Close

Strona 4 z 27 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 332

Wątek: M9 big miszmasz

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaipur Zobacz posta
    Dlaczego zakładasz, że musisz paść na kolana, bo fotki zostały zrobione takim, a takim aparatem ?
    To jakieś kompleksy ? Biorąc M9 do reki aureola nie pojawia się nad głową .
    Jaipur po co Ty się tłumaczysz !!! to nie są kompleksy tylko krajowa odmiana psa ogrodnika: " sam nie zje, drugiemu nie da i jeszcze stara się obrzydzić "

Plastyka i kolory rewelacyjne, czekam na więcej !!!
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaipur Zobacz posta
    Biorąc M9 do reki aureola nie pojawia się nad głową .
    I co teraz? Jak odwołam zamówienie to przepadnie zaliczka!
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Zbanowany
    Miasto
    na górce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    I co teraz? Jak odwołam zamówienie to przepadnie zaliczka!
    Jak byłeś świadom, to może przepaść

Domyślnie

Tak przy okazji wątku o M9, to jestem ciekaw czy znacząco zmieniona została matryca względem modelu M8, oczywiście poza samym rozmiarem. W Leice M8 fatalnie wypadały niektóre kombinacje kolorów - gorzej niż w tanich Nikonach typu D40 czy Sigmie DP1 za 1200 zł: http://www.dpreview.com/reviews/sigmadp1/page20.asp Ciekawe więc jak wypadłoby porównanie z nowszym modelem M9.

Domyślnie

Dawaj kolejne fotki!
    Dużo chęci... i DMC-LX3, Metz 36 C-2, Phottix Aster

Domyślnie

bijcie się!
    No mi te zdjęcia podobają się, bo mają unikatową kolorystykę, której w swoim sprzęcie nigdy poprawiać nie mam ochoty (zbyt to dla mnie żmudne, no.. chyba że będę na tym zarabiać) i do tego płaska głębia ostrości z bardzo ciekawym ukazaniem nieostrości.

Dodatkowo najważniejsze - widać, że ten aparat można mieć zawsze przy sobie i z nim nie można stękać 'kurde, gdybym miał lepszy sprzęt..' bo zasadniczo ten jest już wystarczająco dobry.
    Naucz się czytać

Domyślnie

Ech.. to co już wczesniej napisano mozna powtarzać.. jednak kolory sa dla mnie tu drugorzędne, a ta wyśmiana plastyka niesie zdjęcia. Tu jest moc.

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

"plastyka" to tylko wynik połączenia ogniskowej, przesłony, odległości od fotografowanego obiektu, jego usytuowania względem tła i wielkości tego na co pada obraz, w tym wypadku matrycy Oczywiście znaczenie ma też jakość szkieł obiektywu, co przekłada się na ostrość, kontrast.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raider Zobacz posta
    "plastyka" to tylko wynik połączenia ogniskowej, przesłony, odległości od fotografowanego obiektu, jego usytuowania względem tła i wielkości tego na co pada obraz, w tym wypadku matrycy Oczywiście znaczenie ma też jakość szkieł obiektywu, co przekłada się na ostrość, kontrast.
    No to tylko, czy ma też znaczenie jakość/jasność szkieł, a może też filtra AA, czy nawet soft?
    Jeden widzi róznicę, inny nie

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Napisał Jaipur Dlaczego zakładasz, że musisz paść na kolana, bo fotki zostały zrobione takim, a takim aparatem ?
    To jakieś kompleksy ? Biorąc M9 do reki aureola nie pojawia się nad głową .

Dlaczego zakładasz, że jak ktoś nie pisze samych ochów i achów o M9 to ma kompleksy. Biorąc twój tok rozumowania, to można założyć, że jak ktoś ma parcie na M9 to ma kompleksy, zna kolega to powiedzenie o pewnych gościach i ich dużżżych furach.
    Nie , nie mam najmniejszych kompleksów, aparat robi fajne zdjęcia i to jest faktem, ale mam swoje subiektywne zdanie i uważam, że nie aż tak fajne, kolorystyka nie podoba mi się i tyle, co innego tonalność.
    Ale co tam, przepraszam wszystkich urażonych kolegów z forum że wyraziłem swoje zdanie.
    Już znikam.

Strona 4 z 27 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów