Close

Strona 9 z 31 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 305

Domyślnie

Wiadomo, roznica w cenie musi z czegos wynikac. A z ta 40 mnie zdziwiles - na pbase widzialem mase naprawde fajnych zdjec. Moze nie jest to demon ostrosci, ale daje bardzo fajny obrazek. Poza tym wlasnie jestem na etapie rozgryzania pojecia "klasyczne obrazowanie", ponoc charakterystyczne dla szkiel Lajki pre-ASPH, ktore wg znawcow jest wlasnie jakas niedoskonaloscia. A na moje amatorskie i niedoswiadczone oko, obrazki z Noktona 40 wygladaly bardzo podobnie.

Mibartek, wlasnie szukam jakiegos rozwiazania... Jakis czas temu kupilem Coolpixa P6000 z mysla o codziennym uzytkowaniu, streecie itd... I sie rozczarowalem. Wydaje mi sie, ze dalmierz bylby jak znalazl. Niestety, to dopiero 3-4 punkt na liscie zakupow, chyba jeszcze troche poczeka.
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    zreszta nawet na otwarciu sklepu L w wawie poznalem chlopakow z forum ktorzy widza fotki z M9 i maja ja w reku (bo to rownie wazne w koncowej ocenie) przymierzaja sie do wyprzedania nikonowskich gratow
    Cytat Zamieszczone przez Andrzej Olender Zobacz posta
    ps. Czornyj, rozumiem że po ewentualnym zakupie M9 usuwasz swoją aktualną stopkę?
    Znamienne słowa...

Wyjdzie sobie człowiek na chwilę z Forum (są inne rzeczy do obskoczenia...)... wejdzie z powrotem a tu nowy wątek Maria i już x stron natrzepane...

Moje refleksje:

1. Mario, ile dostajesz za reklamowanie marki Leica wśród Nikoniarzy i czy nie boisz się reakcji ze strony Nikon Polska?
    2. Jako, że znany jesteś z powodu extremalnych ruchów w sprzęcie, a tego Noctiluxa masz już trochę, to pytam - pół żartem, pół serio - czy nie znudzi Ci się już wkrótce? Gdyby tak, i miałbyś zamiar zdradzić go na rzecz 0.95 ASPH (co moim zdaniem jest nieuniknioną konsekwencją) to ja jestem całkiem serio zainteresowany odkupieniem. Niekoniecznie tanio.
    3. tomwidlak - to samo pytanie do Ciebie, tym bardziej że Noctiluxa masz sporo dłużej niż Mario...
    4. M9... jeszcze mnie tak nie kręci jak Was, w większości zdeklarowanych cyfrowców... ale i tak bardziej niż moje prawie nowe D700. Póki co mam do czego leicowe szkła wpinać i czym skanować filmy, ale to co tu zaprezentowane nie wróży niestety nic dobrego mojej kieszeni...
    5. Mario, na koniec ciekaw jestem czy M9 w 100% daje radę zastąpić MP w Twoich zastosowaniach, albo raczej w tym czego oczekujesz od małego obrazka?

Niech powyższe będzie za komentarz do prezentowanych prac... i niech Moc będzie z nami!
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

blad interpunkcji, lepiej niz do slr bylo co do caloksztaltu. widzac duzo "plackow" z wielu szkiel, szczerze wole te ktore przez kontrast i kolorystyke potrafia cos z siebie ciekawszego wypluc. a filtry do powiekszalnika mam tez zolte jak trzeba
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystek Zobacz posta
    blad interpunkcji, lepiej niz do slr bylo co do caloksztaltu. widzac duzo "plackow" z wielu szkiel, szczerze wole te ktore przez kontrast i kolorystyke potrafia cos z siebie ciekawszego wypluc. a filtry do powiekszalnika mam tez zolte jak trzeba
    A jak nawet "zoltym" wyciagniesz cos z czegos czego nie ma?
    Bo ja bym chetnie sie nauczyl.

Domyślnie

nie, ale nikt nie powiedzial ze jeden obiektyw ma zastapic wszystkie inne. zreszta voigtlandera zadnego nie mam w torbie
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Jako, że znany jesteś z powodu extremalnych ruchów w sprzęcie, a tego Noctiluxa masz już trochę, to pytam - pół żartem, pół serio - czy nie znudzi Ci się już wkrótce? Gdyby tak, i miałbyś zamiar zdradzić go na rzecz 0.95 ASPH (co moim zdaniem jest nieuniknioną konsekwencją) to ja jestem całkiem serio zainteresowany odkupieniem. Niekoniecznie tanio.
    To moze nie byc wcale taki krok do przodu, zamienic f1.0 na f0.95 Nie zdziwil bym sie gdyby sie okazalo ze dzieki ASPH f0.95 jest lepszy na papierze i ostrzejszy ale stracil nieco albo nawet sporo z charakteru f1.0, cos co zdarzylo sie juz w przeszlosci - 35mm pre-ASPH vs ASPH jest dosc dobrym przykladem

tomwidlak - to samo pytanie do Ciebie, tym bardziej że Noctiluxa masz sporo dłużej niż Mario...
    hehe, Noctilux jest jedynym szklem ktorego nigdy nie zmienilem a tez zdarzaly mi sie radykalne posuniecia odnosnie sprzetu i zarzekam sie ze to bedzie jedyne szklo ktorego nigdy nie sprzedam ale biznes otwieram i kasa potrzebna jest wiec "nigdy nie mow nigdy"

Domyślnie

1. Mario, ile dostajesz za reklamowanie marki Leica wśród Nikoniarzy i czy nie boisz się reakcji ze strony Nikon Polska?
    2. Jako, że znany jesteś z powodu extremalnych ruchów w sprzęcie, a tego Noctiluxa masz już trochę, to pytam - pół żartem, pół serio - czy nie znudzi Ci się już wkrótce? Gdyby tak, i miałbyś zamiar zdradzić go na rzecz 0.95 ASPH (co moim zdaniem jest nieuniknioną konsekwencją) to ja jestem całkiem serio zainteresowany odkupieniem. Niekoniecznie tanio.
    3. tomwidlak - to samo pytanie do Ciebie, tym bardziej że Noctiluxa masz sporo dłużej niż Mario...
    4. M9... jeszcze mnie tak nie kręci jak Was, w większości zdeklarowanych cyfrowców... ale i tak bardziej niż moje prawie nowe D700. Póki co mam do czego leicowe szkła wpinać i czym skanować filmy, ale to co tu zaprezentowane nie wróży niestety nic dobrego mojej kieszeni...
    5. Mario, na koniec ciekaw jestem czy M9 w 100% daje radę zastąpić MP w Twoich zastosowaniach, albo raczej w tym czego oczekujesz od małego obrazka?
    1. niestety nic nie dostaje, ale jak nastepnym razem tam bede to porozmawiam o paru % od kazdej sprzedanej M9 forumowiczom
    2. extremalnych ruchow raczej nie robilem, raczej przechodzilem na lepsze
    0.95 w tym przypadku lepszy nie jest
    oczywiscie jest ostrzejszy, mniej winietuje itd
    ale obrazek daje zwyklejszy
    5. zdecydowanie M9 daje mi to czego oczekuje, dlatego MP idzie pod mlotek (jak ktos jest chetny to zapraszam), w temacie analoga Hassel mi wystarczy

Road to Manila

Domyślnie

2. extremalnych ruchow raczej nie robilem, raczej przechodzilem na lepsze
    Ty traktujesz to w ten sposób, ale nie oszukujmy się: żeby pozostać przy Nikonie - dla przeciętnego właściciela 18-55/3.5-5.6DX (czy jakoś tam...) obejrzenie w formie "małej prezentacji" takiego 200/2 jest przeżyciem dosyć extremalnym, powodującym koszmary, wyrzeczenia, kłopoty rodzinne lub wszystko razem
    Mnie tamto nie ruszyło, ale Nokton a potem Noctilux dały radę. Jak już kiedyś pisałem - masz mnie na sumieniu, ale mogę tylko podziękować.

0.95 w tym przypadku lepszy nie jest
    oczywiscie jest ostrzejszy, mniej winietuje itd
    ale obrazek daje zwyklejszy
    Skoro dalej tak uważasz to tym lepiej dla nas obu.

5. zdecydowanie M9 daje mi to czego oczekuje, dlatego MP idzie pod mlotek (jak ktos jest chetny to zapraszam), w temacie analoga Hassel mi wystarczy
    Ja Twojej MP nie kupię - jest za mało porysowana a mniej więcej w jej cenie będzie Noctilux...
    Tylko muszę się do ebaya przekonać. Te ostatnie obrazki jeszcze mnie utwierdziły.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

czy ten reksio ma jakies imie?

zdjecie nr 2 sugeruje ze trzeba mu kupic okulary...

Strona 9 z 31 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów