Close

Strona 90 z 371 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140190 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    PS. OSX może działać na PC, choć dokonanie tego nie jest proste.
    Odnosnie tego "PC", to jak to jest? Moge kupic sobie MacOS i zainstalowac na swoim kompie, czy musze kupic kompa z zainstalowanym juz systemem spod znaku "japka"? W sumie pytanie retoryczne, bo ostatnio zainstalowalem MacOS (iAtKOS) na swoim lapku. Instalacja git, ale nie wykrylo klawiatury, touchpada i Wifi. Smialem sie, ze super, ale komputer przestal byc przenosny, bo do lapka mialem podlaczona klawiature i mysz A o Wifi czytalem. Na razie "japko" nie wspiera chipsetu Intela. Ew. mozna sobie doinstalowac takie "domowej roboty"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Odnosnie tego "PC", to jak to jest? Moge kupic sobie MacOS i zainstalowac na swoim kompie, czy musze kupic kompa z zainstalowanym juz systemem spod znaku "japka"? W sumie pytanie retoryczne, bo ostatnio zainstalowalem MacOS (iAtKOS) na swoim lapku. Instalacja git, ale nie wykrylo klawiatury, touchpada i Wifi. Smialem sie, ze super, ale komputer przestal byc przenosny, bo do lapka mialem podlaczona klawiature i mysz A o Wifi czytalem. Na razie "japko" nie wspiera chipsetu Intela. Ew. mozna sobie doinstalowac takie "domowej roboty"
    Licencja Apple nie pozwala na użytkowanie OSX na czymś innym. Jednakowoż gdzieś czytałem że to nie ma mocy prawnej. Zainstalować w pełni funkcjonalny OSX można na pececie opartym o podobne układy główne, CPU, GPU, mostki IO, chipy sieciowe, dźwiękowe. Chipsety Intela jak najbardziej są wspólne z Apple, choć nie wszystkie rodzaje. Dla wielu urządzeń normalnie nie wystepujących u Apple są pisane moduły do ich obsługi. W zależności od podobieństwa do oryginalnego Apple postawienie systemu jest łatwiejsze lub trudniejsze. Od niedawna upowszechnia się urządzenie będące rodzajem "biosu", ułatwiające transformację PC w Mac. Nazywa się to EFIX i jest ot klucz USB z którego się startuje. Znacząco zmniejsza ilość czarów z OSX i działa normalne komercyjne wydanie, a nie przerabiane, które jest bankowo nielegalne.

A klawiatura Panu nie działała bo w notebookach-pecetach jest ona najczęściej na interfejsie PS/2, który nie jest stosowany przez Apple. Jest do tego moduł uruchamiający obsługę PS/2 we wszystkich popularnych wersjach OSX.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 22-01-2010 o 00:35
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cosnek Zobacz posta
    System wnosi bardzo duzo, po twojej wypowiedzi jest dla mnie jasne ze nigdy nie miales Appla, sprobuj bo warto. Wielu moich znajomych regularnie przechodzi na OSa ewentualnie Linuxa ale w druga strone? Nie spotkalem jeszcze nikogo takiego . . . Do dobrego latwo sie przyzwyczaic
    Masz rację. Nigdy nie miałem i nawet nie pracowałem na OS'x. Zatem sobie tak teoretyzuję tylko. Miałem kiedyś wielką chęć kupić sobie apple do nagrywania muzyki, lecz zabrakło funduszy. Teraz eksperymentuję z linuxem a marzenia o mac'u odłożyłem na półkę. Żeby było jasne to nie dlatego, że jest zły, ale ze względu właśnie na kasę. Znów teoretyzując zdaje mi się, że różnice między systemami stają się coraz mniejsze (choć z pewnością są) a stabilność nawet windowsa jest znacznie lepsza. Mam już win 7 i muszę na spokojnie go przetestować, ale brak czasu nawet na instalację. Oj, chyba się rozpisałem...
    DX|FX|kilka szkiełek|SB600 i Yungnuo
    http://blog.foto-radom.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebwer Zobacz posta
    a stabilność nawet windowsa jest znacznie lepsza. Mam już win 7 i muszę na spokojnie go przetestować, ale brak czasu nawet na instalację.
    Potestowałem trochę Win7 na kilku maszynach. Od pracy biurowej po centrum mediów. Takiego zawodnego "g" to ja jeszcze nie widziałem. A przepraszam, widziałem, Płatnik się nazywa.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Potestowałem trochę Win7 na kilku maszynach. Od pracy biurowej po centrum mediów. Takiego zawodnego "g" to ja jeszcze nie widziałem. A przepraszam, widziałem, Płatnik się nazywa.
    A Vista to lepsza...?
    Pogrom Płatnika to osobna historia.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Czytałem różne opinie i jak sam sprawdzę to się wypowiem. A co do następnego postu to miałem kilka razy nieprzyjemność zetknąć się z vistą i refleksja jest następująca. Na większości kompów chodziła tragicznie choć w naszym kraju to przeważnie wersje 32 a nie 64. Na jednym z kompów chodziła wyśmienicie i wcale nie był to jakiś wypasiony sprzęt a po prostu HP i vista na recovery podobno jakoś dla HP przygotowana. Problem może tkwi także jeszcze w składakach, które czasem nie są wybitnie kompatybilne częściowo w przeciwieństwie do przetestowanych HP, czy MAC.
    DX|FX|kilka szkiełek|SB600 i Yungnuo
    http://blog.foto-radom.pl

Domyślnie

Potestowałem trochę Win7 na kilku maszynach. Od pracy biurowej po centrum mediów. Takiego zawodnego "g" to ja jeszcze nie widziałem. ...
    Dałbyś więcej szczegółów o W7 ? Dziękuję.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Potestowałem trochę Win7 na kilku maszynach. Od pracy biurowej po centrum mediów. Takiego zawodnego "g" to ja jeszcze nie widziałem.
    No popatrz, a ja za jego pomoca od ponad miesiaca pieniadze zarabiam po nascie godzin dziennie, i jakos ani razu mnie nie zawiodl... Aaaa... zainstalowany na "skladaku".
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    No popatrz, a ja za jego pomoca od ponad miesiaca pieniadze zarabiam po nascie godzin dziennie, i jakos ani razu mnie nie zawiodl... Aaaa... zainstalowany na "skladaku".
    Nascie godzin dziennie? Taki pracowity jestes czy komputer kuleje?

Strona 90 z 371 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140190 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów