Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Tele do 4 tys

Domyślnie

Sigma 100-300/4 w tym momencie na Aledrogo. Poza tym Nikonowe 300/4 AF-S do 4 tyś. używane też się da znaleźć - ja swojego kupiłem za 3500 w idealnym stanie.
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sekta Zobacz posta
    Sigma 100-300/4 w tym momencie na Aledrogo. Poza tym Nikonowe 300/4 AF-S do 4 tyś. używane też się da znaleźć - ja swojego kupiłem za 3500 w idealnym stanie.
    Mozna tez poszukac starszej wersji AF 300mm za 2100-2800zl(zalezy od stanu i szczescia)ktora jest optycznie tym samym obiektywem
    Fotografia dla zabawy nie dla zarobku!!!
    D600,Zeiss 35mm F2,N 60/2.8D,N 85mm 1.4 AI-S,N 105mm 2.5 AI-S,N 105mm DC,N 28-80mm f/3.3-5.6g,Tamron 19-35mm

Domyślnie

Wczoraj podpiąłem pod swoje body Sigmę 70 - 200 i zrobiłem nią kilka fotek. Wydaje mi się że na moje potrzeby poko co 200 mm spokojnie wystarczy. Można tym już robić ptaki a i swiatło jest fajne wiec do reporterki i portretów jest super.Tak w ogole to jestem bardzo miło zaskoczony tym szkłem.
    Zastanwiam sie teraz między zakupem N80-200 a S70-200 a to nie łatwy wybór
    Nikon D90 + N18-70

Domyślnie

Wydaje mi się że na moje potrzeby poko co 200 mm spokojnie wystarczy. Można tym już robić ptaki a
    No można... gołębie, sikorki, wróbelki... oczywiście jak się dobrze zamaskujesz to możesz nawet fishem chociaż na takim jednym forum był gość co się przymaskował w namiocie i focił bażanty chyba 50mm o ile dobrze pamiętam ale to kombinowanie jak "koń pod górę"
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    No można... gołębie, sikorki, wróbelki... oczywiście jak się dobrze zamaskujesz to możesz nawet fishem chociaż na takim jednym forum był gość co się przymaskował w namiocie i focił bażanty chyba 50mm o ile dobrze pamiętam ale to kombinowanie jak "koń pod górę"
    Do bazantow wystarczy. One w miescie potrafia chodzic po placach w okolicy parkow. Problemem jest halas migawki. Pierwszy strzal i ptaka nie ma

Domyślnie

JA używam do przyrody N AFS 300/4 i bardzo sobie chwale, 5 miesięcy temu kupiłem używkę w idealnym stanie za 4kzł, a teraz pewnie będzie można dostać go po niższej cenie, jednak o używke tego szkła bardzo trudno. Rozważałem też sigme 100-300

heniuprezes
    Gość

Domyślnie

temat spoko, więc i ja się o coś zapytam. Czy można gdzieś kupić nowego, na gwarancji N AF-S 80-200 2.8 ED. Nie są już produkowane i sam nie wiem, czy wydająć 4000 na starszą wersję AF 80-200 ED 2.8 nie tracę pieniędzy. Czy najlepszy z tego będzie właśnie zakup nowej Sigmy z 70-200 OS - wiadomo jaka będzie cena. Ktoś ją testował już - wersja z D300s, pzdr.

Domyślnie

heniuprezes
    Czy można gdzieś kupić nowego, na gwarancji N AF-S 80-200 2.8 ED. Nie są już produkowane i sam nie wiem,
    To już sobie sam przecież odpowiedziałeś na pytanie czy można go kupić na gwarancji skoro dawno go nie produkują...
    czy wydająć 4000 na starszą wersję AF 80-200 ED 2.8 nie tracę pieniędzy.
    A nie możesz go kupić taniej skoro szukasz używanego? Bo jeszcze nie widziałem chyba osoby która tyle zapłaciła za używany... za tyle to możesz faktycznie kupić w sklepie
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

heniuprezes
    Gość

Domyślnie

nie wiem, być może niektórzy się nie orientują, ale np. sprzedaje się buty adidasa, które nie są już produkowane od dawna, a jednak się sprzedaje - zapasy magazynowe, itp. dlatego pytałem o AF-S. Czy wydatek poniesiony na Sigme będzie usprawiedliwiony czy lepiej kupic starą AF 80-200 ED Nikona?

Bladyrunner*
    Gość

Domyślnie

A co się tak uparłeś na nowe szkła? Nie wiem dlaczego tak koniecznie chcesz przepłacać. Jeśli zaakceptowałbyś używki, to mógłbyś kupić np Nikkora AF 70-210 f/4, który jest wprawdzie trudno dostępny, ale za to ostry od pełnej dziury i można go kupić za jakieś 800 zł. Co do światła 2.8, to fajna sprawa, ale takie obiektywy są dwa razy cięższe (o cenie nie wspomnę), a do zdjęć na powietrzu niekoniecznie potrzebne. A kombinacja f/4 i 210 mm da ci i tak ładne rozmycie tła.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów