Close

Strona 25 z 38 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 376

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    To normalne, że akumulatory tracą z czasem ładunek. Normalnym już niestety nie jest przypadek, w którym bateria w gripie pokazuje 75% naładowania by po kilku dosłownie zdjęciach totalnie umarła. Baterie mam tylko oryginalne, nigdy nie ufałem zamiennikom.
    Nie no oczywiście twój przypadek w ogóle nie pozostawia złudzeń i gdybym ja miał taką sztukę bez zastanowienia zwracałbym ją do sklepu. Opisałem swój przypadek bo nie spodziewałem się aż tak dużego spadku mocy (3% w 4 dni) i winiłem za to właśnie grip. Co do baterii, miałem obawy kupując zamiennik i to jeszcze najtańszy z możliwych (tyle się o nich naczytałem) ale zaufałem swojemu szczęściu i póki co jest ok. Zamiennik sprawuje się identycznie jak oryginalna. Co do gripa po testach śpię spokijniej i jestem mega zadowolony .
    D90|N35 1.8|N50 1.8|N18-70|N55-200|Pentacon 135 2.8|SB-600|MB-D80|dwa statywy i parasolka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    No bo u mnie jest taka sytuacja, że co prawda nie ma żadnych nagłych spadków napięcia, ale aku (oryginał) wsadzony w grip (alpha, a właściwie MeiKe alpha) systematycznie się rozładowuje, aż to totalnego zdarcia aku do absolutnego zero (zaciemniony wizjer, brak licznika zdjęć... tak jakby aku był wyjęty). Dodam, że włączenie/wyłączenie gripa nie zmienia sytuacji. Gdy nie używałem gripa, a aku leżał normalnie w aparacie, nic takiego nie miało miejsca. Poza tym, gdzie podziewa się te uciekające 0.05V zmierzone przez kogoś tutaj?? Przecież w przyrodzie nic nie ginie...
    Przed zakupem gripa w ogóle nie sprawdzałem jak się przedstawia procentowy spadek naładowania (a miałem już aparat prawie rok). Dopiero po zakupie zacząłem sprawdzać a nie mając pkt. odniesienia byłem przerażony. Przeprowadź takie testy jak ja. jeśli wyniki będą mocno od siebie odbiegać, wymieniaj.
    D90|N35 1.8|N50 1.8|N18-70|N55-200|Pentacon 135 2.8|SB-600|MB-D80|dwa statywy i parasolka

Domyślnie

No tak, tylko fotografuję załóżmy raz na 2 tygodnie i jeszcze nigdy nie miałem tak, żeby między jedną a drugą sesją aparat był "czarny"
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Jak widze ile mozecie zrobic adjec na 1 aku bez gripa to mnie to przeraza
    mam D90 od miesiaca , aku ladowalem dopiero 2 razy , na jednym ladowaniu robie 400/500 zdjec!
    Czy to jest normalne?Dodam ze troszke sie bawie .podglad zdjec i takie tam. Az strach pomyslec jak bym mial grip - pewnie po 200 juz by padl
    FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barto28 Zobacz posta
    mam D90 od miesiaca , aku ladowalem dopiero 2 razy , na jednym ladowaniu robie 400/500 zdjec!
    Czy to jest normalne?Dodam ze troszke sie bawie .podglad zdjec i takie tam. Az strach pomyslec jak bym mial grip - pewnie po 200 juz by padl
    Rozkreci sie jeszcze, moj tak robił przed 3cim ładowaniem, potem sytematycznie wzrastała ilość zdjęć. teraz jakieś 600-700 da rade zrobić.

Domyślnie

Tak jak wspomniał qooba, problemem nie jest samo widoczne rozładowywanie (podczas sprawdzania % w nieużywanym przez kilka dni body) a to niewidoczne powodujące nagłe wyłączanie aparatu gdy podczas fotografowania (zwykle po kilku(nastu) fotkach zasilanie pada do zera, pomimo wcześniejszych wskazań na poziomie kilkudziesięciu procent). Przy akumulatorze w body wskazania naładowania są precyzyjne dla tego samego akumulatora.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barto28 Zobacz posta
    Spoko jest, na początku też tak miałem. Aku swoja pełną moc zyskują po kilku procesach naładowania i rozadowania (a podgląd na tym telewizorze wierz mi straaaasznie pożera energię).

coroner zrób test przed zwrotem, przynajmniej ten pierwszy opisany przeze mnie, będziesz spokojniejszy odsyłając grip, że zrobiłeś wszystko co w twojej mocy
    Ostatnio edytowane przez TristisAnima ; 26-02-2010 o 13:43

Domyślnie

Spoko mam czas, gwarancja 2 lata

Domyślnie

a ja mam pytanie do was ... bo chce kupić i muszę kupić na amazonie. Czy to jest alfa ?

http://www.amazon.de/Batteriegriff-f...7184714&sr=1-1

a jeżeli nie to jakby ktoś miał chwile ... można tam kupić alfe ?
    niby pisze ze to phottix ale zdjęcie przedstawia alfę jak wół !
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

nie lepiej u nas kupić? cena pi razy drzwi ta sama, a gwarant na miejscu
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Strona 25 z 38 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów