to ni była krytyka tylko totalne pojechanie za użycie blura.
Zero koncentracji na zdjęciu bo blur. i koniec tematu.
Szukaj
to ni była krytyka tylko totalne pojechanie za użycie blura.
Zero koncentracji na zdjęciu bo blur. i koniec tematu.
Człowieku czy ja Cię kiedyś zmieszałem z błotem? Przyszedłeś wylewać żale do mojego wątku bo ktoś Cię kiedyś, gdzieś tam skrytykował? Ktoś mnie tu wychwala? - nie sądze...
Jeżeli kolego uważasz ,że blurowanie i szopowanie to oszustwo to teraz chwytaj za telefon i dzwoń do Mercedesa powiedzieć im ,że Tyszko ich oszukał KLIK. Tylko nie zdziw się jak Cię wyśmieją![]()
www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska
fotoMichał w tej wiadomości w sumie odpowiedział Ci za mnie.
Nie wylewam żali tylko podkreślam, że do takich zdjęć albo rigshot albo kolega z przyczepą i dobre mocowanie statywu na niej.
W przypadku gdzie zdjecie tworzy PS a nie umiejetności nie jest to zdjęcie tylko eksperyment i powinien być oceniany i traktowany jako zabawa i ciekawostka a nie jako fotografia.
No a Wy tego nie traktujecie jako zabawia i ciekawostka? Wywar pokazał efekt końcowy, pokazał oryginał, można sobie popatrzeć co zmienił, można zobaczyć że zapomniał usunąć budynek z maski co mi od razu 'zdradziło' o co chodzi itd. Można sobie popatrzeć, autor może się czegoś nauczyć, inni mogą pójść lub nie pójść w jego ślady itd.
Na forum nie ma zakazu wrzucania zdjęć dotkniętych photoshopem, więc ilość photoshopa zależy już od indywidualnych gustów. Ja do zdjęć samochodów mam 4-metrowy rig a ktoś inny ma program graficzny.
Tylko ciekaw jestem czym kasujesz potem riga? Czy to czasem nie jest ps?Czy może masz riga niewidzialnego? Michał czy twoje zdjęcie z awatara to prosto z puszki czy zmielone psem?
No właśnie o tym mówię... Nie ma w tej chwili zdjęć bez PSa. Nawet jak coś zeskanujesz to zawsze usuniesz to czy owo w PSie. Nie rozumiem więc o co cały ten lament. Zdjęcie zrobione fajnie, mi by się nie chciało tyle pracy włożyć. Jest parę niedoóbek, ale przecież po to jest forum, żeby polepszać swoje umiejętności a nie żeby słuchać tekstów w stylu 'łojezu kliknąłeś muszką na tym zdjęciu'![]()
a mnie się tam podoba ! Nawet bardzo...
Dokładnie o to mi chodziło jak piszesz. Mało tego dałem link do strony fotografa co robi komercyjne zdjęcia - ten al'a rig merca też jest potraktowany blurem i tło jest podmienione - pewno wziął za to niezłą monetę i wszyscy są szczęśliwi. Mogę się założyć o kratę browaru ,że można zrobić rigphoto w szopie i będzie nie do poznania - tylko trzeba robić kadry specjalnie pod to ujęcie no i potrafić potem w szopie wszystko zmontować. Jak będę miał chwilę to postaram się to udowodnić. Ten gniot faktycznie może jest tragiczny tak jak piszesz Michale, ale powstał w ramach przecierania nowego tabletu, fotka nie była robiona docelowo do tego montażu. Trening czyni mistrza, wiec będę dalej trenował i męczył co niektórych moimi fotkami. A za komentarze dziękuję. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez wywar ; 20-01-2010 o 16:10
Skontaktuj się z nami