kazdy na forum zna jego imie, to forumowa maskotka
Szukaj
kazdy na forum zna jego imie, to forumowa maskotka
Road to Manila
Ze sie tak zapytam -- czy fotografia to tylko foty z papierowa GO i koszmarnym winietowaniem? Jakos nie moge sobie wyobrazic dobrego fotoreportazu (do ktorego w koncu ten aparat jest wrecz dedykowany) w ktorym we wszystkich (czy w wiekszosci) zdjec bedzie tylko jeden plan i nawet nie do konca ostry. Ja rozumiem, ze mala GO jest fajna, a podniecanie sie bokehem -- to tez jakas tam przyjemnosc.Ale chyba nawet to sie w koncu nudzi po kilkudziesieciu/kilkuset zdjeciach, prawda?
Mario, zabierz w koncu ten aparat w jakies ruchliwe miejsce, gdzie bedzie mial szanse sie wykazac, a nie jakies krzaki i kejtra nam pokazujesz.A jesli juz kejter -- to niech chociaz biegnie, jak nam to chyba pokazywales z Nikona.
![]()
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Chetnie bym zabral aparat w miasto ale cos sie stalo klientom - chca zdjec, zdjec i jeszcze wiecej sesji i zdjec
wiec czasu na bieganie po miescie nie mam
Road to Manila
ja się tylko zastanawiam jak wygląda ergonomia L z Notciluxem, wielkie to bydle w końcu. chodzi mi o sprawę chwytu lewej ręki, z małymi szkiełkami tylko palec na pipku ostrości i jazda.
"Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka
a ja bym chcial zobaczyc czyste jpg albo rawa z tej m9![]()
Nikon
Mam takie...moze troche gupie pytanie... czy da sie te szkla (w sensie leica M) bezprobleomow podpiac po jakiejs przejsciowce do canona lub nikona?
M39 zdazalo sie ze haczylo lustro na FF jak to wyglada przy M.
I pytanie kontrolne...na rynku sa rowniez szkla voigtlandera i zeissa z cenami nieco sympatyczniejszymi niz Leica....jak sie ma miodnosc obrazka z leicowych do tych innych z bagnetem M
dziekuje za uwage![]()
Skontaktuj się z nami