Szukaj
to może szanowny kolega napisze co z tego co powiedziałem nie jest prawdą. i oczywiście jakies przykłady na poparcie tezy, nie wymądrzam się - po prostu swoje wiem. być może wiesz więcej ode mnie, bardzo chetnie poznał bym inny punkt widzenia.
ale niestety argument mądrzysz sie - bo tak do mnie nie trafia, trudno żeby trafiał
czekam na odpowiedź...
http://www.pbase.com/cameras/leitz/m9 - 1800 zdjęć wykonanych danym aparatem to już chyba wystarczająco by ocenić.. no cóż można zrobić dobre zdjęcie, można i słabe, jak każdym aparatem. Na plus na pewno rozmiar, waga (choć z dwoma dobrymi stałkami waży to praktycznie tyle co D700 z jedną), solidność wykonania, jakość optyki dalmierzowej, reszta to wady - brak AF, szybkość, słabe jak na obecne standardy ISO. Czekam jeszcze na bardziej szczegółowy test np. z dpreview. Jeśli matryca to powiększona matryca z M8, może być problem z niektórymi kolorami - w M8 było tu gorzej niż np. w Nikonie D40,D60: http://www.dpreview.com/reviews/sigmadp1/page20.asp
Ryszkut, ano to, że ani brak dobrego oświetlenia, ani poruszający się obiekt, czy też masa obiektów (taniec) nie przeszkadza by dalmierzem wykonywać dobre zdjęcia i w warunkach koncertowych- przykłady podać?
Bądź co bądź - już wyżej napisali, że i dalmierzem i lustrzanką można sobie radzić - wybór to kwestia wielu czynników, można i oba wybrać i też z tym się dobrze czuć - czego życzę![]()
Przyznam, że w tamtym przypadku byłem nie. Widziałem co potrafi C35 1.4 na 5tce
Spróbuj/spróbujcie zrozumieć, że niektórzy WIDZĄ TO COŚ, a pojawiają się mędrcy, którzy są cały czas na nie, co gorsze nie potrafią odpuścić. Czują misyjność swoich wypowiedzi. Ratują świat przed błędnym subiektywnym odbiorem zdjęć
.
. . . - - - . . .
Bla, bla, bla
Tak samo jak żałosne jest wmawianie komuś, że TEGO CZEGOŚ nie ma, bo on sam nie widzi
Generalnie "wmawianie" jest "żałosne". Niby wszyscy wiedzą, że mała GO się przydaje, że czasem lepiej mieć większą, że czasem lepiej mieć AF, a czasem lepiej być niezauważonym obserwatorem fotoamatorem.... jednak chyba każdy wychodzi z założenia, że pokłócić się to fajna sprawa.
Jak rozumiem, mistrzucieczki ma M9 i po prostu chłopak lubi ten aparat. Natomiast Stig miał jakąś praktykę z M9 lub czymś podobnym lecz wybrał wygodę i uniwersalność D3. Wystarczy w tym przypadku po prostu ograniczyć się do opisania wad i zalet odczuwanych przez każdego z nich. Będzie bardziej merytorycznie i z większym pożytkiem dla zaglądających na to publiczne wszak forum![]()
peace & love
Miałem na myśli, że dobre fotografie nie potrzebują dorabiania ideologii, że to magiczny obrazek z lejki. Za pomocą treści, tego co pokazują a czasem też nazwiska same się bronią. Na pewno są to dobre aparaty i dlatego jest na nie popyt ale wykazywanie przewagi, której często po prostu nie widać lub widać w specyficznych ujęciach i w dodatku uzależnione jest od tego co kto lubi, jest nieporozumieniem. I póki co według mnie, moim zdaniem nie pokazano tu żadnej magii.
D750
flickr
Taaacy duzi chłopcy, a ciągle w piaskownicy siedzą...![]()
Dobre. No niestety, mówić źle można tylko o Nikonie na tym forum.
D750
flickr
Ja to juz nie wiem nawet o co chodzi w tym watku, procz fanatycznego anty-fanatyzmu stiga
Da sie robic w koncu dalmierzem zdjecia czy sie nie da i szklami leiki bo nie wiem czy mam uzywac czy sprzedawac i lustrzanke nabywac ? Czy tylko nie mozna byc pro z leika poprostu na meczach i innych ruchomych imprezach ? Powie ktos prosta polszczyzna ?
no i zeby nie zapomniec po co sa te wszystkie aparata, cos z papierowa GO:
Skontaktuj się z nami