Close

Strona 46 z 69 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 682

Domyślnie

Na początku chciałem powitać wszystkich

Posiadam tą lampę już jakiś czas i jestem zadowolony

Wiem, że aby wyzwolić tą lampę zdalnie, lampa wbudowana musi być ustawiona w tryb TTL. Czy można ją wyzwolić czymś takim ? http://allegro.pl/item971918602_wyzw...dczerwien.html

No i druga sprawa. Piszecie ze nie można wyzwalać lampy radiowo. Ok wiem że mieliście na myśli system nikona który przesyła do lamp informacje o mocy błysku itd. Ale Nissin Di622 ma wyzwalanie radiowe. Pytanie tylko jakim radiem wyzwolić tą lampe. Znalazłem takie info na necie:

Istnieje możliwość aktualizacji oprogramowania w lampach Di622typ (N), które nie realizują funkcji zdalnego wyzwalania za pośrednictwem wyzwalaczy radiowych.

Zmiana dotyczy egzemplarzy o numerach seryjnych od 8A212151 do 99033000.
    Aktualizacja wymaga dostarczenia lampy pod adres Biuro Handlowe MIGOMEX ul. Fabryczna 2 Tychy 43-100. Dla lamp objętych gwarancyjną wystawioną przez Migomex usługa dla jest BEZPŁATNA, natomiast koszty przesyłki w obie strony pokrywa właściciel lampy.

Moja lampa według numeru seryjnego jest objęta wadą oprogramowania :/ a wasze ? Ktoś już oddał na serwis swoją ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takelbery Zobacz posta
    (...)

Wiem, że aby wyzwolić tą lampę zdalnie, lampa wbudowana musi być ustawiona w tryb TTL. Czy można ją wyzwolić czymś takim ? http://allegro.pl/item971918602_wyzw...dczerwien.html
    Tamten wyzwalacz działa jak lampa w M.

Cytat Zamieszczone przez takelbery

No i druga sprawa. Piszecie ze nie można wyzwalać lampy radiowo. Ok wiem że mieliście na myśli system nikona który przesyła do lamp informacje o mocy błysku itd. Ale Nissin Di622 ma wyzwalanie radiowe. Pytanie tylko jakim radiem wyzwolić tą lampe. Znalazłem takie info na necie:

Istnieje możliwość aktualizacji oprogramowania w lampach Di622typ (N), które nie realizują funkcji zdalnego wyzwalania za pośrednictwem wyzwalaczy radiowych.

Zmiana dotyczy egzemplarzy o numerach seryjnych od 8A212151 do 99033000.
    Aktualizacja wymaga dostarczenia lampy pod adres Biuro Handlowe MIGOMEX ul. Fabryczna 2 Tychy 43-100. Dla lamp objętych gwarancyjną wystawioną przez Migomex usługa dla jest BEZPŁATNA, natomiast koszty przesyłki w obie strony pokrywa właściciel lampy.

Moja lampa według numeru seryjnego jest objęta wadą oprogramowania :/ a wasze ? Ktoś już oddał na serwis swoją ?
    Lamp sprzed aktualizacji nie dało się wyzwolić za pomocą radia z jednym centralnym stykiem. Nissin nie ma wyzwalania radiowego (tak jak żadna inna lampa). I nikt nie myślał o CLS/AWL.

EDIT: Wątek o aktualizacji Di622 jest na forum, tak jak i o wyzwalaczach radiowych.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Witam wszystkich,

[QUOTE=adolfik9501;1828866]Tamten wyzwalacz działa jak lampa w M.

Hm, ale ciekawe czy na pewno będzie działał z di622 (pewnie tak, ciekawe jak z zasięgiem).

Mam takie pytanie z innej beczki jeszcze do posiadaczy di622, mam pewien problem z diodą wspomagania af, u mnie działa w trybie auto i w trybie portretu, wspomaganie AF nie działa w trybie M, A, ani S. Czy tylko moja tak ma, czy wasze również?

Dla mnie jest to problem bo używam przede wszystkim trybu priorytetu przesłony. Lampę chciałem wykorzystać do wspomagania AF w zdjęciach przy słabym oświetleniu a tu zonk.
    Czy lampy systemowe też na to cierpią?

Być może wina tkwi w ustawieniach, choć wątpię bo przeglądnąłem całe menu d90.
    Nikon d3|| D700|| sigma 20mm f1.8|| nikkor 50mm f1.4 || nikkor 85mm f1.8 || nikkor 105mm f2.8 VRII ||parę sabinek ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takelbery Zobacz posta
    Ja oddałem. Zajęło to raptem dwa dni i teraz działa z radiowymi...
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotr_wojcik Zobacz posta
    Witam wszystkich,

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Tamten wyzwalacz działa jak lampa w M.
    Hm, ale ciekawe czy na pewno będzie działał z di622 (pewnie tak, ciekawe jak z zasięgiem).
    Skoro potrzeba TTL to jak z M ma działać ?

Cytat Zamieszczone przez piotr_wojcik
    Mam takie pytanie z innej beczki jeszcze do posiadaczy di622, mam pewien problem z diodą wspomagania af, u mnie działa w trybie auto i w trybie portretu, wspomaganie AF nie działa w trybie M, A, ani S. Czy tylko moja tak ma, czy wasze również?

Dla mnie jest to problem bo używam przede wszystkim trybu priorytetu przesłony. Lampę chciałem wykorzystać do wspomagania AF w zdjęciach przy słabym oświetleniu a tu zonk.
    Czy lampy systemowe też na to cierpią?

Być może wina tkwi w ustawieniach, choć wątpię bo przeglądnąłem całe menu d90.
    Zapewne masz ustawiony tryb AF na AF-C.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Dzięki adolfik,
    Było jak pisałeś Ludzie tacy jak ty udowadniają mi wciąż, że jestem jeszcze leszczykiem w temacie
    Nikon d3|| D700|| sigma 20mm f1.8|| nikkor 50mm f1.4 || nikkor 85mm f1.8 || nikkor 105mm f2.8 VRII ||parę sabinek ||

Domyślnie

Witam!!
    A ja mam pytanko odnośnie dyfuzora do di 622 jako że ciężko dostępny jest dedykowany, może się koledzy i koleżanki orientują z jakiej innej lampki pasuje ??
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinio46 Zobacz posta
    Witam!!
    A ja mam pytanko odnośnie dyfuzora do di 622 jako że ciężko dostępny jest dedykowany, może się koledzy i koleżanki orientują z jakiej innej lampki pasuje ??
    Pozdrawiam
    Teraz nie pamiętam ale kupiłem na Allegro dedykowany do Nissina chyba za ok 25zł i jest super więc poszukaj
    D90+GRIP+T.17-50/2.8+Helios 44-2+Nissin Di622+Manfrotto190PROB+141RC
    Moja fotogaleria
    http://www.wicherphoto.republika.pl/ i http://plfoto.com/40831/autor.html

Domyślnie

patrzyłem właśnie ale są tylko do di 466a ten typ rożni się chyba wymiarami palnika

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinio46 Zobacz posta
    Witam!!
    Pozdrawiam
    Sprawdź wymiary palnika modelu 622 i następnie wyślij zapytanie do kogoś z allegro z prośbą o podanie wymiarów dyfuzora do np. Sabinki 600. Moim zdaniem pasować nie będzie, ale spróbować możesz.
    Fotografuję w myśli wszystko, co widzę - czyli moje amatorskie "arcydzieła"

Strona 46 z 69 PierwszyPierwszy ... 36444546474856 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów