Close

Strona 15 z 34 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 332

Wątek: M9 big miszmasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    a ty musisz w kazdym poscie nawiazywac do mnie i obrazac?
    Przeciez wlasnie glownie z Toba prowadze te dyspute. W ktorym miejscu Ciebie obrazam? Podajac fakty?

Cytat Zamieszczone przez acidjazz Zobacz posta
    Stig Jak już obrzucasz kogoś gównem powołując się na prywatną korespondencję to przydałoby się byś to korespondencję ujawnił
    Korespondencji prywatnej sie nie ujawnia -- to po pierwsze. Wyraznie napisalem, ze wyciagam wnioski z histerycznego zachowania uzytkownika M9, ktore to jedynie potwierdza tym, o czym do mnie pisuje poza watkiem. Poziom tej dyskusji osiagniety zostal z bezposrednio przez zachowanie i reakcje Mistrza; "ty sie wysmiewasz z mojego aparatu, no to ja skrytykuje twoje zdjecia, wyciagajac je z kontekstu". DZIECINADA!

Granica pomiędzy ostrą polemiką a chamstwem jest bardzo cienka. Wydaje mi się, że ją przekroczyłeś.
    Racz mi zacytowac co tutaj jest chamstwem? Podawanie faktow?

Cytat Zamieszczone przez Mavierk Zobacz posta
    Tak po prostu się zastanawiam - czy Ty Stig masz nas za idiotów? Czy na prawdę uważasz, że wszyscy cieszący się obrazkiem leiki uważają, że jest to najlepszy aparat do wszystkiego?
    Czy ja gdzies cos takiego napisalem? Czy napisalem, ze wszyscy tak sadza, i tym wszystkim to zarzucam? Moze bys tak przerobil cala dyskusje, zanim zabierzesz w niej glos?

Czy zakładasz również, że kupuje się 50/1 po to, żeby przymykać go do f8?
    A czy fakt, ze cos ma jakas mozliwosc, to znaczy, ze trzeba jej uzywac zawsze albo chociaz w wiekszosc przypadkow? Jesli kupisz auto, ktore wykreca 3 paczki, to znaczy, ze musisz koniecznie jezdzic z ta predkoscia zawsze i po kazdej drodze? Nie widzisz tu nieco pokretengo sposobu rozumowania?

Skoro leika nie ma nowych technologii, to chyba w takim razie nie jest to temat dla Ciebie.
    Cyfrowy dalmierz sam w sobie jest nowa technologia.

Ja rozumiem, że można mieć problemy z zrozumieniem, czemu ktoś wydaje 50 tysięcy na aparat + obiektyw, który na dodatek nie daje ostrych zdjęć, ale skoro tego nie pojmujesz i te kilka tygodni zbierania informacji Ci nic nie dało, więc może lepiej sobie odpuścić?
    Ty rozumiesz cos, o co nie chodzi w tych watkach, a ja nie rozumiem, ze nie rozumiesz co w nich jest napisane przeze mnie i ludzi o podobnym stanowisku, mimo, ze walkowane jest to jak krowie na rowie po kilka razy. Wroc do wczesniejszych wypowiedzi i uwaznie je przeczytaj, bo mi juz sie znudzilo ciagle powtarzanie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Da sie robic w koncu dalmierzem zdjecia czy sie nie da i szklami leiki bo nie wiem czy mam uzywac czy sprzedawac (...)
    Nie da się.
    Więc nawet nie próbuj dalej używać.
    Sprzedawaj w 3 d...
    Albo mnie
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Wiesz Stig, wiele osób ma do Ciebie pretensje nie za to co piszesz, tylko w jaki sposób to piszesz.

Np o niewidomym można powiedzieć, że jest niewidomy, lub że jest ślepotą. Zarówno pierwsze stwierdzenie, jak i drugie będzie prawidzwe. Chodzi tylko o to, czy coś wyrazimy uprzejmie, czy nieuprzejmie.
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    Wiesz Stig, wiele osób ma do Ciebie pretensje nie za to co piszesz, tylko w jaki sposób to piszesz.

Np o niewidomym można powiedzieć, że jest niewidomy, lub że jest ślepotą. Zarówno pierwsze stwierdzenie, jak i drugie będzie prawidzwe. Chodzi tylko o to, czy coś wyrazimy uprzejmie, czy nieuprzejmie.
    Stary, ale nigdy nie zaczynam od najnizszego poziomu. Przestaje owijac w bawelne dopiero wtedy, kiedy osoba z ktora dyskutuje do takowego zejdzie. Do niektorych nie da sie dotrzec w sposob zawoalowany, z uzyciem jedynie ugrzecznionych synonimow w odpowiedzi na ich proste konstrukcje i forme dyskusji.

A tak gwoli wyjasnienia -- slepota to zaburzenia w widzeniu, czyli dysfunkcja, czyli ulomnosc. Trudno w ten sposob nazwac czlowieka niewidomego. Juz predzej starodziejowym "slepcem". A w tym przypadku czepiasz sie tego, ze mowie "niewidomy" na niewidomego, bo poza podawaniem oczywistych faktow, ktore kazdy moze sprawdzic po przeczytaniu wypowiedzi Mistrza, nigdzie nie napisalem nic obrazliwego.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Moim zdaniem to chyba dobrze, że pokazują zdjęcia 50mm na f/1 f/1.2 bo przecież ta szczególna jasność wyróżnia tak bardzo ten obiektyw. Po co pokazywać jak się zachowuje przy f/8? Zapewne tak jak większość pięćdziesiątek... Czyli dobrze.

Niech pokazują tę unikalność. Magię czy cokolwiek. Zawsze chyba lepiej widzieć, co da się zrobić konkretnym sprzętem, niż nie wiedzieć?
    Ostatnio edytowane przez jazco ; 08-03-2010 o 18:51

Domyślnie

Stig

Czy zdanie "A ze temat ten boli go wrecz opetanczo, to juz zdazylem wykoncypowac po bredniach, ktore wypisuje do mnie na priva" nie jest ujawnianiem prywatnej korespondencji? Mówisz wszystkim czytającym ten wątek, ze ktoś pisze głupoty, ale tylko sobie zostawiasz prawo do interpretacji. I uważasz, ze to jest w porządku? Dla mnie to jest przykład podręcznikowego chamstwa. To jest tak jakby ktoś napisał, ze na podstawie prywatnej korespondencji pomiędzy nim a panem X podjął podejrzenie, ze pan X jest mordercą delfinów, a na prośbę o fakty zasłonił się PM na który się powołuje. Problem jest w tym, ze TY tego nie widzisz.
    Ostatnio edytowane przez acidjazz ; 08-03-2010 o 19:03
    FM3a + Nikkor 50/1.2; M9 + 28/2.8, 50/1.4, 35/1.4; 5D + 50/1.2

Domyślnie

Stig Czy zdanie "A ze temat ten boli go wrecz opetanczo, to juz zdazylem wykoncypowac po bredniach, ktore wypisuje do mnie na priva" nie jest ujawnianiem prywatnej korespondencji?
    Nie, bo nigdzie tych bredni nie zacytowalem. Jedynie Informacja o tychze, nie jest ujawnieniem tresci! Z informacji, ze jakis producent aparatu wypusci nowy model, tez potrafisz wydobyc jego specyfikacje?

Mówisz wszystkim czytającym ten wątek, ze ktoś pisze głupoty, ale tylko sobie zostawiasz prawo do interpretacji.
    Bo nie bede ujawnial prywatnej korespondencji. Wam niestety musi wystarczyc lektura jego jawnych wypowiedzi na forum. Przy odpowiedniej dozie obiektywizmu, wyciagniecie tozsamych wnioskow nie powinno byc nadzwyczaj trudne. Ja to zauwazylem juz dawno -- a wspomniana przeze mnie korespondencja prywatna, tylko to potwierdza. Jest ona jednak tylko dopelnieniem pomocnym w mojej opinii, a nie jej istota.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Stig

Problem jest w tym, ze Ty nie INFORMUJESZ tylko INTERPRETUJESZ.
    Według Ciebie są to brednie, według innych może to być prawda.
    Dam Ci przykład bo widzę, ze nie rozumiesz istoty.
    Załóżmy, że kilkaset lat temu dostałbyś PM od Galileusza z informacją, że Ziemia kręci się wokół słońca.
    W tym wypadku możesz wyjść na forum i powiedzieć:

"Galileusz bredzi" i to będzie interpretacja
    "Galileusz pisze, że Ziemia kręci się wokół słońca" i to będzie informacja.

PS. Zwróć wagę, że coraz więcej osób pisze, i nie tylko w tym wątku, że Twoje zachowanie na forum jest chamskie, aroganckie i agresywne. Na Twoim miejscu bym pomyślał nad przyczyną
    FM3a + Nikkor 50/1.2; M9 + 28/2.8, 50/1.4, 35/1.4; 5D + 50/1.2

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Nie da się.
    Więc nawet nie próbuj dalej używać.
    Sprzedawaj w 3 d...
    Albo mnie
    No to wlasnie wydedukowalem z wypowiedzi stiga - jak sie rusza to luszczanka, jak sie nie rusza to dalmierz tez jest do tylka bo luszczanka jest lepsza bo tansza i wogole lepsza i lepsza no i lepsza jeszcze jest. A jak masz leike to jestes bufonem Dobrze ze mam Zeissa, choc wlasciwie jestem bufonem wiec co za roznica

Jeszcze jeden zestaw zdjec super ostrych i sprzedam Ci tego Noctiluxa, napisz do stiga niech kontynuuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    W ktorym miejscu Ciebie obrazam? Podajac fakty?
    pozwoilem sobie przejzec tylko kilka twoich ostatnich postow
    cytuje:

-temat ten boli go wrecz opetanczo, to juz zdazylem wykoncypowac po bredniach, ktore wypisuje do mnie

-Stary, ale nigdy nie zaczynam od najnizszego poziomu. Przestaje owijac w bawelne dopiero wtedy, kiedy osoba z ktora dyskutuje do takowego zejdzie.

-wyciagam wnioski z histerycznego zachowania uzytkownika M9

-DZIECINADA!

-Nie myslalem, ze ktos, kto rzekomo tak odzegnuje się od onanizmu sprzetowego, moze miec jednoczesnie taka szajbe na punkcie metalowego klocka

-Wszystko rozbija sie o lajkowi mit, ktorym epatuje Mario, i ktory "lykaja" nabici w butelke co niektorzy uzytkownicy forum.

-Ale to co Ty teraz uprawiasz, to jest skonczona dziecinada.

-Zanim nie poprzesz swoich slow konkretnymi argumentami, pstryknij sobie jeszcze jednego iglaka na balkonie, i popodziwiaj bokeh.

patrzac na ton twoich wypowiedzi w przeroznych watkach rozumiem ze ty nic zlego w tych slowach nie widzisz, ale dla wiekszosci te slowa beda odbierane jako obrazliwe,
    naprawde w swym zacietrzewieniu przypominasz coraz bardziej J. Kaczynskiego

kilka faktow o ktorych juz wielokrotnie wspominalem

-M9 sprawia mi wielka frajde z racji zupelnie innej filozofii fotografowania
    -nie jest to aparat do wszystkiego,ale wiele rzeczy w twoim wyobrazeniu niemozliwych spokojnie da sie zrobic
    -pracuje na D3, wiec nie glosze ze dalmierz i nic wiecej, oba systemy sie uzupelniaja
    -jako uzytkownik tej puszki i porownujac ja z innymi powtarzam - polaczenie tego body ze szklami leiki daje inny,lepszy bardziej plastyczny i przestrzenny obraz niz nikony i canony,
    i nie tylko ja to widze

a tak wogole to zadzwiajaco duzo wiesz o czyms czego nawet w reku nie miales

pozwole sobie jeszcze raz cie zacytowac:
    czytaj ze zrozumieniem
    Road to Manila

Strona 15 z 34 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów