Tak - mniej obciazony zasilacz mniej sie grzeje, wiec i mniej halasuje. Poza tym nie trzeba liczyc kazdego wata, tylko spokojnie mozna sobie potem dolozyc dyskow itd.
Ja mam za to pytanie, czy ma jakies sensowne wytlumaczenie na polecanie produktu zasilaczopodobnego marki Ever?
@plusfoto - obecnie zasilacze dobijaja juz do 90% (choc to droga zabawa), a 80% sprawnosci w calym zakresie to juz w zasadzie standard w produktach uznanych firm.
Nie przesadzam, bo gdybym sie tak tym sugerowal, to nigdy nie kupilbym swietnych kosci Goodrama.No nie przesadzaj... Nastawiam sie np. na plyte ASUSa P7P55D. Wchodze na strone, klikam na memory support list a tam w pliku podanych jest tyle modeli kosci, jak chyba w komputroniku.
Nie wspomne nawet o tym, ze uzywam z powodzeniem na platformie Intela kosci OCZ dedykowanych rzekomo pod AMD. I nawet niezle sie kreca![]()
Tak naprawde widze tylko jeden problem z dobraniem pamieci - napiecie pracy. U mnie jest tak, ze kosci pracuja przy 2.1V (DDR2), a plyta po resecie biosu ma standardowo ustawione 1.8V i jak sa pamieci obsadzone pod dual channel, to plyta nie zawsze wstaje. Wystarczy wyjac jedna kostke i hula bez bolu, a do duala wystarczy wejsc do biosu i ustawic co trzeba. Inna sprawa, ze ja mam DFI, a to nie sa plyty dla normalnych ludzi
EDIT:
Za sprzedawanie takich rzeczy (= budzetowy uklad z ogromna iloscia zenujaco wolnej pamieci, zeby ludziki nieoblatane w temacie lyknely to jak pelikan rybe) powinni producentow za jajka wieszac...VGA PCX GF GT 210 512MB DDR2 MSI lub podobna
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami