Close

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 117

Wątek: Ktory Epson?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    A jak jest z wydrukami CZ-B na oryginalnej Clarii? Też są brzydkie kolory w przejściach tonalnych na B&W? Ewentualnie czy można kupić jakieś oryginalne kartridże Cz-B i wymieniać w zależności od potrzeby cz-b z kolorowymi?
    CZ-B na kolorowych atramentach wygląda tak sobie. Zamiana za każdym razem na komplet czarnych jest niezbyt zdrowa dla drukarki, atramentochłonna i wymaga osobnego programu sterowania drukarką, bowiem sterownik fabryczny nie "wie" że ma drukować czarnymi zamiasyt kolorowymi.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Czyli de facto kupując Epsona P50 i drukując na oryginałach kupuje się drukarkę tylko do zdjęć kolorowych, bo B&W wychodzi tak sobie? Trochę w sumie bez sensu...
    A jak to "tak sobie" ma się do labu? Lepiej czy gorzej wypada B&W?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    Czyli de facto kupując Epsona P50 i drukując na oryginałach kupuje się drukarkę tylko do zdjęć kolorowych, bo B&W wychodzi tak sobie? Trochę w sumie bez sensu...
    A jak to "tak sobie" ma się do labu? Lepiej czy gorzej wypada B&W?
    czyli kupując na przykład EPSONA PX710W będzie to samo ze zdjęciami B&W ?.
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Domyślnie

a jak śledzę i czytam bo się sam zastanawiałem nad drukarką i zaczynam się mocno zastanawiać ogólnie nad zasadnością posiadania w domu drukarki do zdjęć. Koszty wydruku większe niż w dobrym labie do tego (jak widać przy EPSONach) problemy kolor vs b&w.... No nie wiem. Możecie mnie oświecić? Czy to kwestia przyjemności bo drukujemy sobie sami ? Bo trochę zgłupiałem szczerze mówiąc

Domyślnie

Kwestia taka, że kolory masz takie jakie sam chcesz mieć. W dobrym labie nigdy nie zobaczysz tego co widzisz na ekranie, więc odpada tradycyjna labowa obróbka, jedynie wydruk.
    Tyle, że faktycznie jeśli nawet na oryginałach kolory wychodzą OK ale już B&W jest do kitu to ja raczej podziękuję... Martwić się, że coś mi nie wyjdzie, zbziuka się, to już lepiej wolę dać do Czornyja i mi wydrukuje - a o dysze, tusze, takie tam nie będę musiał się martwić... Na 90% skłaniam się ku tej właśnie opcji.

Domyślnie

Ja tak ciut inaczej zapytam. Stwierdziłem że drukarki foto kupować nie będę. Ale normalą ze skanerkiem potrzebuję. Czy SX110 to dobry wybór? Mam na to malusi pieniążków niestety stąd patrzę po raczej tanim sprzęcie. Ta kosztuje akurat 39 funtów. A może Canon PIXMA MP190 za te same pieniążki ?
    Ostatnio edytowane przez Strus ; 31-03-2010 o 20:56

Domyślnie

Też zrezygnowałem z drukarki i zdaję się na Czornyja. Jak mam płacić 6zł za A4 to niech ktoś inny martwi się o CISS, zamienniki i takie tam zaschnięte głowice. Chociaż zerknę na wydruk w cz-b i zawsze wybór mogę zmienić...

Domyślnie

SX215 kupiłem a fotki będę do labów słał

Domyślnie

Właśnie kupiłem Epsona P50 w normalnym sklepie internetowym za 302zł z orginalnymi tuszami i 10 arkuszami papieru a do tego starter CISS + 240ml tuszu i papier epson glossy photo. Wyniki super. Najlepsze wychodzą drukując programikiem dostarczonym do drukarki. Z PS już nie takie fajne no i przydało by się oprofilować ten zestaw łącznie z monitorem. Koszt 45 groszy za odbitkę i głównie jest to koszt papieru. Drukuje ktoś w Warszawie na lysonie photix? Mogli byśmy porównać.

Domyślnie

Ma ktoś może zrobione profile dla epsona P50+tusze trigon/ink mate+ papier epson glossy photo/ premium glossy photo?

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów