Szukaj
Tak przy okazji wątku o M9, to jestem ciekaw czy znacząco zmieniona została matryca względem modelu M8, oczywiście poza samym rozmiarem. W Leice M8 fatalnie wypadały niektóre kombinacje kolorów - gorzej niż w tanich Nikonach typu D40 czy Sigmie DP1 za 1200 zł: http://www.dpreview.com/reviews/sigmadp1/page20.asp Ciekawe więc jak wypadłoby porównanie z nowszym modelem M9.
Dawaj kolejne fotki!
Dużo chęci... i DMC-LX3, Metz 36 C-2, Phottix Aster
bijcie się!
No mi te zdjęcia podobają się, bo mają unikatową kolorystykę, której w swoim sprzęcie nigdy poprawiać nie mam ochoty (zbyt to dla mnie żmudne, no.. chyba że będę na tym zarabiać) i do tego płaska głębia ostrości z bardzo ciekawym ukazaniem nieostrości.
Dodatkowo najważniejsze - widać, że ten aparat można mieć zawsze przy sobie i z nim nie można stękać 'kurde, gdybym miał lepszy sprzęt..' bo zasadniczo ten jest już wystarczająco dobry.
Naucz się czytać
Ech.. to co już wczesniej napisano mozna powtarzać.. jednak kolory sa dla mnie tu drugorzędne, a ta wyśmiana plastyka niesie zdjęcia. Tu jest moc.
.
. . . - - - . . .
Bla, bla, bla
"plastyka" to tylko wynik połączenia ogniskowej, przesłony, odległości od fotografowanego obiektu, jego usytuowania względem tła i wielkości tego na co pada obraz, w tym wypadku matrycyOczywiście znaczenie ma też jakość szkieł obiektywu, co przekłada się na ostrość, kontrast.
Napisał Jaipur Dlaczego zakładasz, że musisz paść na kolana, bo fotki zostały zrobione takim, a takim aparatem ?
To jakieś kompleksy ? Biorąc M9 do reki aureola nie pojawia się nad głową .
Dlaczego zakładasz, że jak ktoś nie pisze samych ochów i achów o M9 to ma kompleksy. Biorąc twój tok rozumowania, to można założyć, że jak ktoś ma parcie na M9 to ma kompleksy, zna kolega to powiedzenie o pewnych gościach i ich dużżżych furach.
Nie , nie mam najmniejszych kompleksów, aparat robi fajne zdjęcia i to jest faktem, ale mam swoje subiektywne zdanie i uważam, że nie aż tak fajne, kolorystyka nie podoba mi się i tyle, co innego tonalność.
Ale co tam, przepraszam wszystkich urażonych kolegów z forum że wyraziłem swoje zdanie.
Już znikam.
Skontaktuj się z nami