Close

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 117

Wątek: Ktory Epson?

Question

dobra ... mam i papier
    Chyba ostatnie pytanie - czy optymalizować rozmiar obrazka pod papier czy sterownik drukarki radzi sobie z tym sam ?
    Jeśli pierwszy wariant - to jakie sobie przyjąć wartości dla papieru A4 ?
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    Chyba ostatnie pytanie - czy optymalizować rozmiar obrazka pod papier czy sterownik drukarki radzi sobie z tym sam ?
    Producent zaleca wielokrotność 180ppi. Wynika z ilości dysz w głowicy. Skalowałem zdjęcia w PS, zostawiałem sterownikowi drukarki i nie widzę różnicy.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Takie pytanka do posiadaczy PX710W i p50: czy dokumenty drukowane są tuszem czarnym a w grafice czarny tworzony jest z kolorów?
    Czym się różnią kartridże T080x od T079x ?
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

Domyślnie

T080x od T079x różnią się jedynie pojemnością (7,4 kontra 11 ml). Jeżeli chodzi o wydruk czarnych elementów wydruku (niezależnie czy grafika czy tekst) wykorzystywany jest czarny tusz. Wyjątek stanowi tryb "kopia robocza", w którym dla przyspieszenia druku czarny jest mieszany ze wszystkich sześciu kolorów.

Domyślnie

Dzięki za info.
    Jeszcze jedna rzecz, czy te drukarki (PX710W i P50) do wydruków 10x15 potrzebują papieru z "oddzieranym paskiem"
    (jak moja HP photosmart 7260 niech ją szlag trafi) czy normalnego rozmiaru 10x15?
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

Domyślnie

Nawet nie wiem co to "oddzierany pasek" czyli stosujesz standardowe rozmiary.

Domyślnie

To takie g... co wymyślił HP żebym musiał oryginalne papiery kupować
    papier o normalnych wymiarach nie był wciągany przez mechanizm drukarki
    Jeszcze raz dzięki
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

witajcie, przymierzam się do kupienia drukarki foto A4 znalazłem 3 ciekawe propozycje

a)EPSON PX650
    b)EPSON PX710W
    c)EPSON P50

czy są jakieś różnice między tymi drukarkami[chodzi mi głównie o wydruk, bo widziałem na targach foto wydruk z serii EPSONA PX i dla mnie miazga)
    z tego co się zorientowałem pierwsze 2 mają skaner i kopiarkę ( tego akurat nie potrzebuję, ale jak dają to można wziąć) z tego pozycja b) ma wifi (też nie potrzebuję),

co polecacie? czy są jakieś zauważalne szczegóły pomiędzy tymi trzema pozycjami, a może polecacie coś jeszcze...

druga kwestia.. CISS, fajna sprawa, ale boję się, że jak zainstaluje i przeleje jakieś nieoryginalne tusze to drukarka mi padnie, tak jak było w przypadku drukarki canon IP4200 tylko tam zainstalowałem po prostu nieoryginalne tusze i szlag ją trafił.

pozdrawiam.
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Domyślnie

haki, a czytać umiesz ?? 7 stron o tym jest a Ty się pytasz

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów