Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plusfoto Zobacz posta
    I o to chodziło - dzięki, a wracając do NX choć nie koniecznie tematu to kupował ktoś tam? bo 120 $ to nie 700 stówek.
    www.imagemixer.net/product_info.php?products_id=107
    Było wałkowane setki razy - POSZUKAJ

NIE MA WERSJI DOWNLOAD !!!!
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Nie znalazłem tego na forum, więc może jest nadzieja, że nie powtarzam informacji
    Na Nikon Cafe zamieszczona jest taka oto rada co do ustawień w NX2: (pozwoliłem sobie przetłumaczyć)

1. Zamknąć Capture NX2
    2. Skasować folder C:\Documents and Settings\username\Local Settings\Application Data\Nikon\Capture NX\ThumbnailCache folder
    3. Stworzyć (w folderze C:\Documents and Settings\[your username]\Local Settings\Application Data\Nikon\Capture NX) nowy dokument tekstowy "ThumbnailCache", usuwając rozszerzenie .txt
    4. We właściwościach nowo utworzonego pliku "ThumbnailCache" ustawić "tylko do odczytu"
    5. Włączyć Capture NX2

Nie wiem, czy ktoś z Was tego próbował - podobna rada jest też na Flickr na forum NX2.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez songvari Zobacz posta
    Nie wiem, czy ktoś z Was tego próbował - podobna rada jest też na Flickr na forum NX2.
    Tyle, ze to niczego nie przyspiesza. Jedynie powoduje, ze NX zre wiecej pamieci, bo trzyma sobie w buforze wszystkie prevki, ktore odczytal ze zdjec high-res.
    Jest to myk dla tych, ktorzy nie chca, zeby NX katowal dysk SSD.
    Zrobilem test. Dla 200 NEFow operacja wygenerowania prevek przy tej metodzie trwala 13,5 sekundy. Standardowo -- czyli z keszowaniem prevek -- 14 sekund. Generalnie wiec gra nie warta swieczki. Tym bardziej, ze po ponownym uruchomieniu NXa, przy wspomnianej metodzie znowu trzeba czekac 13,5 sekundy, a odczyt ich z keszu to raptem moze 2 sekundy.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Lenovo x61s
    225 sekund - C2D 1.6 LV (L7500), 800 MHz FSB, Windows 7 32bit, 3GB dla systemu i 5GB Ramdysku
    230 sekund przy Windows 7 64 bit , 8GB RAM

EDIT: Żeby była jasność co do dysków to mam w laptopie dysk SSD Intel X25-M 2 generacji

Podsumowując NX2 optymalizuje się jedynie wartością MHz
    Jeszcze o optymalizacji NX2 - ten sam test zrobiłem właśnie na nowym laptopie żony - Vostro 3500, I5-520, 4 GB RAM, 500GB HDD, Win7 64 bit - 78 sekund
    Czas na wymianę laptopa
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Co do wydajności systemu dyskowego.

Zrobiłem ten test na małym biurowym Dellu pod Vistą.
    Przy próbie na dysku lokalnym (wolny "zielony" Caviar) wyszło mi 69 sekund.
    Przy odczycie i zapisie plików w ramdysku wyszły 64 sekundy.

Czyli znowu Stig ma racje - to już jest nudne ,że szybkość dysku nie ma większego wpływu na komfort przy pracy z NX2.

Swoją drogą zasmucają słabe wyniki mocnych Maków.
    Pozdrawiam,
    Tomek

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów