Close

Strona 17 z 34 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 332

Wątek: M9 big miszmasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Zgodzimy sie ze i stig i Ty i wiekszosc zacieklych oponentow tego ze dalmierzem mozna robic swietne zdjecia tym bardziej przy f1.0 nie ma pojecia o czym mowicie ...
    I w tym właśnie sęk... nie będę po raz kolejny, tak ja Stig, pytał "ale kiedy ja tak stwierdziłem, gdzie tak napisałem?" bo beton Twojego zacietrzewienia już tak stężał, że przebić się przez niego nie sposób... przeczytaj zatem jeszcze raz, na spokojnie, ze zrozumieniem moją ostatnią wypowiedź do której się właśnie odniosłeś, choć na odrobinę rozsądku i zrozumienia raczej już nie liczę...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Wlasnie sobie skojarzylem, ze w Twoich samplach z Nikkora 200 f/2 tez dominowaly te, robione na pelnej dziurze. Tylko to jest dla Ciebie istotne w fotografii -- nawet jesli uprawiasz ja poza dzialka zawodowa? Nawet poczatkujacy fotografowie wyrastaja z tego po max 2 latach, a Ty nadal tylko tym sie fascynujesz?
    Przecież mistrzucieczki pokazywał możliwości obiektywu, a nie własne jako fotografa.
    Co, miał robić na f/11? I co by było komu po takich zdjęciach?
    Nikkor 70-300 na f/11 też robi świetne zdjęcia, na f/2 niestety nie.
    Czy Ty nie umiesz pojąć tak oczywistych rzeczy, gdy ktoś zamieszcza posta w dziale "optyka"?
    Do oceniania wartości artystycznych na zdjęciach są na tym forum inne, odpowiedniejsze działy.
    Nawet początkujący fotografowie rozumieją tak banalne sprawy.
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Domyślnie

Kolego Nowart

Jak mi podasz swój adres e-mail na privia to podeślę CI pliki dng z M9 i wtedy zrozumiesz co mówiłem odnośnie obróbki.
    Swoich wniosków, w przeciwieństwie do Ciebie, nie wysnułem tylko na podstawie zdjęć umieszczonych na tym forum.

EOT, tez się wycofuję z tego tematu.
    FM3a + Nikkor 50/1.2; M9 + 28/2.8, 50/1.4, 35/1.4; 5D + 50/1.2

Domyślnie

Fajnie sie to czyta. Naprawde. Lubie kiedy prawdziwe emocje zaczynaja brac gore nad ugrzeczniona flegma. Nawet kosztem lekkiego podszczypywania.
    Mam wrazenie, iz niektorzy ludzie zaczeli podchodzic do tego typu kamery - wybaczcie kolokwializm - od dupy strony. Podniecac sie plastyka mozna bylo w czasach wiekszych formatow i bialych szkiel, a nie teraz kiedy kazdy obrazek mozna zmasakrowac przy pomocy komputera. We wszystkich watkach poswieconych nowej lajce nie znalazlem zadnego przykladu zdjec do jakich zostala stworzona. Znaczy - do jakich zostal stworzony aparat dalmierzowy, bo ten konkretny model powstal z mysla o bogatych szwajcarskich dentystach. Zero podchwyconych ujec, zero uchwycenia chwili tylko z lekka denerwujace juz achy i ochy nad jarmarcznymi sztuczkami.
    Na koniec chcialem przypomniec - bo wspominalem juz chyba o tym - HCB zmarl szesc lat temu i lajka nie wysyla mu juz kazdego modelu do dotkniecia. Teraz trzeba kombinowac samemu. I z checia zobaczylbym w koncu na tym forum, dobre efekty owego kombinowania z M9.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stef Zobacz posta
    Co, miał robić na f/11? I co by było komu po takich zdjęciach?
    Ogólnie miałem nie zabierać głosu w tym wątku, ale... a co niby złego jest w zdjęciach na f11?
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [rK] Zobacz posta
    Fajnie sie to czyta. Naprawde. Lubie kiedy prawdziwe emocje zaczynaja brac gore nad ugrzeczniona flegma. Nawet kosztem lekkiego podszczypywania.
    Mam wrazenie, iz niektorzy ludzie zaczeli podchodzic do tego typu kamery - wybaczcie kolokwializm - od dupy strony. Podniecac sie plastyka mozna bylo w czasach wiekszych formatow i bialych szkiel, a nie teraz kiedy kazdy obrazek mozna zmasakrowac przy pomocy komputera. We wszystkich watkach poswieconych nowej lajce nie znalazlem zadnego przykladu zdjec do jakich zostala stworzona. Znaczy - do jakich zostal stworzony aparat dalmierzowy, bo ten konkretny model powstal z mysla o bogatych szwajcarskich dentystach. Zero podchwyconych ujec, zero uchwycenia chwili tylko z lekka denerwujace juz achy i ochy nad jarmarcznymi sztuczkami.
    Na koniec chcialem przypomniec - bo wspominalem juz chyba o tym - HCB zmarl szesc lat temu i lajka nie wysyla mu juz kazdego modelu do dotkniecia. Teraz trzeba kombinowac samemu. I z checia zobaczylbym w koncu na tym forum, dobre efekty owego kombinowania z M9.
    Powtórzę się:
    To nie jest dział "Zdjęcia/video - kategorie tematyczne".
    Jak pokazać możliwości Noctiluxa inaczej niż na pełnej dziurze?
    Mistrzucieczki miał czekać na zdjęcie życia, żeby podzielić się z nami obrazkami z tego tandemu?
    Ja wolę szybciej. Można potraktować jako ciekawostkę.
    Jak będę chciał pooglądać arcydzieła, to pójdę na jego wystawę.
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Ogólnie miałem nie zabierać głosu w tym wątku, ale... a co niby złego jest w zdjęciach na f11?
    Przeczytaj, proszę, całą moją wypowiedź.
    Gdzie ja napisałem, że zdjęcia na f/11 są złe?
    Gdy ktoś pokazuje w dziale szprzętowym obiektyw 200/2, to chyba
    naturalne, że aby pokazać jego "moc", pokazuje się zdjęcia na f/2.

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    I w tym właśnie sęk... nie będę po raz kolejny, tak ja Stig, pytał "ale kiedy ja tak stwierdziłem, gdzie tak napisałem?" bo beton Twojego zacietrzewienia już tak stężał, że przebić się przez niego nie sposób... przeczytaj zatem jeszcze raz, na spokojnie, ze zrozumieniem moją ostatnią wypowiedź do której się właśnie odniosłeś, choć na odrobinę rozsądku i zrozumienia raczej już nie liczę...
    hehe ja z takim rozbawieniem i przymruzeniem oka juz dawno nie podszedlem do zadnego watku jak do tego - jak bym znal jakies kawaly o lustrzankach i dalmierzach to bym zaczal opowiadac Patrzac z pozycji kogos kto zna swietnie obydwa swiaty to co tu wypisujecie jest zabawnym, no moze poza jadem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    ...znal jakies kawaly o lustrzankach i dalmierzach to bym zaczal opowiadac...
    Moze sprobujemy?
    Idzie sobie lustrzanka z dalmierzem po torach za Dworcem Centralnym...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stef Zobacz posta
    naturalne, że aby pokazać jego "moc", pokazuje się zdjęcia na f/2.
    No jak dla mnie to nie jest to takie oczywiste...
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Strona 17 z 34 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów