Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Domyślnie

Mój Renault jest turecki, D90 Thailand, Sb 600 China, Sb 22 Japan, Fuji S100FS Thailand (poprzedni Fuji S9600 był Japan) Telewizor Panasonic Slowakia.... globelizacja Panowie i Panie....
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Zbanowany
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W Japonii ciągle produkowana jest seria 1- cyfrowa Nikona i d700.
    D xx i d300 jest made in Tajland

Domyślnie

Dzisiaj przyszło mi na myśl, że zadam to pytanie Wam o tą produkcję z obawy przed tym, że może kupiłem sprzęt tanio ale za to skąd.
    Teraz jestem spokojniejszy.
    Dzieki
    Sony A330, A550, D90/18-105/70-300VR,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkownik Zobacz posta
    Auta produkowane w różnych krajach róznia sie detalami nieraz upierdliwymi - wiem bo żona jeździ Toyotą produkowana na Węgrzech
    Spodnie Levis w Niemczech kilka lat temu wygladały zupełnie inaczej niz u nas w sklepie - ten sam model
    Papierosy Marlboro - produkcja Niemcy- smak zupełnie inny - lepszy tytoń.
    Więc gdzie te standardy, co rozumiemy przez standard. \
    tu bardziej chodzi o rynek zbytu a nie kraj gdzie jest cos produkowane, np nasze polonezy czy stary ktore szly na eksport byly duzo fajniejsze niz te na rynek krajowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackrabbit Zobacz posta
    tu bardziej chodzi o rynek zbytu a nie kraj gdzie jest cos produkowane, np nasze polonezy czy stary ktore szly na eksport byly duzo fajniejsze niz te na rynek krajowy
    Czyli awaryjność, o której tak dużo czytamy nie bierze się z nikąd. No w sumie tak, biednemu zawsze wiatr w oczy...

Domyślnie

Posiadałem D50 Made in Thajland, D80 Made in Thajland, a teraz mam D90 Made in Thajland. Ani razu żaden z tych sprzętów nie miał żadnej awarii, czyli 6 lat bezawaryjności, więc w czym problem??

Nawet jak by tam pisało Made in DupaPtaka to jakoś mnie to nie razi, ma działać i tyle.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Posiadałem D50 Made in Thajland, D80 Made in Thajland, a teraz mam D90 Made in Thajland. Ani razu żaden z tych sprzętów nie miał żadnej awarii, czyli 6 lat bezawaryjności, więc w czym problem??

Nawet jak by tam pisało Made in DupaPtaka to jakoś mnie to nie razi, ma działać i tyle.
    Po pierwsze nie ma żadnego problemu. Po drugie - kto pisze, ze kogoś to razi.
    Ustalamy wspólnie fakty. Lepiej wiedzieć niż niewiedzieć.

Domyślnie

"Ma działać" - to nie to samo, co 'Większa pewność niezawodności'.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta

A większa pewność niezawodności - to zaufanie do firmy, to nasz spokój. Chyba ważne ,więc....
    Pzdr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nigel Zobacz posta
    A czy to wazne made in co, jest dany sprzet ?
    Skoro Nikon sie na nim podpisuje, w zwiazku z tym pewne standardy musi trzymac, nawet gdyby byl made in montenegro
    A skoro jesteśmy przy standardach to SERWIS to co kij od kaszanki czy STANDARD?

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów