Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Domyślnie

zdarza się akku to niestety nie jest coś na wieczność pomiar napięcia nie daje nic. Mam kilka starych nikonowskich akku i zawsze mają napięcie. Problemem jest ile bateria moze z tego uwolnić mocy czyli prądu Kiedyś padł mi aku w samochodzie i pan z serwisu usiłował mi wmówić , że jest napięcie więc to na pewno wina alternatora Niestety 12 V mimo oberwanej celi było zawsze
    Natomiast lekarstwo jest jedno Po prostu trzeba używać akku. Rozładowywać i ładować. Nawet takie kosmetyczne podładowywanie co jakiś czas nic nieda Akku musi pracować w aparacie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PyRaS Zobacz posta
    hehe akumulatorem samochodowym to tak nie bardzo , ponieważ nie samo napięcie w tym wypadku zaszkodzi akumulatorkowi co prąd który jest w akku samochodowym, polecam najlepiej jakiś zasilacz 12V chociaż myślę, że i 15V nie uszkodzi elektroniki w akku (zasilacz od laptopa, albo innego urządzenia chyba że masz dojście do zasilacza laboratoryjnego )
    mam zasilacz od laptopa ale ma 19,5V. Jesli sie nada to jak to konkretnie zrobic? nie chcialbym w jakis sposob jeszcze uszkodzic zasilacza.
    D300+N50 f/1.8+N55-200VR+S18-50 f/2.8+SB600+jakieś tam szpargały

Domyślnie

Moj ojciec formatuje baterie w bardzo prosty sposob - do zamrazarki na pare dni. O dziwo dziala nawet z bateria do lapka - nie zaszkodzi sprobowac zanim go zweglisz wysokimi napieciami.
    FX MIKKA GOTUJE ZDJECIA !
    skinny nigga pretty flacko, niggas rippin that choppers

Domyślnie

sądzisz, że 15V to wysokie napięcia ??, metoda którą podałeś pewex to na ni-cd, w najgorszym przypadku ni-mh może by i zadziałała ale nie na litowo-jonowe. Poza tym nie można tak akumulatora wrzucić do zamrażalnika bo wilgoć uszkodzi elektronikę, kilkukrotne owinięcie gazetą i szczelnie workami a i tak miałbym pewne obawy co do kondensacji pary wodnej po wyjęciu z zamrażalnika. Ale nie o tym mowa.
    20V w zasadzie nie powinno zaszkodzić ( i tak nie masz nic do stracenia) więc musisz zobaczyć na mądrej stronie ( czytaj google) jaką polaryzacje ma twój zasilacz. Czy w środku masz + czy - i tak zewrzeć styki żeby podłączyć odpowiednio do akumulatorka + do + a - do -. Tylko musisz, że tak się wyrażę muskać blaszki ( mogą lecieć lekkie iskierki, tym się nie przejmuj) dosłownie ze 2-3 razy i do ładowarki. Może pomoże.
    D90 i parę gratów

Domyślnie

dziś kupiłem GP - zobaczymy jak o cudo będzie się spisywać
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Ja se swojej strony mogę polecić ultra tanie i bardzo solidne akumulatory ACTIVE JETa.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Ja se swojej strony mogę polecić ultra tanie i bardzo solidne akumulatory ACTIVE JETa.
    Również polecam tego Active Jet. Kupiłem kilka tygodni temu i mam go w Gripie razem z oryginałem i pomimo tego że zrobiłem kiedyś na imprezie ok 800 fot, to wg. wskazań w body miał jeszcze ponad 20%, a drugi oryginalny 98%.
    Po kupnie doładowałem oba do pełna i w gripie (Alfa) po prawej mam zamiennik a po lewej oryginalny, po tygoniu nieużywania sprawdziłem w meni i oryg. miał 97% a zamiennik 98%.
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Domyślnie

Dobre są kupiłem z nieufnością, znalazłem kilka komentów tych aku na forach i sobie pomyślałem 32 zylisze to żadna kasa. Zadowolony w pełni jestem. Też używam ich w gripie Delta.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

odkurze temat,

mam podobny problem, z tym ze akumulatorek nieuzywany przez ok rok bo po kradziezy aparatu nie mialem jak go uzywac. Teraz naladowalem go pierwszy raz po kilkunastu miesiacach i po wlozeniu do body miga wskaznik baterii mimo tego ze ladowarka mowi ze jest pelny. sprawdzilem jezorem napiecie i polaskotalo wiec jest tam troche energii.
    Wie ktos moze jak to leczyc?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Modron Zobacz posta
    odkurze temat,

.... sprawdzilem jezorem napiecie i polaskotalo wiec jest tam troche energii.
    ...
    Skąd ta pewność ? Przecież nie badałeś pod obciążeniem !

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów