Close

Strona 40 z 234 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 3702

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazca Zobacz posta
    Kolejny dowód na to, że Apple nie jest twórcza ale odtwórcza. Potrafią zrobić coś lepiej estetycznie - niekoniecznie wcale idzie to w parze z lepszym wyposażeniem - ale na pewno potrafią to dobrze sprzedać, czyt. do perfekcji opanowali wciskanie kitu klientom.
    Jeśli na rynku jest lekko licząc kilkadziesiąt telefono-komputerów i nagle Apple wypuszcza iPhone, który sprawdza się w praktyce, nie na papierze, to chyba oznacza że ktoś się w końcu wstrzelił w kompromis sprzecznych wymagań. Oglądam dokument w pdf, przeglądam codziennie kupę poczty, mam b. dobry kalendarz, choć wspomagany dodatkowym oprogramowaniem nie-applowym, wszystko to robię z wygodą będącą przepaścią w stosunku do wszystkich poprzednich. To nie jest wciskanie kitu. Podejrzewam że tak samo może być z iPadem. Zawsze znajdą się malkontenci wyliczający kupę rzeczy których nie ma a "powinny" być. Proszę zajrzeć na forum w wątki o nowościach w aparatach. Coś to Panu przypomina? Ważne jest jak działa to co jest, a nie lista życzeń, często brana z sufitu. Na przykład po cholerę w tablecie głośniki stereo? A oczywiście przez jakiegoś kretyna jest to zaznaczone jako wada.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 06-02-2010 o 14:09
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jeśli na rynku jest lekko licząc kilkadziesiąt telefono-komputerów i nagle Apple wypuszcza iPhone, który sprawdza się w praktyce, nie na papierze...
    Szczególnie na początku iPhone sprawdzał się przy wysyłaniu mmsów.

P.S. Moim następnym telefonem też będzie iPhone ale po prostu staram się pozostawać w miarę obiektywny, jeśli chodzi o zachwyty nad firmą apple. Notabene nie wyobrażam sobie pracować na innym systemie i kompie.

Domyślnie

Szczególnie na początku iPhone sprawdzał się przy wysyłaniu mmsów.
    No tak, jeden z żelaznych argumentów przeciwników iPhone. Brak tej funkcjonalności był po prostu dyskwalifikujący. Raz w życiu chciałem wysłać zdjęcie żonie, mms-sem się nie dało. Musiałem e-mailem. Lipa i tyle.

P.S. Moim następnym telefonem też będzie iPhone ale po prostu staram się pozostawać w miarę obiektywny
    Ja też, choć*zawsze byłem gadżeciarzem i stanowisko nigdy nie będzie zrozumiane przez ludzi uznających telefon tylko do dzwonienia.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

No tak, jeden z żelaznych argumentów przeciwników iPhone. Brak tej funkcjonalności był po prostu dyskwalifikujący. Raz w życiu chciałem wysłać zdjęcie żonie, mms-sem się nie dało. Musiałem e-mailem. Lipa i tyle.
    Był.
    Bo rozmowy głosowe, sms oraz mms to raczej jedne z podstawowych funkcji telefonów mobilnych.
    Równie dobrze mogły nie działać smsy - przecież można było mailem wysłać albo połączenia głosowe, czyli normalne rozmowy telefoniczne - przecież jest skype.
    To, że Pan nie korzysta z mms nie świadczy o tym, że jest to funkcjonalność marginalna.

Domyślnie

Jak jesteśmy przy "telefonach" zastanawiają mnie ostatnio tak niskie wyniki sprzedaży Nexusa, bardzo wdzięczny sprzęt z niegłupią platformą bądź co bądź a jak na razie w zasadzie porażka, czyżby T-Mobile i Google miały aż takie kłopoty z marketingiem czy jest coś na rzeczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Jak jesteśmy przy "telefonach" zastanawiają mnie ostatnio tak niskie wyniki sprzedaży Nexusa, bardzo wdzięczny sprzęt z niegłupią platformą bądź co bądź a jak na razie w zasadzie porażka, czyżby T-Mobile i Google miały aż takie kłopoty z marketingiem czy jest coś na rzeczy.
    Miałem inne wersje HTC i jeśli jakość wykonania i ekran Nexusa jest taka sama to żaden iphone'owiec się na to nie przesiądzie. W porównaniu do iPhone robiły wrażenie taniej chińskiej tandety i cuda na kiju w środku zdadzą się psu na budę. Ewentualnie znajdzie nabywców wśród ludzi którzy na dźwięk słowa Apple dostają wysypki.

Bo rozmowy głosowe, sms oraz mms to raczej jedne z podstawowych funkcji telefonów mobilnych.
    Równie dobrze mogły nie działać smsy - przecież można było mailem wysłać albo połączenia głosowe, czyli normalne rozmowy telefoniczne - przecież jest skype.
    To, że Pan nie korzysta z mms nie świadczy o tym, że jest to funkcjonalność marginalna.
    Na jakimś serwisie komórkowym, całkiem poważnym, nie poświęconym dzwonkom i wygaszaczom, była ankieta na temat mms'ów i wyszło że z drobnymi wyjątkami jest to potrzeba znikoma. Trochę ludzi się przyznało do skorzystania z ciekawości i to wszystko. Co innego gówniarzeria, ale dla nich na rynku jest setki innych modeli telefonów z mmsami, 5megapikselowymi aparatami, subwooferami itp. iPhone to urządzenie specyficzne i kontrowersyjne, czyli nie dla każdego.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 06-02-2010 o 17:34

Domyślnie

... iPhone to urządzenie specyficzne i kontrowersyjne, czyli nie dla każdego...

A dla kogo ?
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta

A dla kogo ?
    Dla Tomka
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Miałem inne wersje HTC i jeśli jakość wykonania i ekran Nexusa jest taka sama to żaden iphone'owiec się na to nie przesiądzie. W porównaniu do iPhone robiły wrażenie taniej chińskiej tandety i cuda na kiju w środku zdadzą się psu na budę. Ewentualnie znajdzie nabywców wśród ludzi którzy na dźwięk słowa Apple dostają wysypki.

Nie da się ukryć, że iPhone był (jest) strzałem w dziesiątkę i nie dziwie się, że zyskał taką popularność. Co jakiś czas widzę zapowiedzi różnych "iPhone killerów", ale jak do tej pory żaden telefon na takie miano nie zasłużył . Inni producenci wypuszczają co chwila nowe modele telefonów, a iPhone praktycznie w niezmienionej formie jest już sporo czasu na rynku i ciągle się sprzedaje doskonale. Speców od designu Apple ma świetnych Tylko te ceny
    Ostatnio edytowane przez karmel ; 07-02-2010 o 22:01

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karmel Zobacz posta
    Nie da się ukryć, że iPhone był (jest) strzałem w dziesiątkę i nie dziwie się, że zyskał taką popularność. Co jakiś czas widzę zapowiedzi różnych "iPhone killerów", ale jak do tej pory żaden telefon na takie miano nie zasłużył . Inni producenci wypuszczają co chwila nowe modele telefonów, a iPhone praktycznie w niezmienionej formie jest już sporo czasu na rynku i ciągle się sprzedaje doskonale. Speców od designu Apple ma świetnych Tylko te ceny
    Bo jest przede wszystkim prosty w obsłudze. Ostatnio widziałem dane z rynku francuskiego. Od roku premiery do 2009 udział iPhona w rynku skoczył z 5% do ponad 50% (mowa o smartfonach). I wydaje mi się, że zwraca się sposób zaprojektowania interfejsu i sam projekt urządzenia, które jest po prostu ładne, proste i eleganckie.
    W dyskusji wiele razy padało, że nie warto płacić za ładny wygląd i inne takie wartości dodane. Jako ideologia to chyba trochę jest jak piłowanie gałęzi, na której się siedzi. Bo tak samo mówią ci, którzy za nasze (wasze, moje twoje) zdjęcia chcą płacić po 20 zeta, bo przecież co to takiego. Tylko ładny obrazek. Życzę wszystkim równie udanych projektów własnych i równie sprawnego własnego marketingu
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Strona 40 z 234 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów