Close

Strona 26 z 38 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 376

Domyślnie

niby lepiej ale mam vouchery giftowe na Amazon do wykorzystania i jak nie kupie to mi przepadną

i mam troche zagwozdke ... bo to niby alfa ( z wygladu ) ale photix z opisu ;/
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez onia Zobacz posta
    a ja mam pytanie do was ... bo chce kupić i muszę kupić na amazonie. Czy to jest alfa ?

http://www.amazon.de/Batteriegriff-f...7184714&sr=1-1

a jeżeli nie to jakby ktoś miał chwile ... można tam kupić alfe ?
    niby pisze ze to phottix ale zdjęcie przedstawia alfę jak wół !
    Jak dla mnie wygląda na Alphę. Ale etykietki pod spodem nie widać więc może być cokolwiek .
    D90|N35 1.8|N50 1.8|N18-70|N55-200|Pentacon 135 2.8|SB-600|MB-D80|dwa statywy i parasolka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez onia Zobacz posta
    niby lepiej ale mam vouchery giftowe na Amazon do wykorzystania i jak nie kupie to mi przepadną

i mam troche zagwozdke ... bo to niby alfa ( z wygladu ) ale photix z opisu ;/
    gripa kup u nas (gwarancja) a na amazonie kup coś innego
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

na zdjęciach oba wyglądają identycznie czy alpha - alpha czy alpha - meike (o phottixowych alphach nie słyszałem). Jedyny sposób to podpytać sprzedawcę. Ja tego nie zrobiłem i mam meike choć jeszcze nie wiem czy to źle czy dobrze A co do tych rozładowań to może i głupie to przypominać ale w zimie aku się trochę szybciej rozładowwywywywywywuje
    Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę

Domyślnie

A ja myślę, że czy meike czy bez meike czy jeszcze jakieś inne badziewie to jest jeden i ten sam czort w jednej fabryce w Chinach robiony, tylko nalepki inne przyklejają. Tak samo jak z bateriami do laptopów. Są dwie fabryki w Chinach które takowe wytwarzają i wszystkie laptopy przez kogo nie byłyby wytwarzane na nich lecą. No oczywiście tylko nalepki inne maja .
    D90|N35 1.8|N50 1.8|N18-70|N55-200|Pentacon 135 2.8|SB-600|MB-D80|dwa statywy i parasolka

Domyślnie

Dobra, to ja powiem tak.
    Mam Alphę kupioną w foto-tipie. Nie zaobserwowałem żadnych spadków wydajności (mam jeden oryginalny nikona en-el3e), na którym mogę wykonać 600-700 zdjęć (wsadzony w gripa) i zamiennik delty - na tym wykonam około 100 zdjęć, ale to wina aku, jest padnięty. U mnie nie ma żadnej (może kilka zdjęć - ale nie jestem w stanie tego zauważyć) różnicy w wydajności aku - niezależnie od tego czy włożę je do gripa czy do aparatu. Sporo podglądu robię, błyskam kręcem af-s'ami jak i śrubokrętem - żadnych problemów.

Kupowaliście w foto-tipie - wymieniajcie. Z doświadczenia wiem, że to bardzo porządny sklep i jeszcze ani razu nie uchylali mi się od odpowiedzialności za sprzęt - a kilka razy wymieniałem zamienniki akumulatorków od nich.

Domyślnie

TristisAnima: no i też tak myślałem bo wykonanie jest identyczne (przynajmniej patrząc na zdjęcia sklepowe) jak tej alfa-alfa ale jednak cena jest o 70 zł (na dzień dzisiejszy) niższa, co przy cenie 300 zł daje blisko 1/3 ceny niżej ! A wkład przecież bedzie ten sam prawdopodobnie. Po prostu za mniejszą miskę ryżu zrobione IMHO i kto wie czy to się jednak nie przełoży na żywotność/awaryjność

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek R Zobacz posta
    Dobra, to ja powiem tak.
    Mam Alphę kupioną w foto-tipie. Nie zaobserwowałem żadnych spadków wydajności (mam jeden oryginalny nikona en-el3e), na którym mogę wykonać 600-700 zdjęć (wsadzony w gripa) i zamiennik delty - na tym wykonam około 100 zdjęć, ale to wina aku, jest padnięty. U mnie nie ma żadnej (może kilka zdjęć - ale nie jestem w stanie tego zauważyć) różnicy w wydajności aku - niezależnie od tego czy włożę je do gripa czy do aparatu. Sporo podglądu robię, błyskam kręcem af-s'ami jak i śrubokrętem - żadnych problemów.

Kupowaliście w foto-tipie - wymieniajcie. Z doświadczenia wiem, że to bardzo porządny sklep i jeszcze ani razu nie uchylali mi się od odpowiedzialności za sprzęt - a kilka razy wymieniałem zamienniki akumulatorków od nich.
    Macku a masz alpha, czy MeiKe alpha?
    Moze te Meike sa takie jakies ze pobieraja ta pojemnosc.
    FX

Domyślnie

Ja mam Alphę.

Kupiłem ją w czerwcu ubiegłego roku.

Domyślnie

jestem po łykendowych testach. Na szczęście moja Alpha by Meike sprawuje się na razie OK. Zużycie aku w normie. Nie ma dziwnych spadków, skoków, pożerania i innych anomaliów. Zjada sobie zdjęcie po zdjęciu i tyle. Oby tak do samego końca .... mojego lub jego

Strona 26 z 38 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów