Close

Strona 56 z 62 PierwszyPierwszy ... 6465455565758 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 682

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Nie wiem właśnie dlaczego, ale producent napisał to tak żeby brzmiało groźnie Przy okazji, na swojej stronie dystrybutor zapowiada Nissina Di622 Mark II... z bezprzewodowym TTL Jak już było to przepraszam, czytam cały ten wątek, ale jestem dopiero na 30. stronie

edit: widzę, że to jednak żadna nowość. Migomex nawet trochę się spóźnia bo u niego zapowiedź, a lampka gdznieniegdzie jest już w sprzedaży...
    Ostatnio edytowane przez Eu07 ; 09-11-2010 o 20:53
    "Firma Nikon ponosi odpowiedzialność za utratę życia, obrażenia cielesne lub uszkodzenia mechaniczne przedmiotów należących do Klienta (...)."

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Miałem oczywiście na myśli, że według producenta nadaje się do cyfry i tylko do cyfry
    "Firma Nikon ponosi odpowiedzialność za utratę życia, obrażenia cielesne lub uszkodzenia mechaniczne przedmiotów należących do Klienta (...)."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eu07 Zobacz posta
    Miałem oczywiście na myśli, że według producenta nadaje się do cyfry i tylko do cyfry
    Wersja sprzed aktualizacji firmware taka była. Poza tym według producentów jak lampa nie ma "starego" TTLa to automatycznie nie nadaje się do analoga, bo kto na manualu robi, oraz kto pamięta co to analog
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

A co sądzicie o nowym bracie mark II ? Ma ktoś , też cierpi na "bolączki" ?
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

zazwyczaj następcy są poprawieni i ulepszeni w mark II ulepszono jedynie jak dobrze pamiętam bezprzewodowe wyzwalanie błysku
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

Generalnie na dodanych funkcjach mi nie zależy... Mi zależy by była poprawiona i równie dobra a nawet lepsza bo w końcu jest droższa o ponad 100zł... więc ma ktoś ją ?
    D5100//// 18-105VR

Smile

Cytat Zamieszczone przez arecki51 Zobacz posta
    zazwyczaj następcy są poprawieni i ulepszeni w mark II ulepszono jedynie jak dobrze pamiętam bezprzewodowe wyzwalanie błysku
    Nie tylko. Dodano błysk bezprzewodowy TTL, fotocela pomija także przedbłyski, dodana możliwość kompensacji błysku +/- 0,75 oraz możliwość synchronizacji lampy poprzez złącze X-sync. No i na szczęście cena pozostała dość przystępna.
    Tyle wyczytałem, niestety mam tą pierwszą wersję, chociaż nie narzekam na tą lampę
    D90+grip/D80/Nikkor 18-105/Helios 44-2+pierścienie/Revueon 135 2.8/Sigma 70-300/Metz 44AF1/Nikkor 28-80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arecki51 Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez js70 Zobacz posta
    Nie tylko. Dodano błysk bezprzewodowy TTL, fotocela pomija także przedbłyski, dodana możliwość kompensacji błysku +/- 0,75 oraz możliwość synchronizacji lampy poprzez złącze X-sync. No i na szczęście cena pozostała dość przystępna.
    Tyle wyczytałem, niestety mam tą pierwszą wersję, chociaż nie narzekam na tą lampę
    Dodać jeszcze należy do tego możliwość wyzwalania w CLS/AWL (choć tylko na kanale A i w grupie 1).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Dodać jeszcze należy do tego możliwość wyzwalania w CLS/AWL (choć tylko na kanale A i w grupie 1).
    W sumie to miałem na myśli pisząc "bezprzewodowy w TTL"
    D90+grip/D80/Nikkor 18-105/Helios 44-2+pierścienie/Revueon 135 2.8/Sigma 70-300/Metz 44AF1/Nikkor 28-80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez js70 Zobacz posta
    W sumie to miałem na myśli pisząc "bezprzewodowy w TTL"
    Umknął mi gdzieś ten fragment Poza tym w CLS/AWL również tryb M występuje. Wireless TTL kojarzy mi się od razu z AWL, a bezprzewodowy TTL", choć znaczy to samo, nie

Strona 56 z 62 PierwszyPierwszy ... 6465455565758 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów