Witam Państwa i zapraszam w imieniu kolegów i swoim.
Mam nadzieję, że będzie się działo.
Po drodze zaliczę jeszcze jedno fajne miejsce ale o tym później.
pozdrawiam
Jastrząb (było Jurgen)![]()
Szukaj
Witam Państwa i zapraszam w imieniu kolegów i swoim.
Mam nadzieję, że będzie się działo.
Po drodze zaliczę jeszcze jedno fajne miejsce ale o tym później.
pozdrawiam
Jastrząb (było Jurgen)![]()
Widzę, że temat nie umarł.
Kiedy rozpoczynacie wyprawę?
Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie
Wyjeżdzamy hiluxem
około 2-8 kwietnia do Szwedowni pocykać zdjęcia i nagrać troszkę materiału do filmu (sprawa jeszcze nie jest przesadzona z kamerą/kamerami)
W każdym razie helikopter na stację mamy 20 kwietnia. W Longyear musimy być 19.
POSZUKUJEMY TRZECIEJ OSOBY NA WYPRAWĘ - SPRAWA PILNA - kontakt przez forum
Niestety jeden z kolegów musiał się wycofać z przyczyn osobistych.
zapraszamy na stronę http://arktyka2010.pl/
Przymierzałem się na Svalbard w tym roku ale że dwa lata z rzędu jeździliśmy na północ Norwegii to jedziemy teraz w drugą stronę , cholera , już za późnoMoże następnym razem
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
„Są jednak takie miejsca, gdzie do najbliższej ludzkiej osady jest kilkanaście, albo kilkadziesiąt kilometrów, a przyroda pozwala się chłonąć wszystkimi zmysłami. To miejsca, gdzie idąc do czatowni spotykam wilki, które są tak samo zaskoczone jak ja. To miejsca na krańcu Europy, gdzie podsłu****ę bieługi, a maskonur pozwala się dotknąć. To miejsca, gdzie siedząc w nocy w namiocie i nie wiem czy słyszę nadchodzącego niedźwiedzia czy zapadające głuszce. To miejsca, gdzie buki szumią tak głośno, że nie można spać, a dwustumetrowy klif śpiewa głosami mew. Właśnie dla takich miejsc warto żyć, by móc poczuć je każdym nerwem. W takich miejscach fotografia schodzi na dalszy plan, a liczy się tylko harmonia z przyrodą.”
pozwoliłem sobie wkleić cytat: twoją wypowiedzze szczerej pozytywnej zazdrości
życzę powodzenia!!!
Jastrząb powiedz więcej o kosztach bo nie mogę się ich doczytać i łącznym czasie wyprawy ?
Ostatnio edytowane przez Patio ; 01-02-2010 o 23:11
Czołem
Całość wyprawy to przeszło 2 miesiące. Najpierw Hilux Jastrzębia (kurcze, czego zmieniłeś na z Jurgena), potem samolot z Tromso do Longyearbyean, potem helikopter do Hornsund, tam wiele prac do zrobienia, powrot jachtem do Longyearbyean, samolot do Tromos i samochodem na południe. Tak więc potrzeba zarezerwować sobie czas od początku (połowy) kwietnia do końcówki czerwca.
Mateusz
Mateusz Moskalik: SKRADZIONENP7000+Ikelite, ND300+Ikelite, N28-105/3.5-4.5 Macro, S8-16/4.5-5.6, S17-50/2.8 EX OS, S70-200/2.8 EX OS, IkeliteDS125, IkeliteDS50, statywy GIOTTO's, plecak Lowepro, skrzynie PELI
Skontaktuj się z nami