Close

Strona 48 z 62 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 682

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Czy nissin Di622 ma funkcję TTl-BL? W instrukcji nic na ten temat nie ma, sama lampa także nie ma przecież zżadnej możliwości zmiany. Jednak jak przeglądam zdjęcia zrobione z nissinem np w ViewNX, to w zakładce Flash jako ustawienie Flash Mode pokazuje właśnie TTL-BL. Z ciekawości sprawdziłem wcześniejsze zdjęcia robione np z Sunpakiem PZ42 i tam był tylko TTL.
    A tak przy okazji wie ktoś z własnego doświadczenia od jakiej lampy dyfuzor pasuje do tego nissina. We wczeńniejszych postach znalazłem informację odnośnie Omni Bonuce OM-C, ale oryginalne są dość drogie jak na kawałek plastiku, no i były to tylko odsyłacze do strony internetowej, a jak to wygląda w praktyce po założeniu na lampę?
    D90+grip/D80/Nikkor 18-105/Helios 44-2+pierścienie/Revueon 135 2.8/Sigma 70-300/Metz 44AF1/Nikkor 28-80

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ostrowiec Św.

Domyślnie

Na aukcji na której ja kupiłem dyfuzor do Di 622 było napisane że pasuje do: Canon 380EX, Nikon SB-24, 25, 26 zakłada się dosyć ciężko, trzyma się dobrze i nie spada.
    D700 D90- T17-50, N35 1.8, N50 1.8, S70-200

Domyślnie

A ja mam do was pytanie, cche wyzwolic lampe z wbudowanej fotoceli . wlaczam lampe przytrzymuje mode na 3 sek. boire sb900 do reki wciskam test i nic, nissin nie reaguje, czy ja robie cos nie tak czy mam lampe zrypana? a co do radiowki mam pt 04 zalozylem radio, i dziala. nr seryjny zaczyna sie od 5....
    podpis niezgodny z regulaminem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remnaj Zobacz posta
    A ja mam do was pytanie, cche wyzwolic lampe z wbudowanej fotoceli . wlaczam lampe przytrzymuje mode na 3 sek. boire sb900 do reki wciskam test i nic, nissin nie reaguje...
    W N622 jest tylko jeden tryb S, których pomija przedbłyski - może w tym tkwi problem braku wyzwolenia Nissina przez Sb900. Może wyzwolenie testowe z Sb900 traktowane jest właśnie jako przebłysk? A nie możesz po prostu założyć SB na sanki, ustawić w TTL i wtedy spróbować wyzwolić Nissina? No chyba, że fotocela jest skopana...

Mam nadzieję, że nie pokręciłem - w N466 są dwa tryby Slave (uwzględniający i pomijający przedbłyski).
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

Witam szukam wyzwalacza pod lampę nissini di622 każdy sprzedawca pisze co innego aż w końcu jeden odpisał mi sensownie i zaproponował ten oto zestaw bądź ten . jak myślicie czy odpalę nim z d70s lampę z trybie manual? dziękuję za góry za odpowiedź. Borykam się już kilka ładnych dni i spędza mi sen z powiek co w końcu kupić
    Ostatnio edytowane przez dawid503 ; 23-08-2010 o 22:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dawid503 Zobacz posta
    Witam szukam wyzwalacza pod lampę nissini di622 każdy sprzedawca pisze co innego aż w końcu jeden odpisał mi sensownie i zaproponował ten oto zestaw bądź ten . jak myślicie czy odpalę nim z d70s lampę z trybie manual? dziękuję za góry za odpowiedź. Borykam się już kilka ładnych dni i spędza mi sen z powiek co w końcu kupić
    z moim di622 (nowa seria, poprawiona) yn rf-602 NIE DZIAŁA. nie bawiłem się w zaklejanie pinów. kupiłem po prostu sb-800 i kilka yn-460. nissin leży i czeka na.... nie wiem na co czeka.
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przem426 Zobacz posta
    z moim di622 (nowa seria, poprawiona) yn rf-602 NIE DZIAŁA. nie bawiłem się w zaklejanie pinów. kupiłem po prostu sb-800 i kilka yn-460. nissin leży i czeka na.... nie wiem na co czeka.
    Moze na zaklejenie pinow?
    u mnie po zaklejeniu pinow procz srodkowego na rf 602 wyzwala za kazdym razem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson_87 Zobacz posta
    Moze na zaklejenie pinow?
    u mnie po zaklejeniu pinow procz srodkowego na rf 602 wyzwala za kazdym razem.
    ok, potwierdzam. di622 (nowa seria) wsadzona na yn rf-602 i po zaklejeniu wszystkich pinów poza środkowym, błyska 10 na 10 razy.

no to mam kolejna lampę do strobingu.
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Ja kupiłem dyfuzor przewidziany do Canona 580EX -link z ebaya z HonKong-u polecany w tym wątku; wchodzi ciasno ale za to nie ma opcji że spadnie
    D90; 18-105 VR; 50 1,8D; Di622; e4300.

Domyślnie

Mi nissin bo wyłączeniu D90 nie przechodzi w stan wstrzymania, natomiast D3000 tak. Wina body czy tak już mają z D90?
    Nikon FiX - Pomysł na...

Strona 48 z 62 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów