no ja tam nie wiem, ale...
są to najlepiej przygotowane merytorycznie i graficznie strony internetowe
pozatym strona nikon.pl startuje jako:
Producenci: Nikon, www.nikon.pl (pazdziernik 2006)
Szukaj
no ja tam nie wiem, ale...
są to najlepiej przygotowane merytorycznie i graficznie strony internetowe
pozatym strona nikon.pl startuje jako:
Producenci: Nikon, www.nikon.pl (pazdziernik 2006)
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nagrodę otrzyma grafik, który stronę zaprojektował. Pierś do orderów wypnie naczalstwo z NP. Grafik dostanie najwyżej uścisk dłoni prezesa i może pare groszy na piwo.
Propozycja potraktowania tego głosowania jako plebiscytu wyszła od admina. W Jego poście nie ma ani słowa o tym, żeby stronę prównać z innymi i zagłosować na najlepszą. Tam nie ma argumentów merytorycznych za tą stroną (tak na marginesie stroną, z kilkoma grubymi błędami). Tam jest wyraźnie napisane, żeby głosować na stronę NP, bo to Nikon i "wygłosować" nagrodę dla NP. Moim zdaniem nie należy tych spraw mieszać. Jeśli ma to być ocena projektu graficznego strony, to niestety znam dziesiątki lepszych. Jeśli to ma być plebiscyt za NP, to pytanie dlaczego mamy to robić, jeśłi NP nas wszystkich olewa? No, może nie wszystkich.
Jacek
swoja droga sie zastanawiam, czy ten "design" strony nie jest przypadkiem narzucony "odgornie"... jakos nie wydaje mi sie zeby go projektowal polak...
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 06-12-2006 o 16:43
Wiesz, jeśli ma to być wyraz poparcia dla NP, a tak zaproponował to admin, to właśnie na miejscu jest ocena serwisu, ocena warunków gwarancyjnych, itp. Bo co niby mamy popierać? Olewanie nas wszystkich? Gwarancje krótsze niż w innych krajach? Zawyżane ceny? Zrobienie nowej strony internetowej ma być powodem przyznania szefom NP kolejnej nagrody "wygłosowanej" przez olewanych użytkowników? To tych szefów NP tylko utwierdzi w przekonaniu, że dobrze robią olewjąc klientów. I nie ma to nic wspólnego z oceną firmy NIKON Japan oraz z jej wyrobami. Kupuję je dlatego, że są dobre i przeszkadza mi tylko NP, które jest jednym z najsłabszych ogniw tego łańcucha. I za to mamy ich popierać? Żeby jaśnie pan prezes powiesił sobie w gabinecie kolejny dyplom zamiast zająć się naprawą własnej firmy? Zwyczajnie nie warto do tego przykładać ręki.
Jacek
napiszmy takiego maila do firmy nikon polska bedzie wiadomo ze szefowie o tym wiedza
oficjalniego z forum i z tysiacami podpisow
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
sorki jezeli sie nie zrozumielismy, ale nie pisalem tego w takim znaczeniuzgadzam sie ze "polak potrafi" (chociaz to bardziej zalezy od czlowieka, niz narodowosci
), ale po prostu te wszystkie strony nikona (nikon.pl, nikon.de, nikon.fr, etc.) wygladaja jak robione na jedno kopyto, wiec mam watpliwosci do tego, czy nikon zlecil projekt layoutu akurat dla polaka... niemniej pewnosci nie moge miec, bo tego nie wiem, ot po prostu takie przypuszczenia
JK - przecież wyraźnie napisałem, że uważam ten konkurs za wyraz poparcia dla zdolnego projektanta, nie dla NP. Gdyby to był konkurs na najbardziej debeściarskiego dystrybutora, to sam nie znalazłbym ani jednego powodu na to, by na nich głosować. Co do samej witryny (żeby w tej sprawie była pełna jasność) - też nie zachęcam nikogo do głosowania.
a ja nie zagłosuję w proteście przeciwko przerwaniu produkcji D50![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Skontaktuj się z nami