Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Domyślnie Made In Thainland ???

Witam,
    Moi drodzy, czy Wasz sprzęt to też Made In Thailand ?
    Zarówno nowy D90 jak i 70-300 VR u mnie to Thailand na pudełkach i na sprzęcie.
    Ostatnio edytowane przez darkownik ; 10-02-2010 o 15:14
    Sony A330, A550, D90/18-105/70-300VR,

kolecik
    Gość

Domyślnie

Teraz to bardzo powszechne więc nie masz się czym przejmować. Ja mam kilkuletniego D50 i też jest z Tajlandii

Domyślnie

A co w tym dziwnego ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechu92 Zobacz posta
    A co w tym dziwnego ?
    To, że w Canonie mamy Made In Japan. Nie wiem czy w całym sprzęcie ale widziałem wczoraj tylko jeden obiektyw Canona 70-300 i miał Japan.

Domyślnie

A czy to wazne made in co, jest dany sprzet ?
    Skoro Nikon sie na nim podpisuje, w zwiazku z tym pewne standardy musi trzymac, nawet gdyby byl made in montenegro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nigel Zobacz posta
    Skoro Nikon sie na nim podpisuje, w zwiazku z tym pewne standardy musi trzymac, nawet gdyby byl made in montenegro

o właśnie

Domyślnie

Niby racja, ale... ...N50/1.8 bardziej cenione są z Japonii. Może, gdyby mój KIT-owy 18-70 był z Japonii to też bym go jeszcze miał...
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

przecież wiadomo że małe tajskie rączki zrobią to taniej. i sądzę iż jest to tylko i wyłącznie kwestia oszczędności.
    to mniej wiecej jakbyś się przejmował tym, że kupując opla jest on Made in Gliwice ;p - tak czy tak powiesz, że to niemieckie auto
    D80, 50 1,8D, 18-55 , Nikon/M42 , Helios 44-2 + dużo wyobraźni, mało pieniędzy i jeszcze mniej wolnego czasu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nigel Zobacz posta
    Niby tak z tymi z standardami ale...
    Nokia - z Finlandi lepiej sie sprzedają niz z Chin czy innych - są droższe, w chińskich w niektórych modelach są chińskie znaki na klawiaturze- chyba byś nie chciał
    Auta produkowane w różnych krajach róznia sie detalami nieraz upierdliwymi - wiem bo żona jeździ Toyotą produkowana na Węgrzech
    Spodnie Levis w Niemczech kilka lat temu wygladały zupełnie inaczej niz u nas w sklepie - ten sam model
    Papierosy Marlboro - produkcja Niemcy- smak zupełnie inny - lepszy tytoń.
    Więc gdzie te standardy, co rozumiemy przez standard. \
    Nie wiem jednak czy lustrzanki i obiektywy Nikona są na naszym rynku z Japonii czy tylko i wyłącznie Tailandia. Stąd moje pytanie.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez darkownik ; 10-02-2010 o 15:53

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów