEL, jakich używałeś obiektywów i jakich najczęściej? Też mam komunię w tą niedzielę a nie chce brać niepotrzebnego sprzętu.
    Praktycznie cała ceremonia jednym szkłem - N35 1,8 DX, może 3-4 foty N17-35 i to wszystko. Mam tylko jeden korpus niestety i zmiana szkieł mnie wkurza trochę, zwłaszcza podczas takich ceremonii.

Domyślnie

Dzięki za informację. Czyli nie biorę 80-200/2.8.

Domyślnie

Bierz! na zewnątrz się przyda. Lepiej nosić, niż się prosić, najwyżej ramię trochę będzie bolało Powodzenia.

Domyślnie

mnie się wydaje, ze ja bym się cieszyła ze zdjęć takich patrząc na swoje z Komunii X lat temu
    Put some fun between your legs
    -ride a horse

Domyślnie

To biorę, może jakiś portrecik się uda zrobić też w Kościele jak światełko pozwoli. A jak nie to ramie Sąsiada posłuży za statyw.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald Zobacz posta
    "Martwe" to raczej będą przy zbyt niskiej temperaturze barwowej.
    Lalki mają przeważnie taki dziwny odcień tworzywa, który ma naśladować odcień skóry. Jak się próbuje ocieplić zdjęcie (np. licząc na to, że cieplejsze będzie w odbiorze przyjemniejsze), całość lubi wpadać w taką plastikowość. Dla mnie w czymś takim nie ma życia.
    Podobną barwę mają często osoby przed ostatnim pożegnaniem (chodzi mi o te osoby, które mają być pożegnane). Barwa skóry jest sztucznie naturalizowana.
    Jeśli chodzi o ocieplanie skóry, popełnia się jeszcze ten błąd, że zapomina się o tincie. Skóra ocieplona z zieloną dominantą wygląda, jak - nie chciałem tego słowa używć w tym wątku - jak sinawa skóra trupa (jeśli ktoś widział, to wie).
    Od czasu kiedy zrobiłem podobną rzecz na komunii i zobaczyłem co zrobiłem, wystrzegam się ocieplania jak ognia.
    Ale oczywiście jest to kwestia gustu. Ja wolę białe sukienki i naturalną, bledszą barwę skóry. Ale rozumiem, że komuś "ocieplone" zdjęcia mogą się podobać. Wyjaśniłem tylko słowo "martwe", którego wyżej użyłem.

Zjechałem sobie w ACR temperaturę tych zdjęć i zaczęły przybierać naturalną, przyjemną barwę. Stąd moja uwaga o podejściu do obróbki jeszcze raz.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów