Close

Strona 23 z 38 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 376

Domyślnie

O którym teraz koledzy wspominają? O tym z symbolem alfy czy o "meike"? Przy którym są takie spadki napięcia? I co sprzedaje e-cyfrowe, bo chyba się zagubiłem. Może jest jakaś prawidłowość, że "majki" są be a "alfy" cacy lub odwrotnie. Ja przerabiam teraz drugą "majkę" - pierwsza zabijała aku po 300-400 strzałach

Domyślnie

Ja mam alfa, spokojnie mogę zrobić na jednym aku ponad 1000 zdjęć. Jeśli jednak zostawię aparat na kilka dni, biorę do ręki, battery info - 75% ostatnio, kilka zdjęć i aparat pada, brak napięcia. Zdjąłem grip, wsadziłem tą samą baterię do aparatu i nadal kaput. Grip szwankuje i tyle. Odkręca się śrubka od blokady aku, napięcie baterii mniejsze w gripie niż gołej baterii
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wrocław/Bełchatów

Domyślnie

Żadnych problemów do tej pory, a mam go jakoś od końca stycznia/początku lutego. Używam ciągle jednego akumulatora. Wystarczyło na około 700 zdjęć, może trochę więcej.
    Cena rzeczywiście jakieś 20 zł niższa niż u sprzedawców, u których na zdjęciach na tej 'tabliczce' jest tylko symbol alfy. Może pochodzą od różnych dystrybutorów?

Domyślnie

cyfrowe sprzedaje meike: http://www.e-cyfrowe.pl/produkt.php?id=15143 (ja kupowalem w poniedzialek ... i cena juz spadla o 15 zl :] ). No i mam myslenice
    Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę

Domyślnie

A moze rozladowanie akumulatora jest spowodowane nie wylaczeniem on/off na gripie jak konczymy fotografowac?
    Cos kiedys mi pisal znajomy ze wlasnie tak mu sie dzieje jak zapomni wylaczyc grip.
    Nie wiem moze to wlasnie ta przyczyna, moze ktos to sprawdzic?
    Bo wlasnie tez jestem na kupnie tego gripa ale jak sie o nim czyta to az odstrasza
    FX

Domyślnie

W mb-d10 nie mam takich problemów, EN-EL3e, EN-EL4a i 8x eneloop działają beż zająknięcia, nie ma mowy o rozładowaniu. Nigdy go nie wyłączam. To musi być coś nie tak z gripem alpha mb-d80
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Czyli wychodzi na to ze lepiej chyba jest doplacic do oryginalnego MB-D80.
    Tylko 600zł to malo nie jest :/
    Niestety nadeszly takie czasy ze kupujac cos czlowiek nie moze byc w 100% pewny ze bedzie wszystko dzialac prawidlowo.
    FX

Domyślnie

ja na razie badam stan akumulatorka co jakiś czas. Mam jeszcze kilka dni na podjęcie decyzji. Na razie aku zużywa się w normalnym tempie. Może jednak zostawie tą alphe by Meike.

OT: Swoją drogą zachodzę w głowę jak ten kraj może funkcjonować (Chiny) skoro wszystko tam jest podrobione, nawet podróbki (a nawet system który jest niby komunistyczny ale naprawdę kapitalistyczny już dzisiaj). Ekhhhh. Dzieci też podrabiają ?
    Nikon jest, światło zawsze jakieś też jest, tematów bez liku a czasu za cholerę

Domyślnie

Moze jednak zaryzykuje i sprobuje kupic ta alphe , tylko nie wiem czy moge ja uzyc (sprawdzic czy nie rozladowywuje aku) i potem ewentualnie odeslac do sklepu.
    FX

Domyślnie

Co do zużywania aku, to obstawiam, że trudno będzie zaobserwować jego rozładowywanie w nieużywanym aparacie. Kłopot pojawia się, gdy w przekonaniu, że mamy kilkadziesiąt procent naładowania, po wykonaniu kilku zdjęć, akumulator pada...

Co do wpływu włączenia / wyłączenia gripa na rozładowywanie aku - nie zaobserwowałem takowego. Pozycja przełącznika nie miała także w moim przypadku wpływu na wartość spadku napięcia pomiędzy "gołym" aku i aku w gripie.

Raz jeszcze chciałbym prosić posiadaczy oryginalnego mb-d80 o sprawdzenie czy występuje spadek napięcia pomiędzy aku a gripem

Strona 23 z 38 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów