poczytaj toz cyfry na analoga
edit: przeczytaj 90 postów później sie zrobił wielki OT![]()
Szukaj
poczytaj toz cyfry na analoga
edit: przeczytaj 90 postów później sie zrobił wielki OT![]()
Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 14-01-2010 o 00:46
Nie myśl, że nie zastanawiałem się nad realizmem tej procedury. Robiłem to kilka razy, ale nigdy nie doszedłem do jednoznacznych wniosków. Weź pod uwagę, że gość miał gotowe studia, ciemnie, sprzęt, odczynniki, czas i ochotę. Był u szczytu kariery, przyzwyczajony do nierozmieniania się na drobne. Więc czemu nie przefotografować i nie powiększyć do absurdu? Przyznaję, że nie chciało mi się przeliczać tego, co powinno mu wyjść i na ile to było naciągnięte. Ale nie w tym rzecz - ziarno jest ziarniste a pixel tylko kwadratowy...
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
sam bym chętnie swoje graty w pieruny sprzedał i kupił Mamiye 7.
nie robisz zdjęć za pieniądze, to rób tym co Cie jara, robiąc w ciemni nie zbankrutujesz tak szybko.
Z pustego to i Salomon nie naleje. Zamiast przefotografowania wystarczyloby dobre powiekszenie. Kazda dalsza kopia analogowa raczej zaszkodzi niz pomoze. Podobne to do powiekszania obrazu z kamery przemyslowej z jakiegos serialu kryminalnego.
Krzyzne, dobra kropka nad i, bylby ostatni, profesjonalny, manualny korpus Nikona.
Bardzo mile go wspominam.
rycerz, już nie raz czytałem ale przeczytałem jeszcze raz, szkoda że temat padł bo bardzo fajny był.poczytaj to z cyfry na analoga
Powiedz, jak w końcu się u Ciebie skończyło? Cyfra+Analog? Co częsciej?![]()
48ProjectBlog[/CENTER]
kupiłem analoga i wysprzedałem cała cyfrę! było fajniei nawet okazalo się że wystarcza mi do wszystkiego 50mm
![]()
ale potem siła wyższa zmusiła do powrotu na cyfre...
kolega forumowy 2Cresky zrobił bardzo radykalny krok, za moją namowąi "zakopał się" w analoga, może on coś podpowie
![]()
kupiłem sobie dzisiaj Superia Reala 100 i mam zamiar w wolnym czasie się zająć 36 kolorowymi kadrami
mam nadzieję, że przekonam się do sprzedaży cyfry![]()
Właściwie będzie to mój pierwszy negatyw kolorowy i zastanawiam się gdzie najlepiej oddać do wywołania w Poznaniu żeby nie spieprzyli kolorów ? Ma ktoś sprawdzone miejsca?
Eh cyfra, no fajnie się robi zdjęcia, można sobie wszystko poprawić na miejscu, spojrzeć na histogram ... ale zakładając film, to coś innego, aż chce się iść na mróz żeby sprawdzić efekty końcowe![]()
48ProjectBlog[/CENTER]
Właśnie tam kupiłem film
Dzięki za info.
48ProjectBlog[/CENTER]
Skontaktuj się z nami