Szukaj
Ja używam myszki a raczej szczura Steelseries http://www.ceneo.pl/2201164
Dlaczego taka ?? ano bo jest wielka i pasuje do mojej dłoni, ma dużo programowalnych klawiszy, dobrą czułość 3200 dpi oraz jest na kablu, cena także jest w miarę przyzwoita.
Nie muszę robić wspaniałych fotografii, chcę robić je świadomie, reszta przyjdzie z czasem.Nikon i klamoty
ja ze swojej strony polecam Logitech G9super precyzyjna- a do tego najlepiej jakąś dobrą podkładkę/ albo słabszą mysz, ale dobrą podkładkę
A4Tech X738 - programowalna sprzętowo, 1600 dpi (to co podaje A4Tech, czyli 2000dpi to interpolowana bujda), cena ~60 zł.
Sam myślałem o G9 ... ale łona taka paskudna... no i te nakładane obudowy jakoś do mnie nie przemawiają.
Ciekawa zabawka. Nie tania ... ale ... mam kilka pytań:
- czy można zaprogramować klawisze do wewn. pamięci ?
- klawisze główne rozumiem że nie są jednym płatem tworzywa z obudową (mam talent do łamania tego ... z tego powodu nie chcę Razer Lachesis)
- jak pracuje na różnych powierzchniach ? (typu podkładka szmaciana)
Ostatnio edytowane przez Kyle ; 04-02-2010 o 20:16
Myszka ma soft ze stronki w którym można sobie zapisać profil i wczytać na innym kompie(jeżeli o to chodzi oczywiście)Ciekawa zabawka. Nie tania ... ale ... mam kilka pytań:
- czy można zaprogramować klawisze do wewn. pamięci ?
- klawisze główne rozumiem że nie są jednym płatem tworzywa z obudową (mam talent do łamania tego ... z tego powodu nie chcę Razer Lachesis)
- jak pracuje na różnych powierzchniach ? (typu podkładka szmaciana)
Klawisze są osobnym płatem, a co do podkładki szmacianej nie wiem takiej nie posiadam ale i na nodze i na nogawce i łóżku jeździ :P
Nie muszę robić wspaniałych fotografii, chcę robić je świadomie, reszta przyjdzie z czasem.Nikon i klamoty
Dokładnie mi chodzi o to czy jeśli zaprogramuję rolkę jako dwuklik na jednym PC , to czy po podłączeniu do drugiego komputera, bez instalacji jakiegokolwiek oprogramowania będę miał ten "double click"? W myszkach typu Logitech G9, Razer Lachesis, A4Tech X738 jest zamontowana wewnętrzna pamięć i można mysz programować do niej (po zaprogramowaniu jakiekolwiek sterowniki są zbędne - można wszystko wywalić z systemu a mysz dalej będzie miała określone funkcje na określonych klawiszach ... np. po podpięciu do maszyny z linux itd. ).
śmiej się śmiej - ciekawe więc czemu topowe firmy produkujące ulubione przez graczy fpp gryzonie nie wydawały myszek bezprzewodowych a jedynie na kablu za grube kilkaset zł gdzie w a4tech czy logitechu można było już za 60 zł kupić bezprzewodowe gryzoniedopiero niedawno razer np. wydał pierwszą myszkę bezprzewodową gdzie udało im się uniknąć lagów w jej obsłudze.
trochę złomu w dużym plecaczku.
powiem tak: może i ten wygląd nie jest pięknyale dla mnie i tak klawka i mysz kryją się pod blatem- nakładki super sprawa- ale zależy jak dużą masz łapę
dla mnie jest bomba po mam na niej tylko palce- taki "chłyt" lubię
polecam iść do jakiegoś sklepu i przymierzyć
- co do pracy na powierzchniach
~na podkładce qck steelseries jest ok.![]()
~zwykłej szmacianej- gorzej- "hamuje" ruchy ręki według mnie/ ślizgacze zbyt trą o szmatkę w qck jest lepiej- lepsza szmatka
~ja najbardziej lubię blat mojego biurkanajszybciej, bez oporów- tylko trzeba będzie zmienić ślizgacze po ok. 1.5 roku- zdziera się warstwa tych od logiego- jest w pewnym momencie zbyt porysowana i mysz nie daje z siebie 100%- wiem bo dużo "strzelam" i liczy się precyzja xD ale nie tylko bo w różnych programach przydaje się dokładność- tu pomagają programowane tryby...
G9 jest OK!
ostatnio moją uwagę zwróciła G500... to kółko microgear xD super sprawa... do Excel'a się przydaje![]()
Skontaktuj się z nami