Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 62
    Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzyzne Zobacz posta
    Akurat obiektywy mam z pierścieniem przesłony, z resztą posiadam f601 tylko nie jestem za bardzo zadowolony ze współpracy z nim. Ale marzy mi się sprzedać wszystko, kupić niezadowny korpus z najlepszym pomiarem świała + manualne stałki i ....have fun Tylko brakuje kropki nad i
    poczytaj to z cyfry na analoga

edit: przeczytaj 90 postów później sie zrobił wielki OT
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 14-01-2010 o 00:46

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [rK] Zobacz posta
    Akurat watek owego powiekszania, przefotografowywania odbitki wielkim formatem itd, to bylo czyste science-fiction z naciskiem na fiction
    Nie myśl, że nie zastanawiałem się nad realizmem tej procedury. Robiłem to kilka razy, ale nigdy nie doszedłem do jednoznacznych wniosków. Weź pod uwagę, że gość miał gotowe studia, ciemnie, sprzęt, odczynniki, czas i ochotę. Był u szczytu kariery, przyzwyczajony do nierozmieniania się na drobne. Więc czemu nie przefotografować i nie powiększyć do absurdu? Przyznaję, że nie chciało mi się przeliczać tego, co powinno mu wyjść i na ile to było naciągnięte. Ale nie w tym rzecz - ziarno jest ziarniste a pixel tylko kwadratowy...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Nie myśl, że nie zastanawiałem się nad realizmem tej procedury. Robiłem to kilka razy, ale nigdy nie doszedłem do jednoznacznych wniosków. Weź pod uwagę, że gość miał gotowe studia, ciemnie, sprzęt, odczynniki, czas i ochotę. Był u szczytu kariery, przyzwyczajony do nierozmieniania się na drobne. Więc czemu nie przefotografować i nie powiększyć do absurdu? Przyznaję, że nie chciało mi się przeliczać tego, co powinno mu wyjść i na ile to było naciągnięte. Ale nie w tym rzecz - ziarno jest ziarniste a pixel tylko kwadratowy...
    e tam - to był tylko film w końcu
    i bardzo się cieszę, że zdobył taką popularność - mam go na półce za 9,90pln

Domyślnie

sam bym chętnie swoje graty w pieruny sprzedał i kupił Mamiye 7.

nie robisz zdjęć za pieniądze, to rób tym co Cie jara, robiąc w ciemni nie zbankrutujesz tak szybko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Nie myśl, że nie zastanawiałem się nad realizmem tej procedury.
    Z pustego to i Salomon nie naleje. Zamiast przefotografowania wystarczyloby dobre powiekszenie. Kazda dalsza kopia analogowa raczej zaszkodzi niz pomoze. Podobne to do powiekszania obrazu z kamery przemyslowej z jakiegos serialu kryminalnego.

Krzyzne, dobra kropka nad i, bylby ostatni, profesjonalny, manualny korpus Nikona.
    Bardzo mile go wspominam.

Domyślnie

poczytaj to z cyfry na analoga
    rycerz, już nie raz czytałem ale przeczytałem jeszcze raz, szkoda że temat padł bo bardzo fajny był.
    Powiedz, jak w końcu się u Ciebie skończyło? Cyfra+Analog? Co częsciej?
    48ProjectBlog[/CENTER]

Rycerz
    Gość

Domyślnie

kupiłem analoga i wysprzedałem cała cyfrę! było fajnie i nawet okazalo się że wystarcza mi do wszystkiego 50mm

ale potem siła wyższa zmusiła do powrotu na cyfre...

kolega forumowy 2Cresky zrobił bardzo radykalny krok, za moją namową i "zakopał się" w analoga, może on coś podpowie

Domyślnie

kupiłem sobie dzisiaj Superia Reala 100 i mam zamiar w wolnym czasie się zająć 36 kolorowymi kadrami
    mam nadzieję, że przekonam się do sprzedaży cyfry
    Właściwie będzie to mój pierwszy negatyw kolorowy i zastanawiam się gdzie najlepiej oddać do wywołania w Poznaniu żeby nie spieprzyli kolorów ? Ma ktoś sprawdzone miejsca?
    Eh cyfra, no fajnie się robi zdjęcia, można sobie wszystko poprawić na miejscu, spojrzeć na histogram ... ale zakładając film, to coś innego, aż chce się iść na mróz żeby sprawdzić efekty końcowe
    48ProjectBlog[/CENTER]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzyzne Zobacz posta
    kupiłem sobie dzisiaj Superia Reala 100 i mam zamiar w wolnym czasie się zająć 36 kolorowymi kadrami
    mam nadzieję, że przekonam się do sprzedaży cyfry
    Właściwie będzie to mój pierwszy negatyw kolorowy i zastanawiam się gdzie najlepiej oddać do wywołania w Poznaniu żeby nie spieprzyli kolorów ? Ma ktoś sprawdzone miejsca?
    Eh cyfra, no fajnie się robi zdjęcia, można sobie wszystko poprawić na miejscu, spojrzeć na histogram ... ale zakładając film, to coś innego, aż chce się iść na mróz żeby sprawdzić efekty końcowe
    Materiały Fuji najlepiej wywołaj w Fotomie na Półwiejskiej. Zobaczysz, że będziesz zadowolony.

Edit: Odbitki też warto u nich zrobić.
    Ostatnio edytowane przez jordancity ; 20-01-2010 o 22:44

Domyślnie

Właśnie tam kupiłem film
    Dzięki za info.
    48ProjectBlog[/CENTER]

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów