Close

Strona 3 z 31 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 305

Domyślnie

l
    Cytat Zamieszczone przez kris-basel Zobacz posta
    od niedługiego czasu cieszę się M9-tką, pierwsze zdjęcia już za mną, osobiście czuję powrót do korzeni, choć to cyfra, to wrażenia identyczne z fotografowaniem M7-tką... no i przede wszystkim, to co dla mnie teraz ważne - to nawet z dwoma - trzema obiektywami cały zestaw nie obciąża kręgosłupa, co doceni każdy, kto nadźwigał się już swojego plecaka ze sprzętem ... teraz chodzę sobie elegancko z niewielką torbą, nawet niespecjalnie fotograficzną, co również pozwala się skryć w tłumie...

dołączam dwa zdjęcia, na jednym z nich widać kupony lotto - ech, fajnie by było coś wygrać i trochę dosypać do kieszeni, mocno nadwyrężonej po zakupie M9 i brakującej mi do zestawu 28-mki, niechże niebo i bóg loterii będą przychylne mnie ubogiemu

Witam czy fotka mostu to z Płocka jest?
    Canon FullFrejm + kilka słoików

Domyślnie

moze to co powiem nie bedzie mile ,
    ale kolega wrzucajac sample powyzej , MZ zasmiecil watek
    mi one nic nie mowia , czy sa zrobione sony ericsonem czy tez inna marka aparatu foto lub komorkowego
    ( druga sprawa nie wiem czy w dobrym tonie jest wrzucac swoje foty do cudzych watkow )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    l
    Witam czy fotka mostu to z Płocka jest?
    To most w Warszawie. Jesteś z Płocka ,a nie wiesz jaki most mamy heh

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egoiste Zobacz posta
    moze to co powiem nie bedzie mile ,
    ale kolega wrzucajac sample powyzej , MZ zasmiecil watek
    mi one nic nie mowia , czy sa zrobione sony ericsonem czy tez inna marka aparatu foto lub komorkowego
    ( druga sprawa nie wiem czy w dobrym tonie jest wrzucac swoje foty do cudzych watkow )
    Niestety musze sie podpisac pod powyzszym glosem niezadowolenia. Ja zawsze jestem za ogladaniem zdjec ale niech te zdjecia trzymaja jakis poziom i nie mam na mysli tylko techniczego poziomu. Jesli ktos juz pokazuje zdjecia z takiego sprzetu to niech pokaze co dany aparat i szklo potrafi a nie pokaze aby pokazac niechlujne pstryki paczki papierosow czy mostu.

Domyślnie

Pytanie czy te fotki zasmiecajace watek sa z M9 bo nie wygladaja
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    Naczytałem się nieco o trudności w złapaniu ostrości w tego typu aparatach. Po Twoich zdjęciach choćby basenowych, czyli w ruchu widać, że aż tak duży problem to to nie jest.
    A co ma obiekt w ruchu, poruszajacy sie rownolegle do matrycy, z obiektem pedzacym (a nawet z wolna idacym) w strone fotografa?

Mariusz... Pokaz jakies normalne foty -- z duza GO, bez winiety, itd.
    Gdyby ktos inny wystawil te zdjecia, i nie napisal ze to z M9, to hmmm... kazdy by pytal; "o co w tym chodzi? Przeciez to zwykle zdjecia..."
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 01-02-2010 o 20:47
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

exif mowi ze sa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    exif mowi ze sa
    exif można podrobić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Mariusz... Pokaz jakies normalne foty -- z duza GO, bez winiety, itd.
    Gdyby ktos inny wystawil te zdjecia, i nie napisal ze to z M9, to hmmm... kazdy by pytal; "o co w tym chodzi? Przeciez to zwykle zdjecia..."
    IMHO chodzi o to, ze są to zdjęcia prosto z puszki. By uzyskać podobne z D3, trzeba by było błyskać i spędzić dużo czasu przy kompie - mówię o zdjęciach kolorowych.
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 01-02-2010 o 20:47
    FM3a + Nikkor 50/1.2; M9 + 28/2.8, 50/1.4, 35/1.4; 5D + 50/1.2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    exif można podrobić
    wszystko mozna podrobic, tylko otwarcie jednej z tych fotek w photome wskazuje na to ze zgadza sie kilkanascie wpisow w exif, takze tych ktore na pierwszy rzut oka nie widac...

ktos musialby miec wielki cel w tym, zeby wrzucac gniota na forum i tak podrabiac exifa, nie uwazasz ?

kazdym aparatem mozna zrobic dobre zdjecie jak i gniota

Strona 3 z 31 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów