Szukaj
Sam pomysł całkiem fajny jednak moja uwage zwracaja odbicia chyba drzew w bocznych szybach oraz zbyt ciemny samochod
Coś nie tak jest z kołami, mam wrażenie że są doklejane... albo po jakimś mocnym zabiegu w PS.
Dodatkowo nieb trochę mi nie pasuje, tzn takie rozmycie chmur jest charakterystyczne raczej dla bardzo długich czasów.
Łukasz // Nikon D300 + T12-24/f4 + N50/f1.8 + N70-300VR + SB900 // Fujifilm X-T20 + 18-55/f2.8-4
No bo samochód stał w miejscu i dlatego to tak dziwnie wygląda. Na karoserii samochodu odblaski nie są rozmyte (a przy samochodzie w ruchu by też były), tło jest zrobione motion blurem, a koła radial blurem. Jednak wielu ludzi tego nie widzi, a sama obróbka kolorystyczna i retusz pierwsza klasa![]()
To takie moje "mazgaje szopowe" hehe... auto stało i to w dodatku na komisie![]()
dzięki za komenty
A ktoś mi tu mówił, że ni toleruje się na forum używania MB I RB w PS`ie mimo iż na moich zdjęciach go nie było....
A tam gdzie jest - jest to wychwalane... ? WTF ?
Nie pytam Ciebie lecz ogółu.
Umieściłem kiedyś na forum zdjęcie na którym auto stało bokiem do mnie i rozmyłem je zoomując w trakcie naświetlania.
Dostałem baty za to, że "to nędzna podróba "rig-shota" robiona w PS`ie ","nie tolerujemy photoshopowych rozmyc" etc przy czym zaznaczam, że PS`a nie było tam ani grama.
Tutaj natomiast cały zabieg to jedno wielkie oszustwo wraz z Ctrl + C i Ctrl + V, pojechane radial i motion blurem i nikt się nie czepia i nie krytykuje, że to nie wypada, że wygląda kiepsko i ogólnie do bani.
Cały mój wątek roił się od tego jak to PS jest zły i takie zabiegi również a tu nagle zachwyt i przyzwolenie...
Czyżbym od pierwszych dni na forum padł pod nóż TWA ??
Tylko o tyle mi chodzi i tylko o to pytam i chciałbym zrozumieć dlaczego jednych miesza się z błotem gdy eksperymentują z takimi zabiegami a innych się wychwala.
Ale nikt mi nie musi odpowidać...
Człowieku czy ja Cię kiedyś zmieszałem z błotem? Przyszedłeś wylewać żale do mojego wątku bo ktoś Cię kiedyś, gdzieś tam skrytykował? Ktoś mnie tu wychwala? - nie sądze...
Jeżeli kolego uważasz ,że blurowanie i szopowanie to oszustwo to teraz chwytaj za telefon i dzwoń do Mercedesa powiedzieć im ,że Tyszko ich oszukał KLIK. Tylko nie zdziw się jak Cię wyśmieją![]()
www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska
Skontaktuj się z nami