Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: Arktyka2010.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jastrząb Zobacz posta
    No co, nikt nie chce się przejechać hiluxem prawie na koniec świata
    po wodzie do pasa i w śniegu?

Ja to bym się bał
    ale chętnie zobaczę reportaż z takiej wyprawy.
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

@glisek - hilux to niezniszczalny samochod wg. top gear! Więc połowa zmartwień znika

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TMB Zobacz posta
    @glisek - hilux to niezniszczalny samochod wg. top gear! Więc połowa zmartwień znika
    Ja mysle, ze co najwyzej 10% zmartwienia znika. Hilux to tylko w skandynawi, czyli pierwsze powiedzmy 10 dni. Na Spitsbergenie pozostaje juz tylko pieszo, skutery sniezne, lodzie i walka o zycie

Mateusz
    Mateusz Moskalik: SKRADZIONENP7000+Ikelite, ND300+Ikelite, N28-105/3.5-4.5 Macro, S8-16/4.5-5.6, S17-50/2.8 EX OS, S70-200/2.8 EX OS, IkeliteDS125, IkeliteDS50, statywy GIOTTO's, plecak Lowepro, skrzynie PELI

Domyślnie

No to jak z tymi kosztami?
    Może być na PM, ale pewnie więcej osób będzie chciało wiedzieć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafcio Zobacz posta
    No to jak z tymi kosztami?
    Może być na PM, ale pewnie więcej osób będzie chciało wiedzieć.
    Wole na PM. Jak ktos jest naprawde zainteresowany to sie odezwie. Pamietac trzeba ze nie kazdy ma mozliwosc wyjechac na jakies 2.5 miesiaca.

Mateusz
    Mateusz Moskalik: SKRADZIONENP7000+Ikelite, ND300+Ikelite, N28-105/3.5-4.5 Macro, S8-16/4.5-5.6, S17-50/2.8 EX OS, S70-200/2.8 EX OS, IkeliteDS125, IkeliteDS50, statywy GIOTTO's, plecak Lowepro, skrzynie PELI

Domyślnie

No właśnie...
    bo kasę to ja już bym nawet kredyt z banku wzięła...
    echhhh

Domyślnie

Jako, że padło pytanie – co trzeba mieć na wyprawę to warto aby każdy o tym wiedział.
    Trzeba mieć wiele zdrowia, trochę sprzętu fotograficznego, wiele wolnego czasu, samozaparcie do spania w namiocie na mrozie -30, zdrowy rozsadek, doświadczenie turystyczne (górskie zimowe). Trzeba także posiadać dobrej klasy sprzęt turystyczny (śpiwór, jakieś ubrania, mata do spania itp.) - część sprzętu jest wspólna i na wyposażeniu. Przydaje się doświadczenie z bronią palna. Ważne jest mała konfliktowość (w końcu 3 osoby na odludzi i broń palna), brak wybredności jeśli chodzi o jedzenie, oraz podejście że na wyprawie jest kierownik i się go słucha. No i jeszcze jedna sprawa. To jest odludzie i bilet raczej w jedną stronę. Jeśli by ktoś chciał wracać wcześniej to pozostaje tylko helikopter – jak na transport jednej osoby to lepiej nie myśleć o kosztach. Wyprawa nie jest wycieczką, ale wyprawą i jej celem jest pozyskanie dobrego materiału fotograficznego i filmowego do całkiem konkretnego celu - wiec właściwie bardziej jak prac a nie przyjemność.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasandra Zobacz posta
    No właśnie...
    bo kasę to ja już bym nawet kredyt z banku wzięła...
    echhhh
    Droga Pani.

Zadała mi Pani pytanie o koszty i na nie odpowiedziałem.
    Proszę w takim razie brać kredyt i zapraszam.

I tak jak Mateusz powiedział. To nie jest wycieczka. Oczywiście nie chcę demonizować, ale w razie jakiejś wtopy konsekwencje mogą być poważne, więc doświadczenie jest raczej wskazane.

MJ
    Ostatnio edytowane przez Jastrząb ; 05-02-2010 o 23:04

Domyślnie

Michał i Mateusz to solidna firma i nie dadzą zginać temu trzeciemu(ej)
    Powodzonka chłopaki!

Domyślnie

O witaj Dyziek
    Dzieki za mile slowa. Fakt faktem, nie damu nikomu zginac, ale tez nie jestem skory do zbytniego opiekowania sie uczestnikiem.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów